Împreuna, frumosi si diferiti!

Împreuna, frumosi si diferiti!

Apr 17
Apreciaza postarea si da mai departe...

Pentru că suntem la începutul unui nou sfârşit de săptămână, mi-am propus să scriu un articol pozitiv şi optimist despre oameni şi legăturile frumoase de viaţă care se stabilesc între noi.

De când am început să îmbrăţişez domeniul spiritualităţii şi am pornit într-o călătorie interioară cu mine însămi pentru explorarea SINELUI meu interior, am constatat că această călătorie mi-a influenţat viaţa “exterioară”, ajungând să am relaţii mai armonioase, să îmi folosesc mai eficient talentele şi abilităţile personale şi, în cele din urmă, să am o viaţă mai bună.

Dar cel mai important lucru, este faptul că L-AM DESCOPERIT PE DUMNEZEU ÎN MINE ŞI ÎN CEILALŢI OAMENI. 

Această descoperire mi-a schimbat efectiv viaţa şi toată ierarhia de valori pe care le-am avut în trecutul meu nu foarte îndepărtat.

Am înţeles faptul că, a-l cunoaşte pe Dumnezeul din tine şi a-l vedea pe Dumnezeu în ceilalţi, te ajută să fii mai bun, ca părinte, copil, ca soţ, soţie, prieten, iubit, ca lider şi angajat, manager sau şef.

Astăzi am o viziune mult mai optimistă asupra vieţii şi asupra viitorului, pentru că mă bucur să experimentez lucrurile cu care am fost înzestrată de Divinitate, cât şi pentru faptul că evoluez pentru a avea acces la un nivel superior al existenţei mele.

Cu siguranţă, noi nu am venit în această viaţă ca să fim mediocrii şi nici să ne ghidăm după criteriul suficienţei; am venit ca să ne străduim şi să înaintăm mereu spre nivelul următor.

Fiecare se poate descoperi pe sine şi de asemenea, poate vedea nepreţuita măreţie divină, care există în interiorul său.

Pentru a ne orienta spre standarde mai înalte, este timpul să renuţăm la judecăţile negative şi la mediocritatea din gândire, atitudine şi comportament.

Trecutul nefericit, prejudecăţile sau tot ceea ce a fost vreodată descurajant şi nociv până acum în viaţă, ar trebui lăsate în urmă, fără a mai reveni asupra lor. Altfel, nu vom putea evolua şi nici nu vom mai putea trăi la adevăratul potenţial al vieţii noastre.

În viitor, s-ar putea să realizezi lucruri mai importante decât cele pe care le-ai pierdut în trecut.  Orice nouă zi trebuie să înceapă cu o nouă orientare. În fiecare zi vom avea experienţe noi, prin intermediul altor oameni.

Dacă priveşti partea frumoasă din ei şi recunoşti calităţile şi darurile lor, vei fi plăcut impresionat să observi cât de bine se completează înzestrările lor cu înzestrările tale.

Împreună putem să ne valorificăm harul, talentele, visele, dorinţele şi să ne ajutăm reciproc, pentru a ni le îndeplini reciproc.

Nu putem trăi fericiţi în această viaţă dacă nu ne păstrăm încrederea în oameni şi dacă nu aducem unii altora bucurie.

Prin zâmbet, entuziasm şi atitudine pozitivă poţi să îţi creezi un mediu benefic, pozitiv şi de bună credinţă în jurul tău, pentru că toate acestea, molipsesc.

Învaţă să te apreciezi şi totodată să îi apreciezi pe alţii!

Fiecare are ceva ce tu nu ai; numai împreună putem face lucrurile să funcţioneze perfect.

Nu poţi oferi ceva din ceea ce nu ai, dar poţi face echipă bună cu cineva care are acel “ceva” care ţie îţi lipseşte.

Am fost creaţi cu talente şi abilităţi diferite, tocmai pentru a ne putea ajuta unii pe alţii şi de a exista în armonie unii cu alţii.

De aceea, este imperios necesar să dăruim iubire şi să culţivăm relaţii sănătoase între noi. Când îţi arăţi dragostea, arăţi oamenilor că Dumnezeu există cu adevărat.

Dacă vrei să ai o viaţă mai bună, atunci trebuie să ajuţi pe cineva ca să îşi îmbunătăţească viaţa.

Tot ceea ce contează în viaţă sunt legăturile pe care le avem cu Dumnezeu, cu partenerul de viaţă, copiii, membrii familiei şi oamenii din jur, însă majoritatea acordă prea puţină importanţă acestui aspect, în raport cu alte priorităţi.

Este necesar să fii matur şi să te înţelegi cu cineva care este diferit de tine.

Trebuie să avem răbdare şi să dăm dreptul şi celeilalte persoane să aibă punctul său de vedere, de a se îndoi de ceea ce spunem şi credem noi.

Suntem, pur şi simplu, frumoşi şi diferiţi şi nu putem face lucruri minunate decât împreună, niciodată separat.

Biblia ne învaţă că doar iubind, putem accepta slăbiciunile celor din jur.

Iar dragostea este mai presus de defectele unei persoane. Cu alte cuvinte, putem trece cu vederea peste anumite aspecte. Pentru că: nu sunt perfecţi, dar nici noi nu suntem perfecţi.

Însă, împreună putem realiza lucruri perfecte, prin cooperare.

De asemenea, am realizat că dacă ţii cont de nevoile altor oameni şi Dumnezeu va ţine cont de nevoile tale.

Dacă astăzi voi face pe cineva fericit şi El va avea grijă ca eu să fiu fericit.

Noi avem posibilitatea să schimbăm această lume, dacă fiecare am găsi o cale prin care să facem o faptă bună în fiecare zi.

Vă imaginaţi cum ar arăta locurile noastre de muncă, şcolile, instituţiile, oraşele, când în ele vor veni doar oameni senini şi plini de voie bună?

Deci, haideţi să fim împreună, frumoşi şi diferiţi, dar fericiţi!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *