Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Binecuvanteaza si creaza-ti ziua! | EU SUNT DIVIN
Binecuvanteaza si creaza-ti ziua!

Binecuvanteaza si creaza-ti ziua!

ian. 31

Ți se întâmplă să trăiești aceleași zile în mod repetitiv?

În fiecare zi faci aceleași lucruri, ai aceleași tabieturi, întâlnești aceeiași oameni, parcurgi același program și ai aproape aceleași stări, gânduri și emoții?

Retrăiești din nou și din nou aceeași zi la infinit și nimic nou nu se întâmplă în viața ta?

În aceste condiții, te întrebi cumva, dacă viața ta are vreun sens?

Ce rol joci tu în propria ta viață, iar dacă nu ai nici unul (adică ești doar un simplu pion pe tabla de șah a vieții manevrată de alții), te întrebi cumva, încotro se îndreaptă viața ta și ce ai de gând să faci în continuare cu aceasta?

Cumva speri la o redresare a vieții tale, la un miracol venit din cer, fără ca tu să faci nimic?

Poate ai aflat că definiția nebuniei a lui Einstein este: să faci aceleași lucruri din nou și din nou, cu dorința de a aștepta rezultate diferite.

Viața ta, la acest moment, este binecuvântare sau este un chin?

Aș vrea să descriu puțin din viața personajului Phil Connors din filmul Ziua Cârtiței, pe care vi l-am recomandat și vouă să îl vizionați.

Phil Connors, de profesie meteorolog, este trimis ca reporter în micul oraș Punxsutawney la Festivalul de Ziua Cârtiței.

În ultimii 4 ani a făcut asta, la început a crezut că este în avantajul lui, însă, pe măsură ce își dă seama că în micul oraș, face aceleași lucruri, întâlnește aceeiași oameni în fiecare zi, el începe să își demaște în mod vădit nemulțumirea pentru această rutină.

Mai precis, așa arată o zi din viața lui Phil Connors:

-se trezește când orologiul arată ora 6:00, pe o melodie și un comentariu care îl scoate de minți; merge la baie, se spală pe față; iese din camera de hotel și se întâlnește cu un bărbat care îl întreabă dacă merge să vadă cârtița;

merge la restaurantul hotelului unde este întâmpinat de o doamnă mai în vârstă, care face parte din personal și care îl întreabă de fiecare dată dacă a dormit bine, încercând o conversație despre vreme;

cum iese din hotel, la colțul străzii dă de un cerșetor bătrân, pe care îl privește cu nepăsare și oarece dispreț; apoi, se îndreaptă către el, un oarecare Ned Ryerson, cam cicălitor și nesuferit, care spune că au fost colegi de facultate și care vrea să îi vândă niște polițe de asigurare;

după ce scapă de acesta, enervat, nu se uită și nimerește cu un picior într-o băltoacă; se îndreaptă spre festival, locul de unde va transmite reportajul despre o rozătoare, sau cârtița meteorolog, despre care se spune că dacă își vede umbra, va fi o primăvară timpurie; șamd

Din nefericire, prezicătoarea „cârtiță” prevede încă 6 săptămâni de iarnă, iar el, împreună cu producătoarea Rita (de care se îndrăgostește) împreună cu cameramanul se întorc în micul orășel pentru că drumurile spre Pittsburg sunt închise din cauza zăpezii.

Când se întoarce la hotel, face duș cu apă rece, pentru că nu era apă caldă.

Așadar, mai petrece încă ceva timp în micuțul oraș plictisitor și același scenariu, ca mai sus, se întâmplă zile la rând, până când….devine conștient că trebuie să schimbe ceva, ca să nu moară de plictiseală și de inimă rea.

În fine, se petrec o serie întreagă de peripeții, iar spre sfârșitul filmului, Phil Connors este total schimbat și fericit.

Deși trece prin acelaș scenariu, Phil tratează altfel lucrurile acum și își schimbă percepția și perspectiva asupra zilei, scenariul e un pic modificat, ceva de genul:

După ce se scoală la 6:00 dimineața și iese din hotel, după colț, îl întâlnește pe bătrânul cerșetor, pe care, pentru prima oară îl

observă cu adevărat și îî dă acestuia o sumă mare de bani, acesta fiind foarte uimit; după ce se întâlnește cu Ned cicălitorul, îl îmbrățișează și nu mai este sarcastic cu acesta;

evită băltoaca după ce traversează strada, fiind conștient de ea;

cumpără 2 cafele și 2 plăcinte cu zmeură pentru colegii săi, producătoarea și cameramanul;

devine draguț cu colegii săi, ținând el camera în timp ce cameramanul își bea cafeaua;

ia lecții de pian și cântă mai apoi într-o formație;

învață să sculpteze în gheață;

mai salvează un om la restaurant care se înecase cu ceva și îî convinge pe 2 tineri să-și unească destinele;

el rămane fericit cu Rita, iar viața lui se schimbă într-un mod așa de minunat la 180 de grade, chiar în orașelul care la început i se părea plictisitor.

Rezultă că, numai noi suntem în măsură să ne creăm viața așa cum ne dorim. Putem da gust, „sare și piper” vieții, chiar dacă aparent, ni se pare că este o viață simplă, comună.

Putem să ne facem ziua mai bună, dar și altora, schimbând câte ceva în comportamentul nostru, devenind mai buni, mai altruiști, poate salvând vieți, așa cum a făcut personajul de mai sus, poate cu o faptă, cu o vorbă bună, cu un eveniment caritabil, etc.

Dacă ești asemeni lui Phil Connors, ai acum posibilitatea să procedezi așa cum a procedat el: să-ți creezi singur ziua.

De fiecare dată, când îți trece ceva prin minte, să știi că tu creezi.

Creează acele lucruri pe care le accepți ca fiind reale, nu crea ceva ce nu accepți, pentru că nu vei fi capabil să trăiești cu acele lucruri ce vor apărea în viața ta.

Fii propriul tău creator în mod conștient, oricum ești creator, întrucât tot ceea ce este în viața ta, este o consecință a ceea ce gândești și a ceea ce crezi.

Ai curajul să îți schimbi convingerile limitative, încetul cu încetul și vei crea un nou TU.

Totul începe simplu, de la un gând, de la o intenție. Apoi încă un gând și încă unul, o acțiune, încă una și așa se va observa schimbarea ta.

Ne creăm zilele spunându-ne în fiecare zi: astăzi voi cunoaște oameni minunați; voi face 3 lucruri extraordinare; astăzi voi admira pur și simplu măreția naturii, sau pur și simplu, vreau să mă simt extraordinar.

Fiecare zi să înceapă cu binecuvântarea întregii zile, prin revărsarea grației divine asupra ta, a tuturor oamenilor, ființelor pe care le vei întâlni în această zi, asupra tuturor lucrurilor, sarcinilor și situațiilor ce le vei avea de parcurs.

Conștientizează că ești un trup, o minte și un suflet; că ești aici să explorezi viața, să simți, să alegi, să activezi și să îți îți setezi intențile, ca stăpân al vieții tale, pentru întreaga zi pe care ai binecuvântat-o din toată inima ta.

Respectă-ți corpul și dă-i odihna potrivită, nu doar o singură zi pe săptămână, duminica, ci în toate zilele; respectă-ți mintea și acceptă doar gânduri frumoase să intre în ea; respectă-ți sufletul și ajută-l să se îmbogățească doar cu sentimente, emoții, momente frumoase.

Astfel, vei avea o viață fericită și împlinită.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *