Fiti constienti la modul in care va hraniti, de modul in care va hraniti Constiinta!

Fiti constienti la modul in care va hraniti, de modul in care va hraniti Constiinta!

sept. 04

V-aţi intrebat vreodată cu ce tipuri de hrană vă hrăniţi? Pentru că, da, există mai multe tipuri de „hrană” şi anume fizică, energetică, emoţională, spirituală, etc.

Noi oamenii avem un mod îngust şi rigid de a ne defini pe noi înşine, sau viaţa noastră.

Noi nu ne cunoaştem pe noi înşine, nu pătrundem adânc în esenţa noastră de sorginte divină, nu ştim cine suntem, de unde venim şi nu ne exprimăm autentic.

Noi suntem fiinţe foarte complexe. Prea puţini îşi dau seama de acest fapt.

Dacă nu ne descoperim pe noi înşine şi adevăratele noastre potenţiale, nimeni nu o va face în locul nostru.

Societatea aceasta vrea să fim limitaţi, obedienţi, umili, mereu în derivă, adică confuzi, în frică şi obtuzi la minte.

De când ne naştem până murim, trăim într-un set impus de credinţe, în reguli şi reglementări prestabilite, astfel încât am ajuns să trăim ca într-o cutie, acumulând credinţe, norme şi reglementări din care prea puţini evadează sau trec dincolo de limitări şi de toate impunerile venite de la societatea în ansamblul ei.

Aţi văzut probabil clowni, sau măscărici care îşi pictează faţa, ca să distreze publicul.

Ei doar joacă un rol; un ochi plânge, celălalt râde, dar numai ei ştiu, cu adevărat, ce este în inima lor.

Nu îi întreabă nimeni dacă îi doare ceva, dacă sunt fericiţi şi dacă oferă în mod voit şi altora din preaplinul fericirii lor; dacă fac această meserie din pasiune, sau din necesitatea de a supravieţui; dacă se exprimă pe ei înşişi sau fac doar pentru că trebuie, şamd.

Se ascund în spatele unei măşti zâmbitoare, poate toată viaţa, fără să fie ceea ce sunt ei, ci doar ce li se impune să fie: nişte bieţi clowni, măscărici de circ.

S-au obişnuit să facă asta ca o meserie, să îşi ascundă fiinţa reală, în spatele unei feţe pictate, zâmbitoare.

Aşa şi cu oamenii, care nu ies din acest tipar impus şi care sunt concentraţi să trăiască doar în conformitate cu valorile şi credinţele acestei lumi.

Nu s-au gândit niciodată să se descopere pe ei înşişi, ca fiinţe spirituale, dar şi ca fiinţe umane complexe, dincolo de măşti, de limitări, de reguli şi reglementari, de credinţe, alese pentru ei, de ceilalţi.

Câţi oare se exprimă autentic, aşa cum sunt ei cu adevărat şi câţi simt să facă lucruri în felul lor şi nu în felul lumii?

Foarte puţini, întrucât oamenii nu sunt pregătiţi pentru schimbare, sau pentru ei înşişi, deşi ESTE LOGIC să FII TU!

Acest lucru necesită încredere şi preţuire de sine.

Evaluaţi-vă la nivelul vostru superior, la nivelul vostru Divin!

Priviţi şi observaţi ce faceţi în această viaţă prin Ochi Divini şi nu prin Ochi Umani şi veţi începe să înţelegeţi ceea ce faceţi!

Dar nu prin vechile sisteme de evaluare.

Conştiinţa voastră, privită în mod simplu, reprezintă un set de sisteme de credinţă, care vă defineşte realitatea.

Este nivelul vostru de conştienţă, care devine conştiinţa voastră. Voi sunteţi conştienţi de un anumit nivel de activitate, de un anumit nivel de înţelegere.

Conştiinţa este limitată de nivelele rigide de înţelegere, de sistemele de credinţă învechite, luate în ansamblul lor.

Uneori, încercaţi să transformaţi şi să corectaţi, sau să schimbaţi sistemele de credinţă prin mintea voastră. Dar ele sunt atât de profunde şi intense, întrucât provin din inimă.

Şi astfel, viaţa continuă ca şi mai înainte. Dar ele nu reprezintă, în general, ceea ce gândiţi voi, ceea ce credeţi voi. Sunt preluate.

În esenţă, totul reprezintă sisteme de credinţă. Depinde doar de cât de întinse sau extinse sunt ele, adâncite în subconştientul vostru. Ele vă creează realitatea.

Majoritatea oamenilor trăiesc într-un set de sisteme de credinţă foarte limitat şi restrâns. Ele sunt foarte focalizate şi, uneori, extrem de rigide.

Să revenim la tipurile de hrană. Multe lucruri hrănesc fiinţa spirituală şi umană. Acestea hrănesc conştiinţa fiinţei umane.

De îndată ce înţelegeţi ce vă hrăneşte, ce vă susţine, veţi începe să înţelegeţi sistemele de credinţă, conştiinţa.

Numai aşa puteţi începe să lucraţi, ca să le schimbaţi. Deci, ce anume vă hrăneşte?

Să discutăm din punct de vedere al binelui şi al răului, ce vă hrăneşte. Aveţi ca temă pentru acasă ca să vedeţi ce vă hrăneşte.

Nu mă refer doar la corpul fizic, deoarece voi ştiţi că el este hrănit de alimentele cu care vă hrăniţi, pe care le introduceţi în corp, dar depinde şi de ce anume gândiţi sau simţiţi în legătura cu acestea.

Vă hrăniţi corpul fizic cu energia forţei de viaţă din legume şi fructe naturale, proaspete, sau îl hrăniţi cu carne procesată, amidon, pâine, etc? Vă hrăniţi corpul cu apă, sau îl hrăniţi cu alcool? Vă hrăniţi corpul cu zahăr?

Vă cer să FIŢI OBSERVATORI. Există o relaţie directă între credinţele pe care le aveţi în privinţa alimentelor.

Cum aţi vrea să vă hrăniţi corpul? Cum răspunde corpul vostru la hrana pe care i-o daţi? Există probleme digestive?

Există probleme energetice? Sunt mai multe lucruri care se petrec.

Nu v-aţi permis să fiţi conştienţi de gândurile şi de sentimentele care au loc în fiecare clipă. Într-un fel, v-aţi închis faţă de acest lucru, în parte, pentru că mintea voastră nu poate să proceseze tot ce se întâmplă.

Însă, mintea, se poate adapta la noua persoană care sunteţi, sau care vreţi să fiţi.

Fiţi conştienţi! Informaţi-vă de tot ceea ce se petrece! Cum vă hrăniţi? Ce vă hrăneşte acum? Gândiţi-vă!

Exemple de alte căi de a vă hrăni:

-vă hrăniţi conştiinţa cu mânie? Atat de mulţi oameni fac asta. Mânia este o energie. Ea hrăneşte Sinele. Ea aduce o energie, chiar dacă nu e benefică, ea poate hrăni Spiritul şi Conştiinţa. În ce mod vă serveşte?

Spunem că, pentru a fi spirituali, trebuie să avem pace în suflet. Şi totuşi, ne mâniem destul de des.

Fiinţa spirituală şi ea trebuie hrănită cu ceva.

Să luăm alt exemplu: Râsul. Râsul este o energie care vă hrăneşte. Cum vă hrăneşte? Ce simţiţi? Din nou, fiţi observatori!

Îndată ce înţelegeţi cum sunteţi hrăniţi, cum aduceţi energia în realitatea voastră, puteţi înţelege cum este modelată conştiinţa, cum sistemele de credinţă definesc realitatea, şi cum, apoi, vă puteţi extinde în afara a ceea ce consideraţi a fi limitele realităţii.

Unii dintre voi vă hrăniţi cu postura de victimă. Vă place să fiţi victime. Vă plângeţi că sunteţi victime. Vă place să spuneţi ce v-au făcut alţii. Vă place să tot aduceţi trecutul în prezent, ca să continuaţi să fiţi victimă, pentru că vă hrăniţi cu energia de victimă. O chemaţi şi îî aduceţi în viaţa voastră pe „agresori”.

Îi veţi crea şi îi veţi aduce în conjuntura voastră, ca să vă pună la Pământ, ca să vă ofere şansa să vă plângeţi, ca să fiţi victimă, aşa cum vă doriţi.

Deci, aveţi grijă ce vă doriţi.

Alt exemplu: Unii dintre voi vă hrăniţi creând ceva, fiind creativi. Vă place să faceţi lucruri creative, deoarece vă aduc energie, vă hrănesc, vă susţin.

Poate fi pictură, orice fel de artă, muzică, etc. De fapt, vă ajută să vă conectaţi cu acel centru creator din interiorul vostru.

Alt exemplu: Banii. Si aceştia reprezintă o energie incredibilă, care pot crea dependenţă. Unii puteţi fi atraşi de aceştia. Întreaga viaţă poate fi legată de ei, de procurarea lor. Au încercat întreaga viaţă să facă bani.

Deci, sunt hrană pentru aceştia.

Alt exemplu: Condiţia socială. Dacă vreţi să fiţi consideraţi cei mai buni din comunitate, veţi simţi nevoia să aveţi o condiţie socială cât mai bună, de mai multă acceptare din partea celorlalţi. Deci, vă poate hrăni Sinele.

Virtutea, un alt mod de a vă hrăni, devenind virtuoşi în ceea ce faceţi, deşi în interior, ştiţi că nu este aşa.

Cum vă hrăniţi? Ce energie revine mereu la voi?

Drama… unii din voi iubiţi dramatismul. Vă hrăniţi cu energiile negative, din ştirile dramatice prezentate la televizor.

Vă place drama voastră, sau a altora. Uneori, sunteţi prinşi în dramă. Deveniţi supăraţi pe voi înşivă.

Dar voi intraţi în dramă, pentru că…vă hrăneşte. Vă oferă ceva. Ce anume? Fiţi conştienţi! Priviţi şi nu judecaţi!

Unii dintre voi vă hrăniţi prin muncă. Multă muncă. Spuneţi mereu că trebuie să faceţi, asta şi ailaltă. Vă place energia muncii. Vă serveşte unui scop anume. Care este acesta? Fiţi conştienţi!

Unora le place să bârfească. Vă place să vorbiţi despre alţii. Este o energie a bârfei., foarte puternică. Şi aceasta alimentează sufletul vostru.

Cum vă hrăneşte? Ce face? Priviţi la toate acestea! De ce mă hrăneşte acea energie?

Încă una-depresia. Este o energie foarte grea. Vă hrăneşte cumva. Se află acolo pentru un motiv, nu pentru un dezechilibru biologic.

Chiar dacă credeţi că vă fură energia forţei de viaţă, ea totuşi vă hrăneşte. Ce se află în spatele acestei energii a depresiei?

De ce există ea? De ce este o luptă constantă mereu?

Relaţiile-cum vă hrănesc ele? Cum vă hrănesc energia soţului, a soţiei, a copiilor? De multe ori spuneţi că soţul vă ia din energie, vă ţine pe loc. Nu partenerul vă ia din energie, el vă hrăneşte. Aceste relaţii servesc unui scop. Ce energie vine prin copiii voştri?

Spuneti că nu vreţi să suferiţi, dar vă place energia suferinţei. Altfel, nu aţi aduce-o în viaţa voastră, nu aţi chema-o atât de des.

Se pare că la un anumit nivel ea vă hrăneşte. Este şi ea o energie.

De asemenea, bucuria este o energie. Ea vă poate hrăni cel mai bine. Somnul…şi el vă hrăneşte.

Religia-îi hrăneşte pe mulţi dintr-un sistem de credinţă. Ea întăreşte realitatea şi conştiinţa.

Sunt multe religii care au multe dogme, reguli, cărţi şi lucruri de studiat.

Tot ce există reprezintă hrană energetică pentru Spirit, hrană pentru Conştiinţă.

Fiţi conştienţi la modul în care vă hrăniţi, de modul în care vă hrăniţi Conştiinţa!

Tot ce faceţi în viaţa voastră…fie că primiţi sau oferiţi, muncă de vindecare, etc., reprezintă modul în care vă hrăniţi.

Fie că sunteţi părinte sau copil, victimă sau agresor, muncitor sau intelectual, toate acestea vă hrănesc într-un mod sau altul, creindu-vă realitatea.

Atunci când sunteţi pregătiţi să schimbaţi realitatea, conştiinţa, trebuie să fiţi conştienţi de ceea ce vă hrăneşte şi de modul în care vă susţineţi pe voi înşivă.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *