Esti cu adevarat un om liber?

Esti cu adevarat un om liber?

May 26
Apreciaza postarea si da mai departe...

Crezi că eşti cu adevărat un om liber? Mergi, respiri, munceşti, socializezi, te îngrijeşti de traiul zilnic; asta denotă că eşti o fiinţă liberă. Aparent, aşa este!

Dar, avem atâta libertate, cât de multă ne dăm voie noi înşine să avem!

În aceste timpuri în care trăim, lucrurile s-au complicat mult, iar viaţa noastră a devenit din ce în ce mai “complexă” ( ca să nu spun mai grea).  Exigenţele societăţii au crescut ( şi implicit cele din mediul profesional), ritmul de viaţă este mai alert, relaţiile dintre oameni sunt tot mai precare şi mai bizare, conflictele tot mai prezente, sănătatea, pe ansamblu, tot mai şubredă, altfel spus, s-a produs o fisură în relaţia individ-mediu.

Omului i se cere acum o nouă adaptare, iar dacă nu se adaptează,  apar dezechilibre în relaţia cu sine şi în relaţia cu ceilalţi indivizi.

Schimbările de natură fizică, psihică şi emoţională indică starea de agitaţie (stres) în care se află, care într-un interval mai îndelungat, poate duce la probleme serioase de sănătate.

În era tehnologiilor performante, ne dorim “lucruri” pentru noi şi familia noastră, vrem să ne construim o carieră de succes, ne dorim faimă şi funcţii care să ne confere putere, relaţii şi bani.

Pentru aceasta muncim mai mult, suprasolicitându-ne, pentru un ţel iluzoriu de libertate. De fapt, trebuie să muncim INTELIGENT!

Credem că dacă muncim mai mult, vom avea mai mulţi bani şi mai multă libertate. S-a împământenit ideea că muncind mult şi rezultatele muncii vor fi pe măsură.

Dar, dacă luăm în calcul ceea ce se petrece acum pe piaţa muncii, observăm exact contrariul.

Cei care muncesc mai mult, nu sunt neapărat remuneraţi pe măsura muncii lor cantitative şi poate nici măcar pe măsura valorii calitative a muncii depuse de ei.

Astfel, ei pierd timp ( resursa cea mai preţioasă ) făcând un schimb atât de ineficient între TIMP, MUNCĂ vs.BANI.

Chiar dacă, să spunem, ei câştigă mai mulţi bani, se plâng că nu au TIMP , dar au însă bani să cumpere “lucruri”.

Oare, la ce mai foloseşte să ai LUCRURI dacă nu mai ai TIMP?

TIMPUL înseamnă VIAŢĂ; TIMPUL înseamnă DUMNEZEU!

Dacă nu mai ai TIMP, VIAŢA ţi se scurge cât ai clipi!

Pentru foarte mulţi “A AVEA LUCRURI” este mai important decât ” A AVEA TIMP”.

Altfel spus, a devenit mai important ” A AVEA LUCRURI” decât ” A AVEA VIAŢĂ.”

Chiar şi cei bogaţi care cred că le au pe amândouă, nu sunt chiar atât de “LIBERI” precum cred ei că sunt, pentru că faptele lor demonstrează asta!

Ca să nu îşi împuţineze averea, ei doresc să o crească constant, astfel că, sunt tot timpul ” în gardă” să nu şi-o piardă, iar în suflet nu au acea pace desăvârşită care conferă ADEVĂRATA LIBERTATE.

Rezultatele pe care le obţinem de la o slujbă, dintr-o afacere, ar trebuie să fie cu totul altele. Ar trebui să ne satisfacă iar munca pe care o prestăm să fie una de plăcere, pentru că atunci nu am mai considera că pierdem timp.

Când faci ceva din pasiune şi mai eşti şi remunerat pentru asta, este o adevărată încântare şi un mod fascinant de a-ţi trăi viaţa.

Dacă tot mai mulţi s-ar concentra în viaţă pe ceea ce le place să facă cu adevărat, s-ar schimba în bine starea de spirit a oamenilor acestei naţiuni, iar armonia ar lua locul tensiunii globalizate.

Dar, noi oamenii, suntem nişte imitatori. Vrem să îi imităm pe alţii, în gesturi, în comportament, în afaceri, în obţinerea banilor şi credem că dacă mulţimea merge într-o anumită direcţie şi noi trebuie să facem ca ei.

Ne uităm la alţii ca la nişte semizei, îi invidiem şi credem că dacă ei au procedat într-un anumit fel şi pentru noi ar fi bine.

Nu ne punem potenţialul şi abilităţile în valoare şi nu ne întrebăm dacă ceea ce facem în momentul prezent, serveşte în vreun fel împlinirii misiunii noastre spirituale.

Dacă am avea un dram de CONŞTIENŢĂ şi un dram de CREDINŢĂ nu ne-am lăsa influenţaţi de deciziile altora şi de modul lor de abordare a vieţii şi de câştigare a veniturilor.

Suntem liberi atâta timp cât gândirea noastră este liberă de orice prejudecăţi şi limitări. Ceea ce trebuie să persiste în noi este VISUL DE A MERGE ÎN DIRECŢIA MULT DORITĂ, SPRE ŢELUL MULT DORIT, DAR, ÎMPLINIT ÎN FELUL NOSTRU.

Apoi, FRICA trebuie eradicată. Ea este cea mai mare piedică în calea umanităţii de a trăi o viaţă extraordinară.

Numai într-un singur fel poţi să învingi frica şi anume PRIN CREDINŢĂ ÎN HARUL ŞI DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU NOI.

El ne-a promis că dacă vom merge în viaţă alături de El, nimic nu ne va lipsi; ba chiar ni se va da pe deasupra. Dar câţi înţeleg asta?

Cei mulţi continuă să trăiască viaţa în inconştienţă, chinuindu-se, muncind pentru acumularea de lucruri materiale pieritoare şi neîngrijindu-se în nici un fel să dea ” hrană” spirituală sufletului lor. Ei nu trăiesc sub GRAŢIE DIVINĂ.

Iar golul din inima lor nu poate fi umplut doar cu “lucruri” oricât de multe ar fi ele.

Adevărata libertate decurge dintr-o viaţă simplă şi o inimă liniştită şi mulţumită.

Recunoştinţa pentru ceea ce ai este calea către adevărata bucurie. Eşti liber atunci când nu ţi-e FRICĂ şi îţi încredinţezi destinul tău în mâna lui Dumnezeu. Doar El ştie ce este mai bine pentru tine, pentru că El este cel care te-a creat şi îţi cunoaşte mai dinainte toate nevoile tale.

Aşadar, fii liber, despovărează-ţi inima, umple-o cu credinţă şi iubire şi cunoaşte-ţi menirea ta spirituală!

www.eusuntdivin.ro

G.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *