Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?

Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?

Jan 13
Apreciaza postarea si da mai departe...

Intotdeauna m-am intrebat: Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?

Si am vazut ca daca intr-o zi li se da hrana, a doua zi le este din nou foame, deoarece stomacul este o gaura care nu se umple niciodata si care cere in fiecare zi…

Daca li se dau haine, dupa catva timp ele sunt uzate si trebuiesc inlocuite.

Daca li se da o casa, si ea la fel, intr-o zi sau alta, trebuie reparata.

Daca li se dau bani, ei vor fi foarte curand cheltuiti…si daca ati avut cateva afaceri cu oamenii, stiti ca ei niciodata nu sunt satisfacuti.

Daca le dati o casa, ei se intreaba de ce nu le dati un palat, iar daca le dati milioane, ei sunt furiosi pentru ca nu sunt miliarde.

Este deci imposibil sa ii ajuti pe oameni in acest mod: sau acest ajutor nu este niciodata definitiv, sau oamenii sunt nemultumiti pentru ca asteapta intotdeauna mai mult.

Nu se stie inca  sa se ofere ce este esential: se dau tot felul de lucruri crezand ca il puteti face pe celalalt fericit.

Dar nu, trebuie sa invatati sa ii dati un element esential.

Dificultatile va sunt date de Providenta pentru ca voi trebuie sa faceti toate eforturile : sa invatati, sa exersati, pentru ca aceasta va va servi pentru eternitate.

Daca asteptati ca cineva sa faca totul in locul vostru, sa va indeparteze suferintele, bolile voastre, mizeriile voastre, este posibil: Pe Pamant sunt fiinte capabile sa o faca , dar o fiinta inteleapta si inteligenta nu o va face niciodata, pentru ca ea stie ca nu este un mod de a va ajuta ci din contra.

Va va da mai degraba metode, cunostinte, dar va astepta ca voi sa fiti cel care sa le aplicati, pentru ca in acest moment voi sunteti cel care cresteti , care va intariti si aceasta este adevarata evolutie.

Din nefericire, oamenii s-au obisnuit sa nu conteze decat pe elemente materiale, exterioare lor ( masini, aparate, medicamente, etc) si nu se gandesc niciodata sa utilizeze posibilitatile cu care Creatorul i-a creat.

Chiar si un Maestru spiritual sau un coach poate doar sa va instruiasca, sa va ghideze spre un mod de a fi, a gandi si a face cu scopul de  a va putea pune in aplicare potentialul latent care deja exista in voi; trebuie doar sa fiti constienti de acesta.

Este bine sa primiti “lovituri” pentru a invata sa va descurcati pe cont propriu.

Experientele prin care treceti  va fac mai  puternici si mai rezistenti.

Pentru a depasi situatiile de viata, vi se dau mijloace, metode, cunostinte, solutii pentru ca sa reusiti. Trebuie sa va serviti de ele.

Totul depinde de voi! Invatati sa urmati principiile date  de  Creatoul insusi, apelati la El si atunci stiti ce aveti de facut. El va ajuta dar trebuie sa actionati.

Viata este o scoala a cresterii armoniei sufletului nostru cu Dumnezeu si cu intrega creatie divina.

Articol inspirat de Revolutia interioara-Maestrul spiritual Omraam Mikhael Aivanhov

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *