Daca doresti iubire, cauta in inima ta

Daca doresti iubire, cauta in inima ta

mai 14

Iubirea este acel sentiment care ii uneste pe oameni, ii echilibreaza si ii armonizeaza din toate punctele de vedere.

Este cea care sustine totul, planeta Pamant, alte planete, multi-versurile.

Este Iubirea Divina, Iubirea Creatorului fata de propria sa Creatie. Fara aceasta iubire, cu siguranta ca nimic n-ar exista, totul s-ar dizolva.

Referindu-ma la noi oamenii, estea acea stare de a fi indragostit, de a avea afectiune sau admiratie fata de cineva sau de ceva.

Ne place sa fim indragostiti, sa iubim si mai ales sa fim iubiti.

Numai ca, aceasta iubire nu vine la comanda, atunci cand hotaram noi.

Nu putem obliga pe cineva, o alta fiinta sau persoana sa ne iubeasca, pur si simplu, pentru ca asa dorim noi.

Inca nu s-a stabilit concret ce anume il face pe un om sa se indragosteasca si sa intre intr-o relatie de iubire stabila cu un alt om.

Putem doar sa presupunem ca ceva, un nu stiu ce, l-ar putea atrage sa vina catre cineva anume, poate fizicul, poate ochii, poate aparitia sau sex appealul acestuia, poate starea de exuberanta, dinamismul, voiosia, poate altruismul, poate o anumita virtute sau mai multe virtuti, poate bunatatea, poate starea de pace sau de confort pe care i-o creeaza cand se gaseste in preajma sa.

Cine poate sti? Sunt o mie si una de motive pentru care cineva se poate simti atras de altcineva, insa, la fiecare din noi, motivele sunt diferite, in functie de ceea ce ne dorim sau de ceea ce rezonam.

Iubirea nu poate fi permanenta, pentru ca fiintele umane sunt imperfecte. Ele se afla in aceasta lume intr-o invatare continua. Ne aflam la scoala vietii unde invatam mereu cum sa iubim, cum sa ne comportam, cum sa supravietuim, cum sa fiintam

(pur si simplu, sa traim in starea de A FI).

Starea de iubire poate aparea sau disparea, in functie de mai multi factori.

Tocmai de aceea nu poti sa ceri cuiva sa te iubeasca vesnic.

Chiar daca la casatorie faci un legamant in biserica cum ca  iubirea ta fata de persoana cu care te unesti va fi vesnica, e putin probabil ca acest legamant sa fie respectat.

De ce cred asta? Pentru ca suntem fiinte care evolueaza intr-un ritm propriu, diferit de cel al partenerului, in functie de propriile experiente, necesitati sau lectii pe care viata ne obliga sa le invatam.

La un moment dat, ne dam seama ca dorim sa traim experientele vietii alaturi de oameni care prezinta acelasi grad de cunoastere si nivel de intelegere a lucrurilor ca si noi.

In functie de etapele parcurse si nivelul nostru de constienta si constiinta, ne dorim mereu altceva, pe altcineva, un alt anturaj, alte cunostinte, alte experiente, intrucat viata inseamna progres, nicidecum regres.

Pentru ca dorim sa progresam, nu dorim altceva decat sa netezim cararile vietii noastre, pornind alaturi doar de fiintele dragi care ne inteleg, ne admira, respecta si ne sustin in cautarile si evolutia noastra spirituala.

Se intelege ca si noi nutrim aceleasi sentimente fata de aceste persoane, ca exista reciprocitate in a da si a primi.

Daca insa ne incapatanam sa traim alaturi de oameni care nu ne sunt de vreun ajutor pe calea evolutiei sau  progresului nostru spiritual, atunci nu acestia sunt de vina pentru cum ne fac sa ne simtim alaturi de ei.

Numai noi suntem principalii vinovati pentru ca ne limitam libertatea noastra spirituala si nu indraznim mai mult. Ne facem noua insine un mare deserviciu complacandu-ne in aceleasi stari de lucruri neplacute.

Multi oameni se simt stingheri in relatiile lor si sunt prinsi ca intr-un cordon ombilical in aceste relatii ( ma refer la toate tipurile de relatii, nu numai la relatiile de cuplu).

Pentru ca nu au curajul sa taie acest cordon ajung la depresie sau recurg la fapte reprobabile.

Aceasta inseamna ca nu se iubesc si nu se pretuiesc pe ei insisi. Ei nu au inteles ca iubirea nu trebuie cautata, in principal, la exterior ci in interior.

Daca tie nu iti daruiesti iubire, cine sa iti daruiasca? Daca tu nu te pretuiesti pe tine, cine sa te pretuiasca?

Nu dai dovada de egoism cand te iubesti sau te pretuiesti intai pe tine. Iubirea se afla in tine. In tine straluceste SCANTEIA DIVINA.

Esti la fel de important pentru Dumnezeu ca si ceilalti semeni ai tai. Daca crezi ca ei te iubesc mai putin, tu ai obligatia de a te iubi mai mult, pentru ca Insusi Dumnezeu locuieste in tine.

Imparatia Tatalui Ceresc se afla in interiorul nostru. Iubirea Sa e perfecta, pentru ca El singur e perfect.

Putem avea incredere oricand in EL datorita dovezilor Sale de iubire pentru ca este singurul care ne iubeste neconditionat.

Dovezile de iubire de la oameni sunt fragile si valabile un timp limitat spre deosebire de cele ale Tatalui Suprem care sunt valide pentru o eternitate.

 

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *