1.3.Fragment din Cartea Banii in Ordinea Divina: Partea I: Capitolul 5

Capitolul 5: Dumnezeu va purta de grija

Avram a pus locului aceluia numele: Domnul va purta de grija;

De aceea se zice şi azi:” La muntele unde Domnul va purta de grija”

( Geneza 22: 14)

Dumnezeu e în control şi ştie prin ce trece fiecare. El controlează totul, chiar şi cele mai dificile situaţii. El aranjează astfel lucrurile încât, cele mai cumplite momente pot să aducă un bine mai mare, neconştientizat de noi la momentul respectiv.

Pe de altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (ep.Romani 8:28)

Dumnezeu a mai spus că dacă vom căuta mai întâi Împărăţia şi neprihănirea Lui, tot ceea ce avem nevoie (hrană, îmbrăcăminte, adăpost ) ni se va da pe deasupra.( ev.Matei 6:33)

Dumnezeu îngrijeşte de oamenii ce îl iubesc pe El şi le împlineşte nevoile. În Vechiul Testament aflăm cum timp de 40 de ani, cât poporul evreu a fost în exil, Dumnezeu i-a hrănit cu mană cerească.

Acum 2000 de ani şi mai bine, Iisus Hristos a făcut acelaşi lucru: a hrănit cinci mii de oameni cu numai cinci pâini şi doi peşti.

Dumnezeu este imprevizibil. Nu vom putea niciodată cuprinde mintea Lui infinită cu puterea minţii noastre limitate. Nu putem prevedea cum ne va scoate El din impas de fiecare dată şi ce metode va folosi pentru asta.

El lucrează în felul Lui propriu, pentru că ştie, în detaliu, cum se va derula viaţa noastră, întrucât ne cunoaşte trecutul, prezentul şi viitorul.

Tocmai pentru că ne cunoaşte şi ştie următorii paşi pe care urmează să îi facem, El nu ne va lăsa de izbelişte ori de câte ori ne împotmolim pe calea vieţii şi ne vom ruga din inimă către El.

Nu contează cum hotărăşte Dumnezeu să ne împlinească nevoile şi cum găseşte căi de rezolvare pentru ieşirea din crizele noastre existenţiale; noi putem rămâne cu convingerea neclintită că ne va ajuta, iubirea Lui nu va „trece” şi îşi va ţine întotdeauna promisiunile faţă de noi, creaţia Sa.

Şi, ca să vedeţi cât de amănunţit ne cunoaşte Dumnezeu, aflăm din următorul verset din Biblie, de la evanghelia după Matei 10: 30:

Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi.”

Însă, trebuie să facem distincţia clară între nevoi şi dorinţe. O nevoie reprezintă o necesitate stringentă pentru corpul fizic. (hrană, îmbrăcăminte, adăpost, întreţinere)

O dorinţă este doar o dorinţă omenească. Dorinţele pot fi bune sau mai puţin bune pentru om. Nu pe acestea a promis Dumnezeu că ni le va îndeplini.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Eu sunt divin-Gabriela Stochian