Cea mai mare minune din lume

Cea mai mare minune din lume

Feb 28
Apreciaza postarea si da mai departe...

Am început tot mai mult să cred că, în zilele noastre, cea mai mare minune este să te înțelegi bine cu toți oamenii.

Într-o lume în care suntem din ce în ce mai singuri iar relațiile tot mai dezbinate, pare o utopie ca tu să îi placi pe toți sau toți să te placă pe tine.

Pentru unii care nu au înțeles că fericirea nu depinde doar de cantitatea de iubire și respect care vine înspre ei de la ceilalți și, pentru faptul că nu se iubesc și nu își asumă propria fericire, e clar că o relație destrămată este un adevărat dezastru.

Aproape că m-am obișnuit să văd în preajma mea oameni decepționați, nervoși, stresați, mereu anxioși și puși pe ceartă, nemulțumiți și cu vădită resemnare în propria lor nefericire; în ceea ce privește relațiile de cuplu, în majoritate, acestea sunt sărace în sentimentul de iubire.

Unii intră cu teamă în relații, neasumăndu-și un statut conjugal ( fobia “petecului de hărtie” pe care trebuie să îl semneze la primărie), alții “se aruncă cu capul înainte” cu  îndărătnicie, din motive puerile ( e frumos(ă), e puternic(ă), e mai tânăr(ă), e bogat(ă), e senzual(ă), de obicei pentru că…… sau un interes la mijloc), adică din motive fizice (trupești) și materiale.

Motivele de genul acesta sunt peste 80%. Hai să spunem că în celelalte 20% intră și trăsăturile de ordin sufletesc ( bunătate, integritate, înțelepciune, blândețe, altruism, feminitate, frumusețe ingenuă, dragoste sinceră, adică roadele Duhului Sfânt sau motivele care țin de suflet și de spirit).

Oamenilor le e teamă să mai iubească cu sentimente adevărate. Au această temere pentru că nu vor să mai fie dezamăgiți, înselați, sau răniți în inima lor. Pentru aceasta nu vor să se mai lase “descoperiți”, umiliți și înfrânți, prinși cu “garda jos”, întrucât rănile din suflet sunt devastatoare.

Ei tot timpul trebuie să “tatoneze” terenul. Să îl testeze pe celălalt în mod continuu. Această neîncredere provine dintr-o neîncredere mai mare care caracterizează societatea în care trăim.

Pentru că s-a spus de prea multe ori în această societate bolnavă că suntem în competiție unii cu alții ( bărbați cu bărbați, femei cu femei, mai nou și în cuplu sau în parteneriate, bărbați cu femei), am ajuns să ne ferim unii de alții în diferite conjuncturi, relațiile dintre noi ajungând într-un stadiu avansat de cronicizare.

În aceste condiții, s-au inventat” Măștile”. Purtând o mască pe față, ne simțim, spunem noi, mai protejați și mai convinși că putem face față oricăror agresiuni din afara noastră, indiferent de ce natură ar fi ele.

O mască avem acasă, o alta o luăm cu noi atunci când suntem la servici sau între prieteni și cunoștințe șamd.

Dacă să spunem, ai o funcție de conducere, dar tu ca om ești un om cumsecade și de toată isprava, pentru că nu vrei să ți se vadă bunătatea și să se profite de ea, iți pui masca de dur, cu toată că tu nu ești așa și suferi pentru că trebuie să joci un rol care nu te reflectă pe tine.

Poate ai trăit cu falsul dicton că dacă ești bun ești luat de fraier (prost). Astfel, ajungi la un moment dat să crezi în mod eronat că în această lume înving doar cei care sunt duri și impasibili la simțămintele celorlalți.

Poate pentru foarte puțin timp o să ai această convingere că ai învins punîndu-ți masca de dur; însă, dacă nu vei renunța la masca ta, în cele din urmă vei suporta consecințele nesăbuinței tale, întrucăt vei ajunge să fii urât, părăsit, înșelat și izolat de toți cei din preajma ta.

De aceea, A FI OM și a lucra cu oamenii este O ARTĂ care nu este la îndemâna tuturor.

Adevărații lideri iubesc oamenii din subordinea lor, îi respectă și își înving propriile slăbiciuni. Nu este ușor dar nici greu dacă îi iubești, te interesezi din când în când de viața lor, te bucuri și te întristezi luând parte la bucuriile și tristețile lor.

Acestea pot fii de grup sau personale.

Nimeni nu este scutit de suferințe. Nu trebuie să îți arogi cu obstinație superioritatea și nici să te impui ca ȘEF ( atât la servici cât și în familie) dacă nu ai astfel de veleități date de la Dumnezeu. Trebuie să fii smerit și blând, ferm și sănătos în comportament și în principii dacă vrei să fii ascultat și urmat de toți cei din preajma ta. De fapt, modelul lui Isus.

Să dăm jos toate măștile și să redevenim noi cei adevărați!

Este mai bine să greșești, cerându-ți iertare cu smerenie decât să recurgi la măști de duritate sau ipocrizie care nu fac decât să înrăutățească și mai mult situația în care te afli.

Dacă tu te iubești pe tine, atunci te respecți pe tine. Simplul fapt că ai învățat aceasta, vei știi să îi iubești și să îi respecți și pe ceilalți ca pe tine însuți în conformitate cu legea iubirii divine.

Aceasta este cea mai mare minune din lume: a ști să aplici legea iubirii divine!

 

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *