Iubire. Acceptare. Apreciere

Iubire. Acceptare. Apreciere

ian. 23

Suntem fiinţe sociale, suntem oameni, care venim în contact cu alţi oameni şi avem nevoie de Iubire, Acceptare, Apreciere.

Avem emoţii, avem sentimente puternice în noi, pe care nu le putem ignora. Acestea trebuie să fie benefice, pozitive, ca să ne aducă mulţumire, încântare, bucurie, pentru a trăi o viaţă fericită pe Pământ.

Deşi toţi suntem egali în faţa lui Dumnezeu, în această lume e posibil să ne simţim stingheri, neînţeleşi, deoarece Egoul colectiv aduce separare, competiţie, diferenţiere.

Dacă, spre exemplu, în această lume:

-nu eşti suficient de competitiv, de îndrăzneţ, de perspicace, proactiv, sau dacă nu eşti special, ca să ieşi în evidenţă, eşti considerat un om molatec, slab, incapabil să atingi culmile succesului şi, în aceste condiţii, nu poţi fii un exemplu bun în această societate;

-nu eşti suficient de frumos şi nu atingi standardele de frumuseţe şi nu ai măsura perfecţiunii 90-60-90, nu eşti admis(ă) în anumite meserii, în televiziune, în modă, în actorie, etc.

-nu funcţionezi pe principiul de turmă, dacă nu te încadrezi într-un tipar impus de societate, la job, în comunitate, în familie, eşti considerat diferit, chiar anormal, şi ţi se reproşează adesea că „nu eşti în rând cu lumea”.

-şamd.

În lumea aceasta, tot timpul trebuie să demonstrezi ceva cuiva; să nu răneşti sentimentele sau să nu înşeli aşteptările cuiva; să nu ieşi din cuvintele, sfaturile, educaţia sau manierele impuse de părinţi, profesori, sau de alte cunoştinţe; să fii întotdeauna smerit, cu capul plecat, ascultător, pentru că „capul plecat sabia nu-l taie” (de fapt, este exact contrariul); să fii „în rând cu lumea”, altfel, eşti criticat, condamnat, jignit, vexat, etichetat drept „ciudat” sau „inadaptat”; să urmezi vrerea altora şi calea impusă de alţii (oricine, inclusiv membrii familiei) dacă vrei să fii iubit, acceptat, apreciat.

Cu alte cuvinte, eşti doar un roboţel, care gândeşte şi face lucruri (simţirea este adormită) după cum îi spun alţii, pentru că devii doar un corp umblător, fără suflet, fără pic de voinţă şi conştienţă de sine, care trăieşte propria viaţă pe pilot automat, fără nici o bucurie, mulţumire, împlinire sufletească, doar tristeţe, amărăciune, agresivitate interioară.

Rămâi doar un biet om, manipulat de manipulatorii din preajma ta, care pot să fie oricine din anturajul tău, inclusiv mama, tatăl tău, soţul sau soţia ta, copiii, prietenii, cunoştinţele tale, colegii, etc.

Şi, uite aşa, apare boala. Cauzele ei sunt, întotdeauna, emoţionale. De fapt, boala ne avertizează că suntem pe o cale greşită şi ne semnalează că, URGENT, trebuie să facem ceva, să ieşim din stilul actual de viaţă, de gândire, de trăire, altfel, clacăm şi ne putem pierde viaţa, înainte să o fii trăit cu adevărat.

Boala ne îndeamnă să ne iubim mai mult; ne spune să trăim în felul care ne face să ne simţim fericiţi.

Cauzele cele mai frecvente ale bolilor sunt atitudinile şi emoţiile negative, victimizarea, vinovăţia, dorinţa de a fi în atenţia celorlalţi, sau folosirea ei, pentru a evita o situaţie neplăcută.

Deci, în concluzie, SĂ NE IUBIM MAI MULT PE NOI ÎNŞINE. 

Să trăim VIAŢA NOASTRĂ şi să îi lăsăm pe alţii să îşi trăiască VIAŢA LOR, indiferent de consecinţe, pentru că este viaţa lor.

De asta am venit aici, pe acest Pământ, SĂ BINECUVÂNTĂM VIAŢA, DARUL SUPREM DAT NOUĂ DE TATĂL CERESC.

Dacă El ţi-a dat LIBERUL ARBITRU, cine oare poate să hotărască pentru tine, în dreptul tău, cum să-ţi conduci viaţa? DOAR TU!

A te iubi înseamnă a-ţi acorda dreptul de a trăi diferite experienţe şi de a-i iubi pe ceilalţi, de a le da dreptul să-şi trăiască propriile experienţe.

Acest lucru înseamnă să îţi acorzi dreptul de a fi o fiinţă umană, cu temerile, convingerile, limitele, forţele, slăbiciunile, dorinţele şi aspiraţiile tale, de fapt de a fi aşa cum eşti, o fiinţă într-un progres continuu.

Trebuie doar să-ţi trăieşti experienţele, ştiind că întotdeauna există consecinţe plăcute sau nu, care decurg din deciziile luate la un moment dat.

Uită-tă în interiorul tău, vezi umbrele, fricile tale, blocajele, care te limitează, tratează-le cu iubire, pentru că tu le-ai creat şi iartă-te şi redefineşte-te pe tine, devin-o un om nou, puternic ancorat în viaţa proprie şi realitatea cotidiană.

Vindecarea începe în interiorul fiinţei, după care trece la exterior, în trupul uman.

Nu trebuie să facem voia altora pentru a fi acceptaţi, iubiţi, apreciaţi. Noi suntem NOI ÎNŞINE şi nimic mai mult.

Dacă vor să ne iubească, să ne accepte şi să ne aprecieze, trebuie SĂ NE IUBEASCĂ, SĂ NE ACCEPTE ŞI SĂ NE APRECIEZE AŞA CUM SUNTEM, AŞA CUM E FIINŢA NOASTRĂ, SUFLETUL NOSTRU.

Nu fiţi copiile la indigo ale altora! Nu trebuie să ne justificăm de fiecare dată altora de ce dorim să alegem diferit de ei, ca să ne trăim viaţa, sau de ce luăm altfel de decizii în situaţii importante.

Eu nu îmi pierd adevărata identitate şi nu vreau să mă pierd undeva, la jumătatea drumului, doar ca să fac pe plac majorităţii.

Alegerea mea este strict alegerea mea şi nimeni nu mă poate influenţa în a lua un alt drum, de a fi altcineva decât sunt, sau de a face o altă alegere.

Să luăm un exemplu, că tot se discută acum, intens, despre a face sau nu vaccinul anticovid.

Fiecare om are propriile convingeri despre vaccin, despre propria lui sănătate. Fiecare om şi-a făcut propria părere despre acesta şi nu ar trebui să se lase influenţat de turmă.

Dacă are convingerea deplină, în inima lui, că acesta este 100% benefic pentru sănătatea lui, atunci, foarte bine, să-l facă.

Dacă are convingerea deplină, în inima lui, că acesta este 100% FAKE, o greşeală şi nu are legătură cu un vaccin adevărat, foarte bine, să nu îl facă.

Dar, dacă eşti o persoană influenţabilă, care nu crezi cu toată convingerea ta în vaccin şi îl faci doar pentru a obţine aprobarea, acceptarea şi aprecierea turmei, sau a celor care îl fac, atunci ţi-ai făcut mai mult rău decât bine, căci în inima ta, ai luat deja decizia că acesta nu va fi bun şi îţi va crea probleme de sănătate.

Aşadar, fiţi responsabili şi faceţi alegeri în funcţie de ce simţiţi în suflet, în funcţie de ce vă spune intuiţia voastră şi nu trăiţi o viaţă falsă bazată pe trăirile, convingerile, alegerile, acceptarea şi aprecierea altor oameni.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *