De ce sunt atat de multe persoane oarbe dpdv. spiritual si psihologic?

De ce sunt atat de multe persoane oarbe dpdv. spiritual si psihologic?

Sep 16
Apreciaza postarea si da mai departe...

99% dintre oamenii de pe Pământ sunt parţial sau aproape totalmente orbi din punct de vedere spiritual şi psihologic.

Iisus a spus in evanghelia după Matei la capitolul 7: “De ce vezi tu paiul din ochii fratelui tău şi nu observi bârna din ochiul tău?”

Aproape toate cele opt miliarde de persoane de pe Pământ consideră că ele văd bine, dar de fapt ele sunt OARBE.

Este chiar hilar când cineva spune că vede totul la celălalt. Asta înseamnă că, indiferent cât de absurd este, o să creadă că tot ce spune despre celălalt este adevărat.

Mulţi oameni văd prin prisma cunoaşterii lor limitate sau a necunoaşterii lor, sau doar în funcţie de ce au trăit sau au experimentat ei personal în cel mai bun caz.

Dar, e clar, că nu au cum să ştie despre alte persoane, nici chiar despre cele mai apropiate, adică ce este bine şi adevărat pentru aceştia, pentru că nu trăiesc în corpul lor, în papucii lor, nu au gândurile lor, trăirile lor, emoţiile lor, şamd.

Şi nu e vorba numai despre persoane fizice, se pot referi chiar şi în mod abstract, la societate, popor, naţiune şi totuşi să fie orbi atunci când le judecă şi pe acestea.

De exemplu, dacă obişnuieşti să spui că poporul român este slab, este prost, sau că este un popor de oameni corupţi şi un neam de trădători, de fapt, gândeşte-te logic la ce-ai spus, pentru că eşti orb, eşti hilar şi ai o judecată incorectă.

În primul rând, poporul este format din zeci de milioane de persoane. Când faci afirmaţia că poporul este aşa şi pe dincolo, pe ce te bazezi? Eşti cumva supranatural? Cunoşti toate zecile de milioane de persoane ca să fii îndreptăţit să spui aşa ceva despre poporul român?

Observaţi cum e gândirea oamenilor? Ei nu se abţin în a judeca pe alţii, ei spun că judecata lor este corectă, însă ei nu înţeleg că sunt orbi atunci când spun ceva despre altcineva sau altceva pe care nu îl cunosc îndeajuns de bine.

De fapt, nici nu au cum, pentru că nici pe ei nu se cunosc bine, chiar deloc. Dar ei nu recunosc asta. Ei continuă să creadă că deţin adevărul absolut.

Ei spun că văd totul în mod corect în afara lor, însă nu văd bine în interiorul lor.

De fapt, nu este vorba de o vedere fizică, prin ochii fizici, ci este vorba de o vedere spirituală, prin intermediul conştiinţei fiecăruia.

Fiecare gând este ca o lentilă prin care priveşti.

Orbirea lumii se datorează faptului că aproape oricine, chiar şi unii lideri spirituali, nu fac diferenţa între gândirea Egoului Negativ şi Gândirea Hristică, spirituală.

Mulţi oameni sunt orbi dpdv. spiritual şi psihologic deoarece văd viaţa dintr-o perspectivă spirituală şi psihologică ireală şi prin lentilele unor sisteme de gândire incorecte.

Ei sunt orbi, deoarece le lipseşte puterea personală, autocontrolul şi disciplina, ceea ce înseamnă că sunt guvernaţi de subconştient. Se lasă conduşi de emoţii şi de Egoul negativ, ceea ce înseamnă că privesc viaţa prin lentile emoţionale.

Sunt orbi, pentru că au o conştiinţă de victimă.

Sunt orbi, deoarece reacţionează în loc să răspundă, pentru că nu şi-au rezolvat problemele emoţionale din copilărie şi din toată viaţa lor.

De asemenea, au o stimă de sine scăzută, din cauză că se compară tot timpul cu ceilalţi. Au o viaţă nesănătoasă, vor să câştige sau să piardă, pentru că trebuie să aibă dreptate sau nu.

Din această cauză, sunt foarte egotici şi predispuşi la greşeli.

Oamenii sunt orbi, pentru că nu sunt echilibraţi şi au ţeluri impure în viaţă, de exemplu, putere, faimă, bani şi false principii de viaţă, mândrie, vanitate, indolenţă, etc.

Se orbesc singuri pentru că fac presupuneri şi trag concluzii pripite, fără a analiza bine o situaţie.

Trăiesc cu frică şi cu griji şi aruncă responsabilitatea pentru viaţa lor, altcuiva.

Nu au grijă de copilul din ei, pentru că nu sunt corecţi cu Sine şi cu Dumnezeu. Au ataşamente faţă de falşi idoli, în loc să caute singura sursă adevărată de fericire, Dumnezeu.

Ei cedează tentaţiilor şi confuziei, conflictului, îndoielilor faţă de propria persoană, sentimentul de vinovăţie.

Nu se iubesc, nu se respectă şi nu îşi permit să primească, inclusiv iubirea lui Dumnezeu, aşa că, îşi petrec viaţa căutându-le la alţii şi emit judecăţi asemănătoare cu propriile lor sentimente de inferioritate.

Oamenii sunt orbi, pentru că nu şi-au dezvoltat cel de-al treilea ochi sau cea de-a şasea chakră. Aceasta se realizează prin înţelegerea, perspectiva, cunoaşterea, percepţia şi înţelepciunea corectă.

Oamenii sunt orbi, pentru că se văd doar ca şi corp fizic în loc să se perceapă pe ei ca o încarnare a lui Dumnezeu.

Se simt separaţi unii de alţii şi separaţi faţă de Dumnezeu, ceea ce este o iluzie creată de propria minte.

Ei urmează indicaţiile Egoului Negativ în loc să urmeze Sinele Superior.

Sunt orbi, pentru că nu îl văd pe Dumnezeu în orice. Alţii devin orbi din cauza materialismului.

Alţii văd neclar pentru că sunt prea mentali sau raţionali.

Unii nu sunt ancoraţi deloc în lumea spirituală, pentru că văd doar lumea fizică.

Egoul negativ produce starea de orbire. Fiecare dezechilibru şi lipsă de integrare produce pete.

Şi, aproape oricine a fost orbit de conştiinţa de masă, de programarea părinţilor, a societăţii, programarea religioasă, de la şcoală şi de la familia extinsă.

Ei doar cred că văd clar, dar nu privesc din perspectiva lui Dumnezeu. Alţi oameni, văd doar ceea ce doresc ei să vadă.

Alţii văd în funcţie de interesele personale, sau alţii văd doar ceea ce au fost programaţi să vadă.

Deşi unii oameni au un Iq ridicat, sunt extrem de inteligenţi, însă, sunt foarte slabi din punct de vedere emoţional şi spiritual.

De fapt, suntem orbi, pentru că asta se vrea, şcoala, medicina, alte domenii ignoră total Spiritul şi Sufletul.

De asemenea, trebuie să fim atenţi la profeţii mincinoşi şi învăţăturile false. Întreaga presă, mass media, glorifică orbirea.

Toate vedetele din mass media trebuie să aibă corpuri frumoase şi atât. Mass media, în cea mai mare parte, distruge vieţile oamenilor din cauza goanei după profit şi a concurenţei.

Preocuparea majoră a lor: crimele, violenţele, pornografia, aspectul fizic, modă, etc.

În concluzie, de ce sunt oamenii orbi? Deoarece nu şi-au dezvoltat şi rafinat conştiinţa şi nu şi-au făcut temele psihologice.

Tocmai de aceea, este bine să te concentrezi pe propriile lecţii şi mai puţin pe lecţiile celorlalţi.

Cei mai mulţi oameni arată cu degetul la lecţiile neînvăţate ale celorlaţi. Dar propriile lecţii?

Întotdeauna este mai bine să te axezi pe propriile tale lecţii şi să le laşi pe cele ale altora în grija lor şi a lui Dumnezeu.

Adevărul este că nu poţi vedea la ceilalţi ceea ce nu poţi vedea la tine. Singurul mod prin care se poate dobândi adevărata viziune spirituală este să înveţi să-ţi controlezi mintea, sentimentele, emoţiile, energia, corpul fizic, viaţa lumească să o laşi în slujba lui Dumnezeu şi să interpretezi fiecare situaţie din viaţă şi din fiecare moment aşa cum se cuvine, cum ar vrea Dumnezeu să faci.

Capacitatea de a vedea şi de a nu fi orb are de-a face cu înţelegerea, perspectiva, percepţia, înţelepciunea, cunoaşterea, interpretarea corectă, depăşirea Egoului negativ, Conştiinţa spirituală, Hristică, etc.

Extras din Dr.Joshua David Stone

Karma privită din perspectiva sufletului

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *