Dependenta de tehnologie si de informatie

Dependenta de tehnologie si de informatie

Jun 06
Apreciaza postarea si da mai departe...

Este evident că în timpurile actuale nu mai putem trăi fără tehnologie. Ştiinţa a avansat foarte mult şi fie că dorim sau nu, trebuie să lăsăm progresul să vină şi în economia, cultura şi în viaţa noastră.

Aproape că nu mai există nici o casă în care să nu existe un computer, o tabletă, un laptop, un telefon mobil sau alte gadgeturi electronice.

La aproape toate joburile noastre este imperios necesară folosirea calculatoarelor, a laptopurilor, a telefoanelor fixe şi mobile, a copiatoarelor şi multe altele.

Tehnologia este bună pentru că ne face viaţa mai uşoară. Însă, dacă cădem în extreme şi, spre exemplu, o folosim mai mult decât este necesar şi devenim dependenţi de ea, atunci tehnologia devine mai puţin bună pentru noi, deoarece o folosim în exces.

Astăzi avem internet de mare viteză, putem comunica oricând dorim pe chat şi pe reţele de socializare cu oameni pe care îi cunoaştem în viaţa reală sau doar virutal, putem să ne exprimăm opiniile în legătură cu oricine şi orice, putem posta articole, clipuri video despre absolut orice şi, pentru că nu există bariere, fiecare dăruieşte mai departe semenilor săi din bagajul său mental şi emoţional pozitiv, sau dimpotrivă, din bagajul mental şi emoţional negativ.

Eu doresc să mă axez acum pe partea mai puţin bună a acestei tehnologii.

Toţi ştim că profesia cea mai căutată şi cea mai bine plătită este profesia de IT-ist, adică specialist în tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, programatorii, sau dezvoltatorii, inginerii de software.

De obicei tinerii aleg această profesie, deoarece sunt foarte atraşi de acest domeniu, sunt mai pregătiţi pentru noul val de tehnologie care vine cu repeziciune spre noi şi poate din curiozitate şi nu numai din plăcere, sunt mai deschişi spre tot ce e nou, spre robotică, informatică, tot ce implică cunoştinţe de electronică, mecanică şi programare a roboţilor industriali, a jocurilor pe calculator, etc.

Prin natura meseriei lor, ei îşi folosesc cea mai mare parte a timpului lor, să zicem trei sferturi din zi, în faţa computerelor, a laptopurilor.

Pentru unii, poate chiar majoritatea, această meserie a devenit ca un adevărat virus, care le absoarbe şi le consumă energia, având în vedere că radiaţiile electromagnetice emise de aceste device-uri sunt toxice şi pot provoca depresii, dureri de cap, letargie, tulburări ale somnului, îmbolnăvirea ochilor, ale stomacului, pielii şi altele.

Doar în somn nu sunt în faţa computerului sau a telefonului mobil şi nu sunt dependenţi de acestea.

Cu siguranţă, avem nevoie de astfel de specialişti, mai ales de programatori, pentru că ei fac programele pentru diferitele aparate electronice, electrocasnice, tot felul.

Sunt băieţi (mai puţine fete în branşa asta) foarte deştepţi care realizează lucruri extrordinare în domeniul tehnologiei, însă, de cele mai multe ori, se lasă absorbiţi în munca lor şi uită practic să mai trăiască.

Un om inteligent ştie să-şi folosească timpul cu măsură şi nu se lasă dominat/ataşat de nimeni şi de nimic din exteriorul său, oricine sau orice ar fi (oameni, tehnologie, orice), deoarece orice ataşament provoacă dependenţă, iar dependenţa “ucide” puţin câte puţin, la propriu, dacă nu eşti atent la sănătatea, emoţiile negative, mentalul şi la folosirea eficientă a timpului liber.

Toţi ar trebui să practicăm Legea lui 8 adică: 8 ore de muncă, 8 ore de relaxare (dar nu în faţa televizorului, calculatorului sau a telefonului mobil) în natură sau practicând sport sau un hobby benefic pentru sănătate şi 8 ore de somn.

Şi nu numai cei din IT trebuie să respecte această lege ci TOŢI OAMENII, de toate vârstele.

Cei care au devenit dependenţi, dacă nu joacă jocuri pe telefon sau calculator, sau dacă mai mult de o oră nu stau cu anumite gadgeturi în mână, atunci ei intră în fibrilaţie şi devin ca şi un om drogat, care nu poate trăi fără drogul său.

De aceea, ţineţi copiii, în primii ani de viaţă, cât mai mult timp, departe de calculator, pentru că, dacă le intră drogul tehnologiei fiind încă mici, în fiinţa lor, cu greu mai pot fi scăpaţi de dependenţă.

Prin acest comportament îşi pot face viaţa grea, dar şi familiei lor.

Poate aţi văzut oameni, mai ales tineri, care stau la o masă, la terasă, cu un suc în faţă şi în loc să-şi vorbească, stau cu ochii în telefon şi îl tot butonează de zor, fiind acaparaţi de multitudinea de imagini şi posibilităţi de accesare a internetului.

Uneori stai şi te întrebi: Oare de ce s-au mai întâlnit, dacă tot nu comunică între ei şi nu socializează?

Nu ştiu dacă psihoza comunicaţiei e atât de mare la noi, cum e spre exemplu, la americani, unde membrii familiei au ajuns să îşi scrie mesaje pe telefon, ei fiind în aceeaşi casă, însă în camere alăturate.

Vedem peste tot oameni cu telefoane în mână, în metrou, sau în alte mijloace de transport, toţi butonează telefonul, doar un număr infim de oameni au o carte în mână şi citesc.

Am mai auzit şi anomalii de genul, cum că un inginer chinez s-a căsătorit cu o femeie-robot, construită chiar de el, iar la ceremonie a participat chiar mama acestuia. Am auzit că s-au creat şi roboţi sexuali, sau un individ care s-a căsătorit cu o hologramă.

E clar că, dacă îţi pierzi umanitatea şi nu mai dai importanţă sufletului şi spiritului din tine, ajungi O EPAVĂ care nu se mai poate numi om şi ajungi un robot cipat, o fiinţă bizară, care nici el nu mai ştie de ce trăieşte pe lumea asta. Este un mort viu, creat de tehnologia care a ajuns să îl domine atât de mult.

În ceea ce priveşte dependenţa de informaţiile de internet şi din mass media şi aici este o altă anomalie.

Omul a ajuns să se încreadă atât de mult în ceea ce îi spune internetul şi mass media încât el nu mai filtrează informaţiile care vin şi nu le mai trece prin procesul de gândire.

Mass media întotdeauna a fost aservită unor interese politice, de o formă sau alta. Şi în comunism, când aveam numai două ore de transmisie seara în cursul săptămânii, jumătate din program se facea propagandă politică, sau cult de venerare al fostului preşedinte.

Pe atunci se spunea că: “Aţi minţit poporul cu televizorul!”

După 30 de ani de la revoluţie, în anarhie, acum e şi mai rău şi am putea spune: ” Aţi prostit poporul cu televizorul, cu toate mijlocele de comunicare în masă.”

Cel puţin, în epoca ceauşistă, nu auzeam ştiri negative, aberante, breaking news, de genul: relaţiile intime ale unor “celebrităţi” de carton, reportaje şi interviuri cu non-valori şi invitaţi în emisiuni de televiziune, emisiuni de scandal, accidente, crime, violenţă petrecute în casele unor oameni obişnuiţi, ştiri care nu ar trebui să intereseze poporul, ci doar pe cele de importanţă maximă pentru ţară (adică conjuncturi economice şi politice mondiale, altele, cu impact direct asupra ţării noastre).

Timp de 30 de ani această mass-media nu a făcut decât să transmită doar ştiri negative, de scandal, chiar dacă în ţară s-au petrecut şi lucruri pozitive.

Foarte rar vedeai ştiri pozitive, ele fiind aproape inexistente. Goana după senzaţional, după rating, după profit şi după prestigiu şi interese personale (carieră, avere, putere, influenţă) au dezumanizat oamenii care lucrează în domeniul mass-media, care în teorie, este a patra putere în stat şi care ar trebui să informeze corect populaţia şi să se axeze doar pe ştiri care ridică nivelul de conştiinţă al populaţiei, nicidecum să îl coboare.

Jurnalişti care şi-au păstrat verticalitatea şi nu s-au compromis sunt foarte puţini, ajung degetele de la o mână, iar aceştia se cunosc după calitatea articolelor pe care le scriu şi a cuvintelor pe care le rostesc.

Restul sunt o droaie de indivizi compromişi, cărora oamenii obişnuiţi nu ar trebui să le mai dea crezare.

Ne mai mirăm de ce atâţia oameni sunt imbecilizaţi, întrucât în subconştientul lor “s-a pompat” numai informaţii de proastă calitate, breaking news, timp de 30 de ani de zile.

Partea de vină a acestor oameni, este că nu au fost selectivi cu informaţiile din mass-media, le-au luat ca atare şi s-au complăcut în mocirla informaţională care ne-a adus în situaţia dezastruoasă de dezinformare în care suntem.

De când cu coronavirus, a ajuns mass media să îţi spună ce să faci, ce să porţi, cum să te speli pe mâni (pe televizoarele din staţiile de metrou apărea mereu o înregistrare video cu o doamnă care ne arăta pur şi simplu cum să ne spălăm pe mâini sub jetul de apă de la robinet), eventual cum să faci sex, cum să porţi sau nu mască, cum să te vaccinezi (obligatoriu!) chiar dacă nu eşti bolnav, cum să le vorbeşti copiiilor tăi foarte mici de sexualitate, când ei nici măcar nu ştiu de ce au “aterizat” pe lumea asta, cum să mergi ca oile într-o parte, la dreapta, la stânga, lateral şi spate, cu alte cuvinte, a acaparat vieţile oamenilor, iar aceştia, datorita fricii şi leneviei în gândire, nu mai gândesc, nu mai raţionează şi se comportă ca nişte soldăţei cuminţi, pentru că aşa le zice statul, presa, preşedintele, guvernul, etc şi înghit orice.

Ne mai mirăm de ce am ajuns în această situaţie de nesuportat, în care haosul şi nebunia sunt la cote maxime.

De ce? PENTRU CĂ OAMENII NU MAI GÂNDESC CU CAPUL LOR, NU MAI DISCERN BINELE DE RĂU, NU SUNT RESPOSABILI DE VIAŢA ŞI FAMILIA LOR ŞI ÎI LASĂ PE ALŢII SĂ DECIDĂ PENTRU EI!

Aşadar, dacă vreţi să vă fie bine, conştientizaţi ACUM că viaţa vă aparţine şi doar voi decideţi pentru ea, nu mass media, nu politicul, nu serviciul, nimeni!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *