Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Calatoreste si redescopera Natura | EU SUNT DIVIN
Calatoreste si redescopera Natura

Calatoreste si redescopera Natura

May 27
Apreciaza postarea si da mai departe...

De cand au iesit de sub regimul comunist, romanii calatoresc din ce in ce mai mult. Tendintele lor de calatorie sunt tot mai variate.

Unii prefera sa calatoreasca in interiorul Europei, catre destinatii cu iesire la Marea Mediterana sau Oceanul Atlantic, altii aleg destinatii mai indraznete in tari din Asia si Africa, pentru vacante exotice rafinate.

Totodata a crescut interesul fata de turismul intern si fata de turismul “mai aproape de casa” : Bulgaria, Grecia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Croatia, in general tari din zona Balcanilor.

In ceea ce ma priveste, am ales sa-mi cunosc mai bine tara, sa ma bucur de frumusetile si Natura ei si din cand in cand sa calatoresc in tarile vecine, spre exemplu Bulgaria, unde Natura a ramas in cea mai mare parte intacta, in sensul ca nu s-a construit prea mult si nu s-a intervenit semnificativ in mediul inconjurator.

Desigur, tarile dezvoltate poate sunt mai civilizate, mai curate, acolo totul este aranjat si frumos, insa acest fapt nu mai surprinde pe nimeni, intrucat totul a devenit artificial, Natura salbatica nu mai exista, iar interventia omului e peste tot.

In ultimii ani tot mai multi turisti din Occident vin in Romania, in zone poate nedescoperite de noi si se bucura de simplitatea si naturaletea locurilor si de amabilitatea localnicilor.

In timp ce ai nostri cetateni pleaca definitiv in alte tari, tot mai multi straini se indragostesc de Romania si se stabilesc aici devenind mai patrioti decat multi romani nascuti si crescuti pe aceste meleaguri.

Pana la urma exista un echilibru, iar tara asta are nevoie sa fie iubita si apreciata cu adevarat de cetatenii ei. Cei care raman trebuie sa fie cu adevarat patrioti, sa simta cu inima si sa-si foloseasca mintea pentru a face ceva durabil si frumos, pentru ei si comunitatea lor.

Este necesara o educatie turistica si de ce nu, de a se implementa stiinta sau arta de a calatori si de a te bucura de calatorie.

Omul ar trebui sa-si schimbe mentalitatea in ceea ce priveste turismul si in ceea ce priveste recreerea. Natura ar trebui sa fie privita si inteleasa altfel de catre oameni.

Natura nu este un bun aflat la cheremul nostru. Este mai mult de atat. Natura este Dumnezeu. Tot ce vedem in Natura este Creatia Lui.

In orice pas, pe orice colina, pe oricare poteca, in orice floare, in orice adiere de vant, in orice ploaie de vara, in orice ciripit de pasarele sau cor de broscute, in zborul unui fluture, in susurul unei cascade sau a unui parau de munte, in orice aparitie a vreunui animal domestic sau salbatic, tu il experimentezi pe Dumnezeu.

Nu te apropii de El doar prin ratiune, ci si prin simtire. In Natura simti cel mai bine fiinta lui Dumnezeu.

Amprenta Lui se afla in toate lucrurile create si in tine. Natura il marturiseste pe Dumnezeu. In Natura nu poti face altceva decat sa te bucuri si sa te minunezi de lucrarile puterii Sale infinite, care sustine si controleaza totul prin Legi Divine.

Natura este o scoala, unde reinvatam sa ne unim cu Dumnezeu. Sa reinvatam sa ne indepartam de zgomotul lumii si sa fim atenti la ce ne sopteste Natura.

Sa ne intoarcem privirea de la cladirile zgarie nori construite din metal si sticla si sa o indreptam spre frumusetea si verdele Naturii.

Un om care isi schimba din cand in cand mediul si pleaca in Natura, cunoaste lucruri noi si traieste experiente noi, care ii cresc constiinta si vitalitatea.

Sedentarismul e nociv si are consecinte grave asupra sanatatii. Un om ca sa se mentina in forma, atat fizica cat si psihica, are nevoie sa-si recapete energia prin miscare, in drumetii, prin relaxare pe malul unei ape, prin meditatie si contemplare.

Se spune ca oamenii care locuiesc in zonele de munte traiesc mai mult. Ei se bucura din plin de Natura, iar miscarea in aer liber si splendorile Naturii ii fac sa uite sau sa treaca mai usor peste probleme.

Calatoriile in Natura schimba viata unor oameni aflati in depresie sau impovarati de poveri financiare sau emotionale.

Calatoriile in Natura nu ar trebui sa reprezinte un moft, ci o necesitate. Cand calatoresti, nu o faci doar ca sa bifezi niste lucruri in cadrul unui program, ci doar ca sa-ti bucuri sufletul si spiritul de incantare cu inspiratia pe care ti-o da un anumit loc, un munte, o catedrala, un peisaj samd.

In calatorie esti rabdator, flexibil si binevoitor cu ceilalti. Mintea ta e relaxata, iar memoria ta este gata pentru a inregistra clipele placute.

Esti senin si plin de consideratie pentru tot ce se reveleaza in calea ta. In linistea Naturii te regasesti pe tine si faci pace cu tine, cu gandurile tale, cu nevoile tale. Iti revii intrucat Ordinea Divina se instaleaza in tine si te debarasezi de tot ce te impovareaza.

Esti constient ca in Natura esti inconjurat la tot pasul de creaturi divine care locuiesc in ea si care te invaluie cu iubirea lor, in timp ce tu te apropii de ele cu piosenie si respect, indiferent unde mergi la munte, in padure, sau pe malul apelor.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *