Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Falsi invatatori si prorocii mincinosi | EU SUNT DIVIN
Falsi invatatori si proroci mincinosi

Falsi invatatori si proroci mincinosi

Jan 29
Apreciaza postarea si da mai departe...

Traim intr-o epoca in care evenimentele se deruleaza intr-un ritm rapid, tehnologia avanseaza foarte mult si apar minuni tehnologice precum si oportunitati multiple care ne taie respiratia.

Suntem luati cu asalt si ne grabim foarte tare. De asemenea, incercam din rasputeri sa tinem pasul cu schimbarile ce au loc, cu progresele rapide care ne solicita foarte mult, ne epuizeaza si ne fac sa ne asumam responsabilitati care sunt peste puterile noastre.

Incercam sa intelegem ce se intampla si de ce se intampla. Pana apucam sa procesam in plan mental ce s-a intamplat, deja totul a trecut, iar noutatea nu mai este noutate.

Pentru ca suntem dezorientati, in aceste conjuncturi apar tot felul de persoane care vor ne invete, sa ne explice sau sa ne prezica viitorul.

Sunt foarte multi cei care se considera astrologi, numerologi, invatatori spirituali, vindecatori, maestrii, profeti si oferta este foarte mare.

Intrucat, in vremurile acestea, din ce in ce mai multe persoane se trezesc la realitate si vor sa afle cine sunt, de unde vin, incotro se indreapta, care le este menirea in aceasta viata si ce trebuie sa faca pentru a dobandi intelepciunea spirituala, cererea pentru informatiile oferite de persoanele enumerate mai sus este tot mai mare.

Informatiile de orice natura abunda in jurul nostru ( fie ca provin din mass media, internet, carti, conferinte, seminarii, etc) si suntem expusi dezinformarii.

Suntem singuri in fata multitudinii informatiilor vehiculate si doar de noi depinde ce informatii lasam sa se cuibareasca in mintea si inima noastra pentru ca apoi sa devina propriile noastre adevaruri.

Pentru aceasta avem nevoie de discernamantul, cunoasterea acumulata, de intuitia si simtirea noastra.

Nu toate informatiile sunt adevarate si nu toti invatatorii, vindecatorii sau asa asa zisi maestrii spirituali sunt benefici.

In special in domeniul spiritualitatii si al sanatatii, pericolul de a intalni vindecatori sau invatatori spirituali inselatori este foarte mare.

Acestia au o mare abilitate in a-si cosmetiza propria invatatura si de a te convinge ca aceasta este “purul adevar”; de asemenea, au o putere aproape hipnotica asupra oamenilor confuzi care din necunoastere nu-i bombardeaza cu argumente si intrebari rational-logice si nu-i contreaza in nici un fel.

Ei mai dispun de un “charm” aparte si de o buna comunicare, tocmai pentru a te cuceri si pentru a deveni irezistibili. Iti dau impresia ca sunt atoatestiutori si te fac sa crezi ca tot ce spun ei este de necontestat.

Printre chestiuni benefice de bun simt, strecoara voit si informatii eronate menite sa destabilizeze persoanele de la convingerile lor pure, sanatoase.

Noi, ca romani, suntem foarte credinciosi si avizi dupa intelepciune. Numai ca, uneori, aceasta sete profunda de cunoastere ne provoaca sa cautam intelepciunea in afara noastra, in practicile si orientarile spirituale ale altor popoare, fara a le testa si procesa cu mintea si sufletul, adoptandu-le ca religii in viata noastra.

Multi uita ca sunt crestini ortodocsi, ca avem valori spirituale adevarate insuflate de Insusi Dumnezeu -Tatal suprem prin Invatatura crestina transmisa de Domnul Iisus Hristos; ei imbratiseaza practici spirituale necrestine, orientale (yoga, brahmanism, budism, etc) sau amesteca religiile intre ele, facand un fel de terci cu de toate, ca sa fiu mai explicita.

Din acest “terci” omul nu poate iesi mai intelept, ci dimpotriva, devine tot mai confuz, pasibil de manipulare spirituala, pervertit, smintit, uneori mergand chiar spre nebunie.

Intotdeauna trebuie vazut si cercetat cine sta in spatele persoanei care propovaduieste sau transmite o anumita invatatura. Este bine sa ne punem intrebarea: Aceasta invatatura vine de la Dumnezeu sau de la Cel Rau? Este cumva un rau care pare deghizat in bine?

Si mai trebuie studiata persoana care propaga respectivele “adevaruri”: ce spune, cum spune, ce gandeste, cum se comporta, care sunt actiunile sale, roadele sale, privirea, gesturile, tot ce face si comunica.

Care sunt “consecintele” invataturii sale la cei care au adoptat invatatura respectiva? Cum se vede viata acestora in realitatea cotidiana? Care sunt constatarile observatorilor lor, a celor neimplicati in fenomenul respectiv ? Cum ii privesc si ce simt despre ei? Au simtit o beneficitate in viata acestora si a semenilor lor sau dimpotriva?

Sunt intrebari pe care ar fi bine sa ni le punem inainte de a intra intr-o mare incurcatura. Am auzit de foarte multi oameni care si-au pierdut mintile intrand in tot felul de practici oculte, tocmai pentru ca nu si-au pus intrebari, nu au cercetat si s-au lasat manipulati de asa zisi maestrii spirituali sau de adeptii acestora.

Intotdeauna noi ca si crestini trebuie sa ne raportam strict la ceea ce spune Biblia si mai ales Noul Testament. Aici se afla purul adevar si numai aici: In invataturile lui Iisus Hristos si apoi si in ale apostolilor si ucenicilor sai.

Iisus Hristos este si va ramane cel mai mare invatator, profet, vindecator, toate la un loc, caci este Insusi Dumnezeu intrupat.

Invataturile sale dainuie si vor dainui peste timp, caci sunt date noua spre cunostinta de Insusi Dumnezeu. Nici o alta religie straina de crestinism ( iudaism, islamism, budism, hinduism) nu contesta Invatatura, intelepciunea si puterea faptelor Sale.

Atunci de ce sa ne pervertim mintea cu informatii si invataturi false cand poporul nostru, noi ca romani, dispunem de invatatura cea mai pura si mai adevarata care exista si a existat vreodata?

In era pericolelor si a dezinformarii ar trebui sa fim precum Sfantul Toma, care a fost iubit de Iisus Hristos, tocmai pentru ca si-a pus intrebari si a vrut sa cerceteze cu mintea si inima sa cuvintele spuse de Invatatorul Sau:

” Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnele cuielor si daca nu voi pune eu degetul meu in semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede.” ( ev.Ioan 20:19-31)

Sfantul Toma nu a fost necredincios, caci nu a negat niciodata dumnezeirea lui Hristos. El nu a fost credul, cum nici unul din noi nu ar trebui sa fim, ci a vrut sa cerceteze faptele mai dinainte, ca sa nu se lase ispitit si inselat de cel rau.

Dupa ce a pus mana in coasta Lui si a vazut semnul cuielor in mana Sa, a crezut si nu s-a mai indoit niciodata de Adevar. De atunci, credinta sa a fost de neclintit, cum de fapt ar trebui sa fie si credinta noastra.

Nu avem nevoie de false adevaruri, de falsi invatatori si profeti mincinosi. Adevarul este unul singur si este in Iisus Hristos si Invataturile Lui.

Intotdeauna trebuie sa ne raportam la El si la invataturile Sale, daca vrem sa cunoastem timpurile si sa depistam falsele invataturi, falsii vindecatori sau prorocii mincinosi.

Cum era Domnul Iisus Hristos descris in Noul Testament?

-era bland si smerit cu inima;

-se ruga foarte mult Tatalui Ceresc avand timpul Sau pe care si-l petrecea in rugaciune singur doar cu Tatal;

-nu a impus niciodata cuiva sa creada in invataturile Sale;

-nu a poruncit oamenilor (decat dracilor sa iasa afara din oameni)  si nu a incalcat liberul lor arbitru;

-a vindecat doar atunci cand a fost rugat si a avut parte de acordul si credinta celui care avea nevoie de vindecare spunand “Credinta ta te-a vindecat!”;

-nu pretindea bani pentru vindecarile sale fiind cu adevarat Dumnezeu;

-nu raspundea la rau cu rau;

-nu avea nevoie sa isi faca adepti, caci multimea oricum se tinea dupa El, datorita intelepciunii, vindecarilor si miracolelor savarsite, ei recunoscandu-I maretia ;

-era modest si neobosit in facerea binelui;

-mai degraba slujea decat sa se lase slujit, desi era Dumnezeu;

-nu se lasa intimidat de mai marii vremii, care ii erau potrivnici si demasca falsitatea si ipocrizia acestora;

-era intelept si invataturile sale nu puteau fi contestate, decat doar de fariseii ipocriti din rea vointa.

Am mentionat doar o mica parte din multitudinea calitatilor lui Iisus Hristos, cea de-a doua persoana din Sfanta Treime.

Voi puteti descoperi si alte calitati, insa ceea ce am vrut sa relatez prin aceasta descriere este ca ASA ARATA si ACESTA ESTE ADEVARATUL INVATATOR si doar la El trebuie sa ne raportam atunci cand dorim sa depistam falsii invatatori si prorocii mincinosi.

Iisus Hristos ne-a avertizat cu privire la acestia, iar noi ar trebui sa fim “in garda”, intrucat, in timpurile noastre, acestia se afla peste tot, in toate domeniile, dar mai ales in domeniul spiritualitatii si al sanatatii.

In incheiere doresc sa va recomand 2 carti ,care mie mi-au fost sugerate : Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie scrisa de Dionysios Farasiotis si cartea Medium Medical de Anthony William.

Prima carte, ne arata consecintele negative ale practicilor straine si oculte in viata noastra, iar a doua carte, ne arata secretele din spatele bolilor cronice si misterioase si cum te poti vindeca in sfarsit de boli incurabile.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *