Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
În 2019, atentia de la "Eu" la "Noi" | EU SUNT DIVIN
În 2019, atentia de la “Eu” la “Noi”

În 2019, atentia de la “Eu” la “Noi”

Dec 31
Apreciaza postarea si da mai departe...

Astăzi este ultima zi din anul 2018! Se fac ultimele pregătiri pentru revelion. Cumpărăm tot ce vedem în faţa ochilor, de la alimente şi îmbrăcăminte, la produse de uz casnic, decorative şi de înaltă tehnologie.

De câţiva ani încoace şi mai bine, noi românii am început să avem o teribilă manie, un obicei prostesc de a cumpăra tot mai multe lucruri, crezând că poate aşa vom putea umple golul din sufletele noastre.

Cumpărăm şi tot cumpărăm şi facem shopping intens, acest fapt devenind pentru unii (spun ei) o adevărată terapie.

Cei mai mulţi îşi cheltuie banii munciţi din greu pe lucruri aparent inutile şi foarte scumpe, justificând că au o singură viaţă şi măcar acum, cu ocazia acestor evenimente speciale din an, să li se pară viaţa mai frumoasă.

Ei consideră că e momentul cel mai potrivit din an să se relaxeze şi să se simtă şi ei un pic nababi (persoane foarte bogate) fără a mai fi obsedaţi de depăşirea bugetului sau veniturilor, fără să se mai gândească la greutăţi financiare sau familiale.

Spunem că noi cumpărăm lucruri ca să ne facem nouă înşine o bucurie, însă bucuria ţine doar un moment, pentru că în clipele următoare apar alte dorinţe ale egoului nostru, care nu poate fi satisfăcut cu una, cu două, trei, patru sau infinite lucruri.

Egoul nostru, mintea noastră dacă nu sunt educate, nu vor putea fi satisfăcute niciodată. “Eul nostru” se află în centrul vieţii noastre şi de aceea nu putem fi niciodată satisfăcuţi oricât de multe lucruri vom avea vreodată.

Suntem nefericiţi şi solitari atunci când suntem fiinţe egoiste. Dacă există discrepanţe sociale, materiale, financiare între oameni este tocmai datorită acestui egoism exagerbat propagat de milenii.

O minoritate consumă resursele planetei mai mult decât are nevoie, resurse pe care le ia cu japca de la cei slabi, care nu se pot apăra de atacurile viclene ale celor mai puternici.

Astfel vedem acest egoism propagat la nivel global, în cadrul naţiunilor, precum şi la nivel de individ.

Dacă risipa creşte, proporţional cu ea creşte şi cantitatea de garbage (gunoi) care afectează ecosistemul, mediul în care trăim la propriu, dar şi la figurat.

Un om egoist, care trăieşte doar pentru el, este un om singur, un om fără Dumnezeu. De fapt, definiţia îndumnezeirii este:

OM =DUMNEZEU-EGO (MÂNDRIE, AROGANŢĂ, LĂCOMIE, VANITATE, ETC)

Golul din sufletul nostru nu poate fi satisfăcut cu lucruri. Lucrurile cu adevărat preţioase pentru om sunt gratuite (familie, sănătate, prieteni, altele) şi nu pot fi cumpărate cu bani.

Egoiştii cumpără lucruri, iar când îşi strică sănătatea, vor să o redobândească cu bani. Nu sunt interesaţi de alte persoane, ci de propria persoană. Nu concep existenţa lor fără să obţină lucrurile sau oamenii, sau orice altceva pe care le doresc. Pentru ei totul e un moft, ţine de propriile capricii.

În general, egoiştii ajung să se îmbolnăvească de boli incurabile, sau au tot felul de suferinţe emoţionale, depresive, pentru că îl exclud pe Dumnezeu din viaţa lor. Dumnezeu înseamnă Iubire, înseamnă a dărui, mai degrabă decât a primi, înseamnă vindecare şi linişte sufletească.

Un om care nu îl vede sau nu îl simte pe Dumnezeu în interiorul şi exteriorul său este un om cu o existenţă ratată: pentru că îi este imposibil să-L descopere şi să-L înţeleagă, trebuie să se bazeze pe propriile puteri, pe propriul raţionament, pe propria vanitate.

Pentru că nu are nici un sprijin real, într-un timp relativ scurt devine secătuit de energie, bolnav şi depresiv. Ca să îl vedem şi să Îl înţelegem pe Dumnezeu, trebuie să ne schimbăm. De asemenea, să îi înţelegem şi să avem compasiune faţă de semenii noştri.

Nu milă (care vine din mândrie), ci compasiune. Să avem pasiune să ajutăm pe aproapele nostru în nevoie. Aceasta este suprema fericire: în momentul când ştii că ai fost de ajutor sau ai contribuit cu ceva la scoaterea din impas a unei fiinţe.

Când îl descoperim pe Dumnezeu, devenim ascultători şi avem un comportament plin de iubire faţă de fiinţele din jurul nostru.

Ascultarea se realizează atunci când firea decăzută a omului se întoarce la 180 de grade, încât începem să îl iubim pe Dumnezeu şi semenii, mai mult decât pe noi înşine.

Şi nu iubim pentru propria plăcere, ci de dragul lor.

De ce credeţi că relaţiile noastre se află într-o stare atât de jalnică? Deoarece suntem axaţi în primul rând să ne facem pe plac, sau să ni se facă mereu pe plac.

În viaţă să nu se mai învârtă totul în jurul Eului nostru! Preferinţele noastre condiţionează, determină totul pentru noi. Nu contează ce e bine sau nu, ce e corect sau incorect, apreciem un lucru sau o persoană de pe urma căreia avem ceva sau care ne dă ceva.

Din această cauză intervin neînţelegeri între noi, pentru că niciunul nu cedează la Eul său. Dacă ne vom exprima dragostea pentru ceilalţi şi le vom acorda atenţie şi ei vor proceda la fel cu noi.

Însă această calitate de a iubi este dumnezeiască, tocmai de aceea avem nevoie de ajutorul şi prezenţa lui Dumnezeu în viaţa noastră.

Când iubeşti oamenii şi ei te iubesc pe tine, nu mai ai nevoie să îţi cumperi atât de multe lucruri şi deloc necesare.

Dalai Lama spunea că haosul lumii de azi este din cauză că oamenii au ajuns să iubească mai mult lucrurile şi pentru că îi folosim pe oameni.

Când vom conştientiza aceasta cât şi despre necesitatea prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră şi iubirea Lui, haosul lumii de acum va dispărea pentru că gândirea noastră nu va mai fi o gândire egocentrică ci una bazată pe solidaritate şi armonie.

Am fost puternic impresionată de un reportaj făcut de Carmen Avram anul acesta in aprilie 2018. Reportajul se găseste pe youtube tastând “ FIR DIRECT CU DUMNEZEU” despre preotul Dan Damaschin care ajută şi schimbă mii de vieţi, se întâmplă minuni în vieţile oamenilor, el având parcă o comunicare deschisă cu Însuşi Dumnezeu. Este neobosit în fapte bune pentru semenii lui din Iaşi şi judeţul Iaşi.

Pe mine m-a marcat foarte mult povestea acestui preot şi este o lecţie de viaţă pentru mine şi cred că şi pentru voi toţi. Rugăciunile se duc instant prin el către cer, iar Dumnezeu răspunde când preotul nici nu apucă să termine rugăciunea.

Şi totul pentru că respectă porunca dată de Dumnezeu: “Iubeşte pe Dumnezeu cu toată inima ta şi cu tot cugetul tău şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

Este o pildă frumoasă pentru noi toţi acum în prag de noul an 2019!

Un an 2019 binecuvântat cu Iubire de Dumnezeu şi cu Iubire de semeni!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *