Fii constient de tine insuti!

Fii constient de tine insuti!

Nov 23
Apreciaza postarea si da mai departe...

 

 Despre cartea: ” Fii conştient de tine însuţi!”

Aceasta este cea de-a doua carte scrisă de mine, la un interval de numai câteva luni de la tipărirea primei cărţi ” Înţelege viaţa şi fii fericit”!

Ea vine, în completare, cu alte subiecte de conştientizare. Dacă ar fi să o prezint, cât mai simplu şi concis, aş alege să o fac prin cuvinte relevante, de maximă importanţă în conştienţa noastră:

Tu, minte/corp, Suflet, Spirit, Divinitate, Cunoaştere, Iubire, Interior/Exterior, Sens/Scop, Viaţă, Aproape, Resposabil, Fericire, Stăpân, Conştienţă, Libertate, Natură, Evoluţie, Cuvinte, Gânduri, Temeri, Dependenţe, “Umbra”, Timpul, Muncă, Finanţe, Relaţii, Voinţă, Încredere, Concentrare, Entuziasm, Alte virtuţi, Paşi, Persoana împlinită.

Am scris cartea cu mult drag, pentru că, doresc ca toţi oamenii să îşi conştientizeze viaţa, să nu mai trăiască la voia întâmplării, să se recunoască fiinţe divine şi să fie fericiţi.

Ea conţine învăţături utile, dobândite din experienţele personale, frământări interioare, studiu.

Omul a ajuns să aibă, astăzi, o viaţă trepidantă, caracterizată prin stres maxim, grabă şi dezechilibre, manifestate în toate componentele vieţii sale: spiritualitate, relaţii, sănătate, timp, muncă, bani, altele.

În goana lui “ spre oriunde şi în acelaşi timp, spre nicăieri”, a uitat complet de natura sa divină, a devenit inconştient de sine însuşi şi viaţa sa. El nu mai are timp “SĂ FIE”.

Pentru el, viaţa a devenit o zbatere continuă, pentru asigurarea traiului zilnic, material, căci la acesta se rezumă totul.

Concluzie:

Noi nu suntem “doar ceea se vede”; nu suntem doar nişte trupuri umblătoare, într-o lume materială.

Avem nevoie să trăim şi să “gustăm” viaţa ALTFEL, fiind conştienţi de acest nepreţuit Dar Divin şi de existenţa noastră efemeră.

Experienţa trăită mai presus de ceea ce se vede în realitatea materială cotidiană, ţinând cont de frumuseţea şi doleanţele sufletului nostru, în comuniune cu Natura şi cu TOT CEEA CE EXISTĂ, este cu mult mai palpitantă decât goana după bogăţii materiale pieritoare.

Ce am constatat eu, atunci când nu dai importanţă vietii tale şi nu esti conştient de tine însuţi, eşti la voia sorţii şi uşor manipulat din exterior.

Dacă te laşi distras mereu de evenimente, situaţii, ştiri negative, care se întâmplă în exteriorul tău, devii o persoană slabă şi lipsită de voinţă.

Este necesar să ne reconfigurăm viaţa, să fim fericiţi precum copiii şi să devenim persoane împlinite, conştiente că VIAŢA este DARUL SUPREM, oferit nouă de către Creator, în Iubirea Sa nemărginită. Tocmai de aceea,ea nu trebuie trăită la întâmplare.

Fiecare clipă trebuie preţuită şi trăită cu intensitate. Dacă conştientizăm că timpul este impacabil şi nu negociază, atunci vom considera viaţa ca pe o călătorie , al cărui parcurs, dorim să il parcurgem, întotdeauna, la clasa întâi.

G.S.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *