Cand Eu devine Noi, atunci TOTUL va fi bine!

Cand Eu devine Noi, atunci TOTUL va fi bine!

Apr 13
Apreciaza postarea si da mai departe...

Cand Eu devine Noi, atunci TOTUL va fi bine!

V-ati intrebat vreodata de unde porneste drama omenirii in zilele noastre, de fapt dintotdeauna? De la prea mult < EU>!
Eu, Ego, in centrul atentiei, in actiune, in ganduri, in cuvinte, in gesturi, in sentimente, EU, EU,EU, si numai Eu.

1.Eu:concentrare pe PUTERE, AROGANTA, VANITATE, MANDRIE EXACERBATA

-Eu, natiune bogata,contra natiune saraca;
-Eu, stat mare contra stat mic;
-Eu, corporatie contra mici producatori;
-Eu, politician contra om obisnuit;
-Eu, parinte contra copil;
-Eu, barbat contra femeie, sau invers;
-Eu, alb contra negru si negru contra alb;
-Eu, om obisnuit contra mediului inconjurator

Si lista poate continua cu noi exemple cu care am putea umple zeci de pagini.

2.Eu: propria slabiciune, existenta, nevoie, trauna, problema, emotii, dorinte

Sunt tot EU, in centru, atunci cand vreau sa vorbesc numai si numai despre mine, de viata mea, de emotiile si dorintele mele, de problemele mele, de tristetile mele, fricile mele, relatiile mele, frustrarile mele, enervarile mele, esecurile si neimplinirile mele, de bolile mele, etc.

EU, EU,EU! Mereu EU!

De ce gandirea si simtirea de tip < Eu> este atat de periculoasa?
Pentru ca ea separa, dezbina, izoleaza, razvrateste, ingamfa, se inalta, huleste, isi aroga drepturi, necinsteste, etc.

Dumnezeu, cand a terminat toate lucrurile, s-a uitat in jur si a vazut ca totul era bine, mai putin Adam,in gradina Eden, care era singur. Pentru ca Adam sa nu “moara” de singuratate si plictiseala, a creat-o pe EVA ca sa ii fie companion si un ajutor potrivit si sa traiasca intr-o perfecta stare de pace si armonie.

Stim cu totii ca nu a fost asa, dupa ce a aparut Ispititorul, care a schimbat soarta omenirii pana la noi, in zilele noastre.
De fapt, problema vine de la inceputuri, de cand Lucifer , ingerul preferat al lui Dumnezeu, s-a razvratit si a dorit sa fie la fel de puternic, poate chiar mai puternic decat Creatorul sau.

De aici vine edging god out-Dumnezeu exclus, exclusa natura divina din noi, din fiecare, EU si numai Eu in centrul atentiei.

De fapt EGO, este o iluzie; numai o minte bolnava poate crede ca ca individualitate, comunitate izolata, este mai presus de .

Eul este muritor, pe cand esenta divina din noi, din fiecare, este NEMURITOARE.

Cand ajungi sa constientizezi asta, nu iti mai este frica. Nimeni nu poate face cu adevarat rau fortei divine din noi, nimeni nu are atata putere.
Fortele raului au putere LIMITATA, atat cat le permitem noi.

In momentul cand constientizam ca suntem cu totii DIVINI, copii ai unui Singur Dumnezeu, viata noastra capata culoare, capata sens si suntem stapaniti de o pace fara de margini.

Frica de fapt ii face pe oameni sa devine EGOisti.

Frica ii face sa se creada importanti, mai presus de ceilalti, mai dominatori, dar este o ILUZIE.
Nimeni nu conduce pe nimeni, decat daca te lasi tu condus.

Atat timp cat masele nu vor mai dori sa fie manipulate si frica va dispare, atunci nu se va mai pune in discutie ca o majoritate poate sa fie condusa in mod egoist de o minoritate.
Caci este forta nu .

Noi oamenii suntem fiinte sociale. Asa am fost creati de bunul Creator. Nu putem sa traim separati unii de altii.
Ganditi-va ca voi aveti valoare numai si numai in contextul existentei celorlati oameni.

Voi, singuri, luati ca indivizi izolati, separati de o comunitate, nu reprezentati nimic fara un context social.

Singuratatea este moarte lenta si sigura pentru cei care se izoleaza sau sunt izolati datorita comportamentelor lor antisociale.

Cu siguranta aveti rude, prieteni, cunostinte, care in conversatii incep prin a vorbi despre ca si cum dvs.care, participati la dialog, nici nu ati conta.
Sau poate sunteti chiar dvs.care procedati astfel intr-o discutie. Monopolizati discutia, si incepeti o sporovaiala fara rost, care pe celalalt il plictiseste.

Un astfel de comportament conduce la izolarea dvs.si nu este deloc bine pentru sanatatea psihica si emotionala.

Conform piramidei lui Maslow, pe langa nevoile fizice de baza este si nevoia de apartenenta la un grup si de recunoastere si afirmare sociala.

Numai in contextul de exista, prietenie, respect, solidaritate, comunicare adevarata.

Ego-ul forteaza o relatie si trage de ea pana se rupe datorita atasamentului disperat si a fricii de a nu mai fi important in ochii celulilalt.

Cand exista iubire, respect, comunicare intre oameni, lucrurile bune vin in mod natural, fara sfortari, amenintari sau depresii.

Chiar si oamenii bolnavi si “vaicarosi” care nu isi duc cu demnitate boala pe picioare si ii exspereaza, ii persecuta pe ceilalti cu nevoia de atentie coplesitoare si ifosele lor, sunt acei oameni care nu fac nimic pentru a iesi din starea de boala si isi pastreaza gandirea negativa, distrugand si ultima speranta de vindecare si credinta a celor din jur, fiind tot persoane egoiste .

Daca ai ajuns bolnav din diverse motive, nu e cazul prin comportamentul negativ datorat gandirii, emotiilor si suferintelor tale, sa ii “imbolnavesti ” la randul tau si pe altii.

Doar fi demn, gandeste pozitiv si sporeste-ti credinta in forta care te-a creat caci numai ea poate sa te aduca din nou in starea armonioasa in care candva ai fost, numai daca o rogi.

Va dati seama ce bine ar fi pentru oamenire daca toti am renunta la EU, EGO si am solidariza si am actiona in context de ?

Numai in acest fel, dramele noastre vor fi de mult uitate iar viata noastra ar capata un nou sens si am avea o imensa bucurie de a trai pe aceasta Planeta frumoasa, in comuniune cu tot ce exista.

Va indemn, asadar, sa reflectati si sa va analizati comportamentul, astfel incat TRECEREA de la la sa se faca cat mai repede cu putinta.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *