Epidemie de ras si voie buna

Epidemie de ras si voie buna

Apr 04
Apreciaza postarea si da mai departe...

Odată cu valul de isterie globală, acest coronavirus a scos din cufărul plin de praf şi bancurile de altădată.

La începutul anului 2020, chiar mă întrebam, de ce lumea nu mai spune bancuri, de ce nu mai glumeşte şi unde a dispărut acel obicei tipic românesc al românului de a face haz de necaz în vremuri de criză şi de ananghie.

Acum, postări haiose legate de acest virus sunt peste tot în reţelele de socializare sau pe internet şi ele fac deliciul oamenilor inteligenţi, care ştiu să se amuze şi care înţeleg că viaţa nu se termină odată cu apariţia acestui virus corona.

Râsul nu poate şi nu a putut fi interzis, niciodată, de nimeni. Este apanajul oamenilor care ştiu să sfideze “soarta” cruntă şi să o învingă.

Este modul celor curajoşi de a nu se lăsa înglobaţi în panica generală şi de a se învinge pe ei înşişi sau orice boală ori situaţie zbuciumată ar apărea în calea lor.

Oamenii inteligenţi ştiu să râdă de ei înşişi şi de situaţiile hilare sau mai puţin hilare prin care trec sau care se petrec în jurul lor.

Era şi timpul ca bancurile să revină, iar oamenii să se întreacă în glume despre Covid19.

Este modul românilor de a supravieţui unor vremuri de puternică instabilitate şi de haos generalizat. Bancurile sunt arma noastră cea mai bună, dar şi cea mai inteligentă.

Ele sunt doar o caracteristică a poporului român care are o capacitate fantastică de a reînvia, precum pasărea Phoenix, din propria cenuşă.

Râsul, este ca o mană cerească pentru sănătatea fizică, mentală, emoţională şi spirituală.

Un om care râde de sine însuşi, de propriile greşeli şi de situaţia ivită, nu va fi niciodată afectat de nimic, întrucât el are un caracter puternic, este echilibrat, învinge teama sau suferinţa prin râs şi nu permite, conştient fiind, ca mintea lui să fie îmbâcsită de gânduri negative şi inima invadată de emoţii distructive.

Râsul are o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar, mai ales, că lunile acestea, de când a apărut acest coronavirus, imunitatea este o condiţie esenţială în contactarea virusului.

De asemenea, râsul ridică nivelul de energie a corpului fizic şi are un rol foarte important în combaterea stresului.

Aşadar, dragi români, practicaţi terapia prin râs şi nici o boală sau vreun presupus virus nu va avea vreodată efect asupra sănătăţii voastre.

Noi românii suntem un popor inventiv şi ne creem întotdeauna mijloace propice de supravieţuire.

Prin bancuri, făcând haz de necaz, am supravieţuit în perioada comunistă, la cutremurul din 1977 şi în alte etape grele.

Limbajul codat şi umorul erau ustensilele prin care puteam supravieţui în lumea CC al PCR. Pe internet puteţi să recitiţi, ca să treacă timpul mai uşor în izolare, bancurile geniale cu “cizmaru” şi “savanta”, cât şi altele.

În sfârşit, am înţeles că nu ne mai putem permite să ne plângem de milă şi am reînviat bancurile.

În această perioadă, au apărut bancuri, glume şi ironii, despre această panică generalizată care are legătură cu răspândirea acestui virus provenit din China.

De asemenea, a apărut o avalanşă de glume şi meme pe seama carantinei. Citiţi şi amuzaţi-vă!

Internetul e plin de astfel de glume care vă pot binedispune existenţa în aceste momente.

Din nefericire, sunt şi români care au uitat să mai râdă, să mai zâmbească şi care datorită faptului că au capul plin de ştiri negative preluate de la televizor, aceştia sunt paralizaţi de frică şi adoptă tot mai mult comportamente obsesiv compulsive în ceea ce priveşte spălatul cu alcool sanitar, dezinfectant pe mâni, pe uşi, pe clanţe, oriunde şi VĂD VIRUŞI PESTE TOT.

Sunt oameni care exagerează lucrurile şi situaţiile şi depăşesc cu mult regulile impuse de bun simţ.

Nu pot decât să constat cu tristeţe că aceştia s-au decuplat de la viaţă şi trăiesc cu panica că oricând la ei poate să vină coronavirusul.

Ce mi se pare extrem de grav este că aceşti panicoşi, care se hrănesc doar cu breaking news negative (în sensul câţi au mai murit, câţi s-au mai infectat, câte zone roşii şi galbene au mai apărut, etc) au devenit extrem de suspicioşi şi plini de răutate cu ceilalţi, care nu sunt obsesiv-compulsivi ca ei, care nu iau totul în tragic precum ei şi care pot să râdă sau să zâmbească.

Suntem 7 miliarde şi jumătate de oameni pe această planetă şi logic, în fiecare minut pe glob mor oameni, de bătrâneţe sau de multe boli şi suferinţe.

La un moment dat, toţi suntem “datori” cu o moarte şi cine trebuie să plece din această lume, va pleca, dar nu neapărat din cauza coronavirus.

Doar Dumnezeu ştie data şi ora când trebuie să părăseşti planeta. Dacă te panichezi, provoci ca acest timp de a pleca să vină mai devreme la tine.

De fapt, în spatele fricii de coronavirus, este frica de moarte.

Omule, dacă nu iei moartea ca pe ceva natural în această viaţă, tu nu vei subzista. Sistemul imunitar este redus la jumătate pentru toţi cei care au” frica în oase”.

Dar, te rog din suflet, tu cel care eşti bolnav de frică, lasă-i pe cei care vor să se bucure de viaţă să fie ei înşişi şi nu-i mai detesta pentru că sunt altfel decât tine şi că în aceste condiţii, ei au poftă de viaţă.

Egoismul tău şi răutatea ta este feroce. Tu, cel care te panichezi în neştire, mai bine scoate-ţi capul din cutia televizorului, nu-ţi mai panica copiii, rudele, prietenii şi pe alţi oameni!

Panica ia minţile oamenilor şi îi face pe aceştia să absolutizeze că tot ce se întâmplă pe glob este doar din cauza acestui corona virus.

Omule, dacă ai ales să te panichezi, trăieşte-ţi panica în propria ta lume, dar nu-i mai agresa verbal şi cu suspiciunile tale pe cei care au o altă părere decât tine!

Fii OM şi nu te mai uita urât dacă un alt om tuşeşte sau strănută, chiar dacă pune batista la gură.

Este natural să strănuţi sau să tuşeşti. În fiecare an facem asta, doar că isteria le-a luat oamenilor minţile şi dreapta judecată.

Ia distanţă dacă vrei, dar ţine-ţi răutatea sub control.

Dintre un om care râde şi are poftă de viaţă şi un om care trăieşte în frici şi îi este frică şi de umbra lui, ghici, pe care dintre aceştia îi iubeşte şi îi ajută viaţa mai mult?

Ai ghicit! Cel care râde, care spune bancuri, care se bucură de fiecare clipă, care iubeşte şi are bunătate, are optimism şi care este OM, în primul şi primul rând!

Închei cu o glumă, într-o notă optimistă: “Probabil aţi auzit, că în Statele Unite lumea se bate pe hârtie igienică.

Sunt oameni care au făcut deja stocuri şi restul nu mai au de unde să cumpere. Staţi liniştiţi, dragi români, pentru că în cazul nostru, chiar dacă nu am mai avea hârtie igienică, putem face oricând clătite din cele 10 baxuri de făină. Sunt convins că le aveţi deja în debara”(sursa youtube)

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *