Atitudinea adecvata acum!

Atitudinea adecvata acum!

Mar 15
Apreciaza postarea si da mai departe...

Zilele acestea s-a creat o adevărată psihoză din cauza corona virus. Peste tot unde mergi, auzi vorbindu-se numai de corona virus.

Oameni buni, reveniţi-vă în fire şi aveţi credinţă! Când spunem cuvântul “credinţă” prima dată ne gândim la credinţa în Dumnezeu, însă acest cuvânt poate fi folosit într-o multitudine de contexte.

Cuvântul vine de la “a crede”, a da crezare până la nivel de convingere, a se încredinţa de ceva sau cineva, a avea convingere în existenţa a ceva sau cuiva.

În aceste zile, am observat două feluri de credinţe la oameni şi anume:

1.Credinţa în Dumnezeu

2. Credinţa în corona virus

Deşi suntem o ţară eminamente creştină, în care toate religiile existente (ortodoxă, catolică, protestantă) propovăduiesc credinţa în Dumnezeu şi adevărul învăţăturilor Domnului Iisus Hristos, zilele acestea am observat la oameni, mai degrabă, o credinţă slăbită în Dumnezeu şi o credinţă mai puternică în corona virus.

Omule, deşi spui despre tine că eşti credincios, dacă ţi-e frică şi creezi panică în jurul tău prin atitudinea ta, prin cuvintele, gândurile şi faptele tale, de fapt, nu eşti credincios adevărat, întrucât Dumnezeu nu are de-a face cu frica, ci cu iubirea.

Atunci când eşti în frică, nu poţi fi în iubire şi viceversa. Dacă eşti ortodox adevărat, sau creştin adevărat, aşa cum te consideri, nu te panica, nu obosi şi nu speria pe cei din jur, prin atitudinea ta lipsită de orice urmă de credinţă.

Dacă crezi mai mult în corona virus, decât în Dumnezeu, atunci, omule, ai o problemă.

Panica aceasta care s-a creat este, mai degrabă, o panică indusă de mijloacele de informare în masă, iar oamenii au două opţiuni majore: să creadă sau să nu creadă în ştirile negative.

Mulţi vor spune, dragă dar tu eşti inconştientă, tu nu vezi ce se întâmplă, că au murit şi mor atâţia oameni şi s-a proclamat stare de urgenţă? De la 30, au ajuns la 50 şi acum la 115 morţi de corona virus. Aşa şi?

Acum te întreb eu pe tine: Tu ce rezolvi dacă intri în panică înainte de vreme? Dacă te agiţi fără rost, ce câştigi?

Ok, ţi s-a spus, dar crezi că poţi să controlezi tu aceste lucruri? Mass media poate să spună absolut orice, tu nu trebuie să crezi tot ce se spune şi nu trebuie să dai din puterea ta oricărui lucru-ştire-eveniment care vine spre tine şi pe care oricum nu poţi să le verifici, doar să le iei de bune (dacă vrei).

Şi chiar dacă va fi să stai acasă o perioadă din cauza situaţiei de urgenţă, foloseşte acest timp în mod plăcut şi constructiv, rugându-te mai mult, citind mai mult, meditând mai mult pentru linişte şi armonie deplină, pentru ordine divină în ţară şi pe tot globul.

Numai aşa, putem diminua, egregorul negativ, care s-a format la nivel de ţară din cauza gândurilor şi emoţiilor de frică, de ură, de furie, de agresivitate, de lăcomie (vezi preţurile mari la măşti, la produse de igienă, etc) întrucât în această perioadă de criză, vor fi unii care vor profita din plin de naivitatea şi ignoranţa unora dintre noi.

Omule, tu alegi cui să dai din puterea ta, din energia ta! Prin frică, nu poţi decât să îţi autodistrugi corpul şi, dacă mai ai şi alte complicaţii în corp, frica nu va face decât să îţi accelereze plecarea din această existenţă înainte de vreme.

Crezi că dacă te duci şi goleşti rafturile farmaciilor şi supermarketurilor îţi va fi mai bine? Tot ce ai de vindecat în tine nu depinde de ceva ce este în exteriorul tău, ci de ceva ce ai în interiorul tău.

E de bun simţ să-ţi dai cu dezinfectant pe mâini, însă, tot de bun simţ este să nu faci o adevărată isterie, doar din faptul că ai auzit nişte cifre şi nişte zvonuri alarmiste.

Am spus în repetate rânduri că frica este o emoţie distructivă, care face ravagii în corp, atunci când nu este controlată, iar când această emoţie devine foarte puternică, îţi poţi pierde viaţa înainte de vreme, adică înainte să te înhaţe corona virus.

De fapt, prin frică tu îl chemi în viaţa ta, pe acest corona virus. Adică, atâtea pregătiri faci, îţi pui mască, îţi dezinfectezi în mod exagerat mâinile, clanţele de la uşi, nu mai ieşi din casă, îţi faci provizii, ceea ce denotă că în mod subtil, în subconştientul tău, ai credinţa că el va veni la tine, iar tu trebuie să îl întâmpini cum se cuvine.

Ai grijă ce îţi doreşti că s-ar putea să ţi se întâmple!

Zilele acestea a fost chiar foarte bine, fără aglomeraţie în mijloacele de transport, în magazine, supermaketuri, fără atâtea maşini pe stradă, în parcuri, a fost chiar o binecuvântare să poţi să respiri un aer mai rarefiat, să priveşti senin în sus la cer, întrucât erai obişnuit mereu să vezi oameni trişti, cu capul în jos, preocupaţi cu neliniştile şi spaimele lor.

Vedeţi partea plină a paharului din această situaţie. Relaxaţi-vă şi păstraţi-vă calmul şi un bun discernământ.

Îmi plac nespus de mult oamenii care ştiu să gestioneze corect, “cu sânge rece” situaţiile de criză. Aceştia sunt o comoară pentru noi în viaţa noastră agitată.

Aceşti oameni sunt puţini, dar ei există. Să învăţăm de la ei să avem o atitudine relaxată, chiar şi în situaţiile limită.

Cu toţii am trecut prin situaţii limită, de exemplu: atunci când a murit cineva drag, când ni s-a produs o pagubă foarte mare, când s-a ipotecat casa din cauza neplăţii ratelor la bancă şi multe alte situaţii.

Câţi oameni nu au făcut infarct, sau au fost pe punctul de a face, în aceste condiţii extreme? Atunci când ai o emoţie puternică (frică), corpul tău intră în starea de alertă, iar creierul tău se decuplează şi nu mai poţi raţiona deloc.

Atunci vine către tine un prieten, o cunoştinţă, un coleg, un om de genul descris mai sus, care te salvează din starea de alertă şi de îngrijorare intensă, care îţi spune:  “aşează-te puţin, linişteşte-te, bea un pahar cu apă, respiră încet şi ieşi puţin la aer curat”.

În acest moment, un astfel de om, care te încurajează să te linişteşti şi să vezi situaţia altfel, este AUR pentru tine, în situaţia alarmantă în care te afli.

Învaţă să te autocontrolezi, să priveşte “la rece” situaţiile din viaţă, întrucât totul are o rezolvare. Rezolvările apar în starea de linişte şi calm, nicidecum de panică.

Dacă te fugăreşte un animal sălbatic, de exemplu, un leu, atunci e normal ca să intri în starea de alertă de genul “luptă sau fugi”, întrucât nu ai încotro, pentru că dacă te opreşti, rişti să fii mâncat de leu.

Însă, în cazul acesta, cu corona virus, să intri în starea de frică puternică ca şi cum ai fii în faţa unui leu, doar pentru că AI AUZIT nişte lucruri care să-ţi blocheze raţionamentul, pentru un om cu o conştiinţă superioară, este anormal.

Întodeauna, în situaţiile de criză, vor supravieţui oamenii care se vor adapta cel mai bine în aceste situaţii, care rămân calmi, detaşaţi şi care reuşesc să-şi păstreze discernământul.

Jos pălăria pentru astfel de oameni! Aceştia sunt cu adevărat oamenii plăcuţi lui Dumnezeu şi din Dumnezeu.

Restul, poate rămâne o gloată amorfă, care dă putere unei gângănii (figurat pentru corona virus) şi nu lui Dumnezeu, care cuprinde totul şi reprezintă TOT CEEA CE ESTE!

Alege acum atitudinea corectă, dacă vrei să fii fericit şi să treci cu bine peste toate obstacolele vieţii tale. Ia totul ca un joc, consideră toate obstacolele ca fiind provocări şi învinge-le pe rând, pe toate. Numai aşa îţi dezvălui natura ta divină, de om superior, din Dumnezeu.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *