Mini curs cu fragmente din cartea: Fii constient de tine însuti! Cine esti, de fapt! 1

fiiconstientdetineinsuti-simpluCartea: Fii conştient de tine însuţi!

Autor: Gabriela Stochian

Fragment din Capitolul 1: Cine eşti, de fapt!

www.eusuntdivin.ro

 

Tu nu eşti numai trupul tău, ci eşti, mult, mult mai mult decât atât. Sunt multe componente subtile de care dispui şi pe care mintea ta nu poate să le înţeleagă şi să le explice în totalitate.

Pentru că trupul se uzează în timp, nici un individ nu poate trăi veşnic, din punct de vedere material.
Însă, fără acest trup, Spiritul şi Sufletul nostru, nu pot să se manifeste.

Cel ce eşti acum, eşti o fuziune între corpul fizic, cu care te identifici, ca parte vizibilă, cu calităţi şi defecte şi mai multe componente nefizice, subtile, care nu pot fi detectate direct, dar care ne ajută să ne creăm propria individualitate şi o viaţă unică care îi permite Spiritului să experimenteze mai multe situaţii.

Componentele nefizice importante sunt: componenta mentală, emoţională şi spirituală.

Componenta emoţională ne permite să fim sociabili şi are un important caracter social. Ea este pusă în evidenţă de senzaţii, emoţii, sentimente, sau altfel spus, de atitudinile şi trăirile interioare care au durată mai scurtă şi care constituie reacţia minţii conştiente faţă de mediul extern sau faţă de experienţele personale.

Emoţiile şi sentimentele pot fi pozitive sau negative.

Ele pot să ne blocheze, sau să ne facă mai puternici. Depinde foarte mult cum reuşim noi, ca indivizi, să facem faţă presiunilor vieţii, dar contează şi sensibilitatea noastră la stimulii emoţionali.

Emoţiile pozitive ne pot face mai optimişti, încrezători, echilibraţi, iar cele negative ne fac imprudenţi, anxioşi, neliniştiţi, temători şi dezechilibraţi.

Este foarte important să cultivăm emoţii pozitive, pentru că cele negative cum ar fi furia, mânia, ura, resentimentele, nu o să ne fie de ajutor niciodată, dimpotrivă, ne vor adânci starea de depresie şi de gândire negativă.

Senzaţiile, emoţiile şi sentimentele se pot manifesta pe mai multe grade de intensitate, puternic-slab, mic-mare, astfel încât, în funcţie de fiecare situaţie şi eveniment în parte, un om poate experimenta diferite intensităţi ale senzaţiilor, emoţiilor sau sentimentelor.

Componenta mentală se caracterizează prin două niveluri energetice – concret şi intuitiv – care diferă ca pondere de la un individ la altul.

Mai este denumită şi componenta informaţională. Cu ajutorul ei, fiinţa umană percepe realitatea, pe sine însăşi sau pe ceilalţi.

În general, indivizii la care nivelul mental concret este predominant, duc o existenţă mai monotonă, sunt mai conservatori şi înclinaţi, în special, spre satisfacerea unor necesităţi de ordin material.

Cei care au mentalul intuitiv mai dezvoltat sunt visătorii, cei care prin forţa viselor lor, fac ca lumea să se mişte înainte, spre progres, sunt creativi, exploratori şi dornici de a oferi omenirii mereu ceva nou, incluzând aici, inventatorii şi artiştii.

Dintre cele două tipuri de mental, putem lesne observa că intuitivii au o viaţă mai „bogată” şi mai profundă decât concreţii.

„Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia cuprinde în ea întreaga lume”. ( Albert Einstein)

Noi suntem diferiţi şi dăm importanţă acelor lucruri care contează pentru noi; depinde foarte mult şi nivelul de instruire al fiecăruia, de interesele sau de evoluţia sa.

Cel mai fericit caz este când între cele două niveluri – concret şi intuitiv – există echilibru şi le utilizăm cu măsură, pentru a le avea în stare optimă de funcţionare cât mai mult timp. De buna funcţionare a mentalului nostru depinde întreaga noastră viaţă.

Componenta spirituală este o componentă individuală. Ea este cea mai subtilă componentă, care ne diferenţiază de ceilalţi oameni. Dezvoltarea ei reprezintă, de fapt, scopul fiinţei noastre.

Pentru îndeplinirea acestui scop facem eforturi considerabile şi trecem prin multe greutăţi, care ne călesc şi ne conduc spre iluminare.

Avem în noi Scânteia divină. Iubirea Divinităţii este aceeași pentru toţi oamenii, chiar dacă unii mai greşesc sau perseverează în greşeală. Această Scânteie divină o putem asimila Duhului Sfânt din noi, care este o energie dumnezeiască.

Conform Bibliei, Duhul Sfânt este a treia persoană din Sfânta Treime.

Prin acţiunea sa, îl face pe om să conştientizeze păcatul, poate să îi aline suferinţele, să îl călăuzească pe calea cea dreaptă, vine în ajutorul său, mijlocind legătura cu Divinitatea şamd.

El are rolul de a-l face pe om să trăiască o viaţă corectă, după standardele Divinităţii.

Roada Duhului sunt: „Iubirea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, facerea de bine, bunătatea, credinţa, blândeţea, înfrânarea.” ( Galateni vers.22)

Doar credinţa, nu este suficientă pentru a fi mântuit.

Sufletul este invizibil şi este în interiorul omului. El este cel care evoluează în adevăratul sens al cuvântului.

Toate componentele subtile se influenţează şi se intercondiţionează reciproc.

Noi nu suntem izolaţi unii de alţii din punct de vedere energetic şi ne influenţăm unii pe ceilalţi.

Aceste interferenţe energetice pot explica multe fenomene considerate paranormale cum ar fi: telepatia, telekinezia, psihokinezia, altele.

Noi nu am venit în această viaţă din pură întâmplare. Prezenţa noastră în lumea aceasta, în timpurile acestea, are un scop, dar foarte puţini dintre noi facem eforturi ca să îl înţelegem. Fiecare trebuie să facă o cercetare pentru el însuşi.

Altfel, nu ne dezvoltăm şi nici nu evoluăm pe calea vieţii.

minicurs-sageata-inainte

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *