Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Atitudinea potrivita in aceste vremuri | EU SUNT DIVIN
Atitudinea potrivita in aceste vremuri

Atitudinea potrivita in aceste vremuri

Oct 21
Apreciaza postarea si da mai departe...

De la începutul anului 2020, ni s-a dat totul peste cap, viaţa multora a devenit un coşmar şi parcă trăim într-un film de science fiction.

Vrei sau nu vrei, această “pandemie” ne obligă pe toţi să facem o schimbare la 360 grade şi să ne dăm seama că, în aceste timpuri grele, altele ar trebui să fie priorităţile noastre.

E nefiresc acum să te întrebi cum ar fi arătat viaţa ta, dacă nu ar fi fost această situaţie globală foarte dificilă.

Cu siguranţă, mulţi dintre voi, v-aţi fi dus viaţa pe pilot automat, aţi fi făcut aceleaşi greşeli la nesfârşit şi nu aţi fi învăţat nimic din ele.

De multe ori, este nevoie să se întâmple ceva dramatic pentru ca omul, în aceste condiţii, să fie constrâns să se schimbe şi să realizeze că direcţia în care merge este greşită.

Viaţa pe timp de pandemie, în mare, arată cam aşa:

-numărul pacienţilor începe să crească foarte mult în România, indiferent că sunt bolnavi de/cu covid;

-foarte multe persoane rămân fără locuri de muncă, datorită închiderii acestora;

-cele mai afectate domenii sunt turismul, învăţământul de toate gradele, cultura şi religia, acestea fiind suspendate, închise sau lăsate, ca întotdeauna, la voia întâmplării;

-oamenii nu mai socializează, nu se mai vizitează, nu mai călătoresc, nu se mai distrează împreună, iar răceala în relaţii, certurile, ipocrizia, ura şi duşmănia, amprentează majoritatea relaţiilor, chiar şi pe cele familiale;

-abuzurile de orice fel sunt la ordinea zilei, haosul este prezent atât la nivel micro cât şi la nivel macro, iar corupţia, injustiţia şi malpraxisul, se află la cotele cele mai alarmante;

-foarte multă confuzie, foarte multe neînţelegeri, comunicare defectuoasă între oameni, legi date în vigoare fără nici o logică şi discernământ, pe baze reale, sau, constrângeri ori abuzuri în baza unor legi, norme, care, de fapt, nu există în realitate, etc.

-o foarte mare inducere a fricii, foarte multă manipulare şi minciuni propagate prin intermediul canalelor de ştiri TV, Radio, Mass Media, în general, prin megafoanele din staţiile de metrou sau alte mijloace de transport, în pieţe, supermarketuri, etc.

-oameni speriaţi, oameni depresivi, oameni îngrijoraţi pentru ziua de mâine, oameni cu măşti, la propriu şi la figurat, oameni bulversaţi, oameni deznădăjduiţi, fără repere, oameni trăind într-o adevărată PSIHOZĂ.

PSIHOZA, conform DEX, este boala psihică, manifestată prin tulburări alte comportamentului, gândirii sau afectivităţii de care bolnavul nu este conştient şi care necesită izolarea acestuia. Sau, stare de spirit bolnăvicioasă, caracterizată printr-o surescitare obsedantă şi contagioasă, creată de cauze exterioare; obsesie, idee fixă.

Deci PSIHOZA este cuvântul potrivit pentru a caracteriza aceste stări de lucruri negative şi panica pe care o simţim şi o trăim acum, majoritatea dintre noi.

Frica a pus stăpânire pe această societate şi, nu virusul este cel care îmbolnăveşte mai mult oamenii, ci frica, creată de minţile lor.

Efectiv, pe zi ce trece, tot mai mulţi oameni îşi pierd, pur şi simplu, minţile, ascultând ştirile alarmiste, îngrijorându-se dinainte, fără motiv şi luând măsuri fără nici o logică sau o bază reală.

Dacă eşti calm, în condiţiile de acum, ai putea fi caracterizat chiar tu ca fiind nebun, de către turma de oi pierdute din cauza fricii şi care, din această cauză, nu mai pot raţiona în mod corect.

În aceste condiţii, este necesar să ne repliem, să răsuflăm adânc, să ne păstrăm calmul şi discernământul cel bun, ca să putem rezista şi pentru a ne continua viaţa mai departe.

Este mare lucru dacă reuşesti să nu te pierzi cu firea, să fii echilibrat şi să nu te duci pe panta distrugerii. O fracţiune de secundă, un minut de frică, azi aşa mâine iar, în frică şi mintea o ia razna.

Cel mai bun remediu este umorul şi distragerea minţii de la tot ce este negativ (oameni, ştiri, fapte, emoţii, sentimente, etc)

În contextul actual, românii inteligenţi, înţelepţi, îşi modifică comportamentul pentru a se adapta noilor realităţi.

Dacă nu poţi să schimbi ceva, cel mai bine este să iei situaţia ca atare şi să te adaptezi cât poţi de mult.

Cei care caută siguranţa şi certitudinea vor avea de suferit şi vor trăi mereu în frică. Iar frica aceasta constantă faţă de necunoscut, îi va aduce tot mai aproape de moarte.

Schimbarea trebuie să se facă mai întâi în interiorul nostru, în gândire. Lumea evoluează, se schimbă, fie că ne place sau nu ne place acest lucru.

Trebuie să treci de bariera emoţională şi să înfrunţi frica. Altfel, vei continua să fii mereu o victimă.

Frica, barierele mentale şi emoţionale, îţi afectează creativitatea, adaptabilitatea la nou, observarea oportunităţilor şi găsirea soluţiilor.

Doar schimbarea de percepţie ne va ajuta să trecem peste aceste bariere, care de fapt, pleacă de la lipsa de încredere în sine.

Cum poţi rezolva problemele pe care le ai acum? Concentrându-te pe soluţii, nu pe probleme.

Cum poţi să-ţi schimbi percepţia?

-Conştientizezi ce vrei cu adevărat;

-înţelegi că totul depinde de tine şi de alegerile pe care le faci;

-conştientizezi că viaţa este plină şi de foarte multe oportunităţi, nu numai de probleme;

-niciodată nu e prea târziu să faci ce îţi place.

Încearcă proiecte noi, lucruri noi. Găseşte-ţi mentori buni, cărţi bune, site-uri bune cu articole de bună calitate, care să te încurajeze să te schimbi, începe activităţi noi, relaţii noi cu oameni cu care rezonezi, etc.

Atitudinea potrivită în această perioadă este:

-să-ţi păstrezi calmul;

-să-ţi stăpâneşti mintea;

-să depăşeşti frica, adoptând curajul, spunându-ţi că totul este o iluzie. Eul tău, Sinele tău adevărat nu poate fi cuprins de frică, pentru că lui nu îi este frică, nu ştie ce este frica, deoarece este Scânteie Divină.

Cel căruia îi este frică este Egoul negativ, Sinele fals, suprapus, ca o hologramă, peste Eul adevărat. Acest Ego negativ trebuie diminuat tot mai mult, până dispare şi odată cu el, frica şi separarea.

-să-ţi păstrezi simţul umorului, pacea minţii şi liniştea sufletului, credinţa neclintită în Dumnezeu;

-să faci doar ce te îndeamnă conştiinţa, intuiţia, sau vocea divină;

-să mergi pe calea ta, în direcţia cea bună, chiar dacă, turma se îndreaptă în direcţia greşită. Fermitate în decizii şi “fără pact cu diavolul”.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *