Aciditate in organism; ce inseamna aceasta?

Aciditate in organism; ce inseamna aceasta?

Feb 07
Apreciaza postarea si da mai departe...

Aciditate in organism? Ce inseamna aceasta?
În urma consumului de alimente care sporesc cantitatea de acizi din sânge, toate organele de excreție (în special rinichii) nu mai sunt în stare să facă față proceselor de eliminare a substanțelor toxice și atunci se instalează “hiperaciditatea constantă a sângelui.”

“Viata este o lupta, dar nu impotriva pacatului, nu impotriva puterii banului, nu impotriva unor forte energetice malefice, ci impotriva ionilor de hidrogen.”
(H.L. Mencken)

Iata o afirmatie extraordinara facuta acum aproape 100 de ani (mai precis in 1919) de doctorul si scriitorul american H.L. Mencken. „Viata este o lupta, dar nu impotriva…….., ci impotriva ionilor de hidrogen”.

Avem deci o dovada ca inca de atunci oamenii de stiinta descoperisera importanta unui raport alcalin-acid corect si a pH-ului echilibrat in organism.

Si mai recent, un alt cunoscut promotor al alcalinizarii, doctorul Robert Young afirma, in extraordinara sa carte “Miracolul pH-ului” :

“Cei ce doresc sa cerceteze cu sinceritate vor fi rasplatiti cu secretul sanatatii permanente. Ne putem vindeca singuri schimband mediul din inetriorul corpului. Potentialii invadatori nu vor mai avea posibilitatea sa se dezvolte si vor deveni inofensivi”.

Orice substanta ce intra in corp produce fie reziduuri alcaline, fie acide.

Aciditatea si alcalinitatea unei substante este masurata cu ajutorul pH-ului (potentialul de hidrogen) pe o scala logaritmica de la 1 la 14. Fiecare numar din aceasta scala reprezinta logaritmul concentrarii ionilor de hidrogen. La valoarea 7 substanta este considerata neutra, sub 7 acida iar peste 7, alcalina. Se considera a fi substanta acida cea care elibereaza ioni de hidrogen (H-) intr-o solutie sau mediu, iar substanta bazica cea care preia, indeparteaza H-, eliberand radicalul de hidroxil OH+.

Exista alimente ce genereaza saruri (reziduuri) alcaline si alimente ce genereaza saruri acide.
Dupa unele studii, practic 99% din reziduuri sunt acide – de aceea urina si pielea (transpiratia), cele doua mari canale de eliminare, au pH acid. Reziduurile alcaline uzuale sunt mai degraba ‘mai putin acide decat celelalte’ sau ‘mai aproape de neutru’. Doar 1% se pare ca sunt saruri alcaline reale.

Nu e de mirare deci ca se acumuleaza in exces deseurile acide, corpul nereusind sa faca fata. Ele sunt eliminate partial prin rinichi, plamani si piele, dar o parte din ele sunt depozitate in tesuturile unde exista o circulatie mai slaba a sangelui : burta la barbati, solduri la femei, incheieturi, articulatii, anumiti muschi – in ambele cazuri.
Deseurile pe care nu le eliminam devin deseuri solide precum colesterolul, acizii grasi, acidul uric, pietre la rinichi, la bila, urati, fosfati, sulfati, diverse formatiuni cristaline, ce se acumuleaza in corp.
Iar aceasta se traduce prin hiper-aciditate, care duce la boala (indeosebi reumatism, arteroscleroza, osteoporoza, guta) si imbatranire accelerata. De fapt, am putea spune, la fel ca dr. Barody, ca toate bolile au aceeasi cauza esentiala : prea multa aciditate !

De fapt, excesul de aciditate forteaza corpul sa ia mai multe minerale alcaline – calciu, sodiu, magneziu, potasiu – de la organele vitale si sistemul osos, pemtru a neutraliza acidul si a-l elimina din corp. Ca rezultat, corpul poate suferi o ‘coroziune’ severa si prelungita ce poate continua nedetectata ani de zile, pana izbucneste sub forma acelor ‚boli ale batranetii biologice’. Cancerul este o boala a hiperaciditatii.
Ph-ul corpuluieste dat de ph-ul lichidelor din interiorul sau ( sangele, limfa, saliva, sucurile gastrice, pancreatrice, lichid intracelular, etc).

De accea e foarte important PH-UL.
Avem nevoie de un ph echilibrat pentru functionarea corecta a organelor. 
Nu ne putem echilibra pH-ul in mod miraculos, peste noapte. Trebuie sa depunem eforturi.
Aceasta inseamna sa consumam apa cu ph peste 7 ( vezi CORAL MINE, MICROHIDRINA , HYDRACEL care ajuta la echilibrarea PHului apei si care le-am detaliat in josul paginii), alimente cu ph alcalin in proportie mai mare decat cele cu ph acid.
In urmatorul articol voi face o lista cu acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *