Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Ce inseamna: Daca cineva vrea sa iti ia haina da-i si camasa? Daca te sileste sa mergi o mila, tu sa mergi cu el doua? | EU SUNT DIVIN
Ce inseamna: Daca cineva vrea sa iti ia haina da-i si camasa? Daca te sileste sa mergi o mila, tu sa mergi cu el doua?

Ce inseamna: Daca cineva vrea sa iti ia haina da-i si camasa? Daca te sileste sa mergi o mila, tu sa mergi cu el doua?

Jan 03
Apreciaza postarea si da mai departe...

„Aţi auzit că s-a zis: «Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte».

Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două

(Matei 5, 38-41)

Iisus Hristos ne-a spus să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii. Când El ne-a sfătuit asta, ştia că aici în lumea reală, vom avea parte uneori de probleme, dureri şi suferinţe provocate de alţi oameni.

Prin aceasta, El a vrut să ne amintească că, deşi suntem bine intenţionaţi, suntem buni, amabili, avem credinţă şi principii de viaţă sănătoase, este bine să nu fim naivi, să fim vigilenţi şi să ne ferim de “oamenii care sunt lupi în haine de oi”.

Mai precis, dacă noi suntem buni şi urmăm Idealul (Modelul) Ceresc de vieţuire, să nu credem că toţi oamenii sunt la fel ca noi şi văd lucrurile din prisma noastră sau urmează aceeaşi cale bună ca şi noi.

În ce fel este şarpele înţelept?

Se spune că atunci când baţi un şarpe, el îşi fereşte mai ales capul de la lovituri, întrucât coada i se regenerează.

El ştie să se camufleze foarte bine, pentru ca să nu fie văzut. În mitologia mai multor popoare, şarpele este considerat nemuritor, datorită faptului că el apare ca o reîncarnare proprie, după lepădarea anuală a pielii: dar şi datorită observaţiei că poate să îşi muşte singur coada pentru a forma un cerc care se răsuceşte în spirală, ca simbol al eternitaţii (vezi Coloana Infinitului).

Steagul de război dacic era reprezentat de un lup cu trup de şarpe. Prin urmare, dacii se identifică cu lupul, care este un animal totemic, desemnându-l pe Marele Zamolxe. Dacia mai era numită şi Ţara Lupului.

Şarpele din stindardul dacilor simbolizează Principiul Creator, pe Zamolxe ca Zeu creator al Omului şi al Lumii. Lăsând la o parte capul de lup, el are o caracteristică ciudată: zboară purtat în vârful unei suliţe.

Şarpele apare ca Mare Iniţiator Zamolxe din care vin toate lucrurile şi în care se resorb toate. Corpul încolăcit al şarpelui desemnează semnul matematic şi metafizic al infinitului, un opt răsturnat.

În creştinism, şarpele reprezintă principiul primordial al răului. El a deschis “ochii închişi” ai lui Adam şi al Evei (ignoranţa) îndemnându-i să mănânce din pomul cunoştinţei binelui şi răului, să se cunoască pe ei înşişi şi să discearnă binele de rău, ceea ce facem noi astăzi.

Nu ştim care este adevărul. În ciuda povestirii din Cartea Geneza a Bibliei, Iisus ne îndeamnă să privim la şarpe ca la un animal înţelept.

Blândeţea porumbelului este ştiută: aceasta înseamnă să nu avem răutate, să avem iertare în supărări şi necazuri sau în altele de acelaşi fel.

Multor persoane le lipseşte simţul realităţii. Din această cauză, mulţi sunt folosiţi, trădaţi şi înjunghiaţi pe la spate, metaforic vorbind.

Majoritatea oamenilor gândesc cu Mintea Egoului Negativ, care am spus despre aceasta că se bazează pe frică şi separare, de unde decurg toate lucrurile rele.

Rezultă că oamenii, în majoritatea lor, nu sunt înţelepţi precum şerpii şi inofensivi ca porumbeii. Deci ce pretenţie să avem la aceştia?

Dacă funcţionează prin prisma Egoului Negativ, asta înseamnă că nu sunt oameni spirituali, nu au iubire necondiţionată, sunt dezechilibraţi, au viziuni limitate şi intenţii greşite.

Unii sunt inconştienţi, dar există şi oameni care conştientizează răul pe care îl fac. Şi totuşi continuă să facă rău altor oameni.

Pe unii politica, afacerile şi corupţia, în goana lor după câştig şi putere, i-au dezumanizat.

Astfel, omul care se bazează doar pe ajutorul lui Dumnezeu şi nu îşi asumă responsabilitatea vieţii sale, nu face decât să îşi creeze lecţii Karmice, care se acumulează şi nu poate trece mai departe în viaţă, până nu şi le învaţă.

Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri. Viaţa este un permanent proces de co-creaţie, iar Dumnezeu nu trebuie să facă totul pentru noi.

Dacă El ar face totul pentru noi, atunci care ar fi sensul pentru care ne-am întrupat aici? Oare, nu ca să învăţăm şi să trecem cu bine peste toate provocările, fiind înţelepţi ca şerpii şi inofensivi ca porumbeii?

Cu toţii ne confruntăm cu atacuri şi critici din partea altor persoane. Nu scapă nimeni şi nu există nici măcar o singură persoană aici pe Pământ care să nu se confrunte cu asta, indiferent cât de dezvoltat şi spiritual este.

Pe Pământ sunt oameni cu niveluri diferite de conştiinţă şi conştientizare, deci nu poţi avea pretenţia ca toţi să te înţeleagă pe tine, de la nivelul tău.

Majoritatea oamenilor, cum am spus, sunt conduşi de Ego negativ care foloseşte atacul, judecata şi neiertarea.

Unii preferă o filozofie în care doar unul câştigă, iar celălalt pierde, mai degrabă decât să câştige ambii.

Iar mulţi sunt inconştienţi că fac rău, prin faptul că nu au fost învăţaţi că modul în care gândesc, reacţionează şi se comportă este nepotrivit.

Cu cât creşti spiritual, cu atât eşti mai criticat şi invidiat de alte persoane. Însuşi Iisus, Fiul lui Dumnezeu, a fost atacat, ridiculizat şi chiar răstignit.

Şi totuşi, Iisus Hristos a oferit dragoste şi vindecare oamenilor, care mai apoi l-au răstignit.

Conceptul de a întoarce şi celălalt obraz se referă la faptul de a nu fi victimă.

Atunci când eşti ancorat în tine însuţi şi ai dobândit puterea personală şi dragoste de sine, nu te mai laşi afectat de toate atacurile, criticile şi comentariile răutăcioase venite de la ceilalţi.

Datorită integrităţii tale şi a relaţiei bune cu Dumnezeu, energia negativă emanată de celelalte persoane, nu te atinge.

Înveţi să răspunzi, dar nu să reacţionezi. Rămâi echilibrat atât la pierdere, cât şi la câştig, atât la bucurie, cât şi la durere, atât la boală, cât şi la sănătate, atât la victorie, cât şi la înfrângere.

Te ridici deasupra evenimentelor şi nu permiţi oamenilor sau evenimentelor să îţi construiască realitatea.

Faptul că întorci celălalt obraz, sau faptul că pe lângă haină, îţi dai şi cămaşa, sau pe lângă o milă, tu mergi două mile, simbolic vorbind, înseamnă că nu ripostezi la atac şi ai compasiune, înţelegere şi detaşarea necesară, astfel încât, răspunzi în loc să reacţionezi dând un exemplu bun celui care te critică sau te agresează verbal.

Dacă am reacţiona la fel şi am răspunde cu aceeaşi monedă, nu ne-am deosebi de cealaltă persoană sau celelalte persoane şi nu am da un exemplu sănătos.

Deci, indiferent ce se întâmplă, nu te considera o victimă a sorţii şi mergi mai departe, trecând peste toate provocările vieţii cu răbdare, calm şi tenacitate.

În nouă din zece cazuri, celălalt se va simţi dezarmat de calmul tău, detaşarea, compasiunea şi înţelegerea ta.

De aceea Domnul Iisus Hristos a spus: “Iartă-i Doamne căci nu ştiu ce fac!”

Aceasta a fost una din marile lecţii date omenirii. Să nu răspundem la rău tot cu rău.

Important e să-ţi păstrezi echilibrul, pacea interioară, să ierţi şi să mergi mai departe pe calea ta, construindu-ţi realitatea pe care ţi-o doreşti, nefiind victimă, ci cu demnitate.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *