Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Ce lasi mostenire generatiilor care vin dupa tine? | EU SUNT DIVIN
Ce lasi mostenire generatiilor care vin dupa tine?

Ce lasi mostenire generatiilor care vin dupa tine?

Oct 11
Apreciaza postarea si da mai departe...

Te-ai întrebat vreodată ce laşi în urma ta după ce nu vei mai fi pe acest Pământ? Ţi-ai pus această întrebare?

Ar fi timpul să faci o retrospectivă generală a vieţii tale, o radiografie a ei şi să devii mai atent la felul cum influenţezi vieţile altora prin modul tău de vieţuire.

Ar fi bine să te gândeşti ce laşi în urmă celor mai dragi fiinţe, care sunt copiii!

Poate eşti mamă, tată, mătuşă, unchi, bunic, bunică. Oricare ar fi ipostaza în care te aflii, eşti dator(e) să oferi exemple pozitive celor aflaţi în preajma ta, la început de drum în viaţă.

Să fii o mărturie vie a credinţei în Dumnezeu, trăind o viaţă exemplară, în armonie şi în acord cu învăţăturile morale creştine!

Credinţa se vede prin faptele tale, prin felul cum gândeşti şi prin cuvintele pe care le rosteşti.

De obicei, oamenii nu sunt “sfinţi” pentru că de multe ori ei uită de sensul adevărat al existenţei lor şi îşi petrec timpul cu lucruri nesemnificative, în satisfacţia de moment, căutând să-şi găsească sensul în afara moralei creştine şi a bisericii.

Copiii au nevoie de modele încă din primii ani de viaţă, de la concepere până la 6 ani inclusiv. Această etapă este crucială în dezvoltarea lor ca persoane integre, iar primii ” pe care pun ochii” sunt părinţii.

Chiar dacă nu pot vorbi, de la început ei observă şi copiază comportamentele, limbajul trupului (non verbal) şi atitudinile părinţilor lor. Sunt influenţaţi, de asemenea, de emoţiile părinţilor, fie pozitive sau negative.

Părinţii le inspiră copiilor stima de sine şi încrederea în forţele proprii, prin felul în care folosesc un limbaj deschis, pozitiv, prietenos şi respectuos, prin postură şi mimică.

Dacă limbajul non verbal este negativ, copilul se simte respins, nedorit şi se va închide în el.

În primii ani ai copilăriei, părinţii ar trebui să se îngrijească nu atât de nevoile fiziologice ale copilului ( hrană, adăpost, îngrijire şi protecţie fizică) dar şi de nevoile sufleţelului lui.

Copilul trebuie să crească într-un mediu care să îi asigure echilibru şi confort emoţional.

Relaţiile dintre părinţi, mediul socio-cultural îşi pun amprenta asupra caracterului în formare al copilului.

Lipsa de căldură şi afecţiune, lipsa armoniei şi neglijenţa părinţilor pot determina creşterea sa, în sens negativ.

Prima emoţie care apare la copil este FRICA. Un copil care este prea ataşat, şi-a format un ataşament faţă de mamă sau substitutul ei, datorită fricii de a nu o pierde pe aceasta ( anxietate de separare).

Pe măsură ce cresc, interacţiunea dintre părinţi şi copii devine din ce în ce mai complexă.

Ce este de reţinut este faptul că, relaţiile pozitive din familie, dintre părinţi şi copii au efecte pozitive asupra copilului, care conduc la structurarea în bine a personalităţii lui.

Invers, relaţiile defectuoase au efecte negative, ce se vor manifesta mai târziu în viaţa sa de adult prin agresivitate, insensibilitate, instabilitate, anxietate etc.

De obicei, prima dorinţă a părinţilor este să asigure progeniturilor lor un confort material ( casă, maşină, cont de economii alte posesiuni).

Mulţi spun că, dacă ei nu au avut parte de siguranţă materială, măcar copiii lor să aibă parte. Dacă muncesc, pentru copiii lor muncesc.

E adevărat, este foarte adevărat că de pe urma muncii unui părinte trebuie să beneficieze în primul rând copiii acestuia.

Însă, nu este obligatoriu fiind părinte să te speteşti să acumulezi mari averi, dintr-o frustrare, că tu nu ai avut ce ţi-ai dorit în copilăria ta.

Este de ajuns să îi asiguri o BAZĂ MATERIALĂ pentru avântul său în viaţă, nimic mai mult.

Copilul va aprecia mai mult dacă în toţi aceşti ani te-ai ocupat să îi împlineşti dorinţele şi nevoile sufleteşti de iubire, de prietenie, de protecţie maternă sau paternă ori de câte ori a avut nevoie.

Dacă nu i-ai oferit acestea, oricâte bogăţii vei aduna pentru el, acesta nu va aprecia gestul tău.

El, ca şi tine de altfel, este o fiinţă emoţională, care are nevoie să se simtă bine mai întâi în plan emoţional, sufletesc şi apoi în plan material şi socio-profesional.

O femeie care este în curs să devină mamă, ar trebui să se hrănească bine şi sănătos şi să se menajeze cât de mult se poate pe perioada sarcinii, astfel încât nimic din ceea ce gândeşte, face sau simte ea să nu îi dăuneze fătului.

Ea trebuie să fie conştientă de legătura sa primordială cu copilul prin care îi poate oferi “o moştenire” pozitivă sau negativă, încă de când acesta se află în pântecele ei.

Dacă va avea emoţii de teamă, panică, frustrări diverse, furie etc, copilul le va prelua şi mai târziu se va naşte dizarmonic. Nu mai vorbesc de alimentaţia nocivă, care se ştie cât de mult periclitează şi aceasta.

De multe ori, când un copil se naşte cu malformaţii sau diferite boli, ne întrebăm adesea de ce a ieşit copilul în acest fel? O fi genetic? Nu! Cauzele sunt mai sus!

De asemenea, un părinte iubitor, după dispariţia sa, va avea grijă să nu îşi lase copilul înglodat în DATORII, din pricina nesăbuirii sale ( tot e acum pe TV un caz puternic mediatizat).

Principala obligaţie a copilului e să îşi vadă de viaţa proprie fără să fie forţat să poarte o povară care nu este a lui. El este independent şi trebuie să îşi formeze un stil de viaţă după cele mai bune şi sănătoase standarde de viaţă.

În altă ordine de idei, trebuie să ai grijă să nu îţi laşi drept “moştenire” PRECONCEPŢIILE, FRICILE ŞI LIMITĂRILE TALE! Sau, modul precar şi demodat de gândire- MENTALITATEA ÎNVECHITĂ.

Tot ce poţi să faci tu ca părinte sau adult este să îţi doreşti să ai o GÂNDIRE FLEXIBILĂ, adaptare la schimbare, atunci când circumstanţele impun acest lucru.

De asemenea, un părinte iubitor, sau un adult conştient, va trebui să lase “moştenire” un set de valori, idei preţioase, sfaturi, principii sănătoase, pe care copilul să le integreze în viaţa sa când va fi mare.

Dacă ţi-ai pus acum întrebarea şi ţi-ai formulat în scris râspunsurile, împărtăşeste cu noi şi spune-ne : CARE SUNT “MOŞTENIRILE TALE” pe care le laşi CELOR MAI DRAGI PERSOANE DE LÂNGĂ TINE?

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *