Mini curs cu fragmente din cartea: Fii constient de tine insuti! Fii constient de corpul tau!3

fiiconstientdetineinsuti-simpluCartea: Fii conştient de tine însuţi!

Autor: Gabriela Stochian

Capitolul 3.1-din 3,10: Fii conştient de corpul tău!

www.eusuntdivin.ro

Corpul în care existăm, face posibilă trecerea noastră prin viaţă. Fără el, noi nu ne-am putea bucura de acest mare dar pe care ni l-a făcut Creatorul, şi anume VIAŢA.

El este templul lui Dumnezeu, în care îşi are sălaş sufletul nostru.
Din nefericire, am ajuns să „ne purtăm corpul” în virtutea inerţiei şi de multe ori nici nu mai suntem conştienţi că suntem un trup sau că avem trup.

Suntem atât de absorbiţi de grijile cotidiene, încât am ajuns să nu mai acordăm nici un fel de importanţă corpului fizic şi nici sufletului.

Faptul că nu mai acordăm respectul cuvenit corpului nostru, el ajunge să se îmbolnăvească cu uşurinţă, de multe ori din cauze necunoscute.

Și nu e de mirare că, astăzi, tot mai mulţi oameni, îşi duc bolile lor, asemeni unor poveri ce le înconvoaie spatele, din cauza dezordinii din viaţa lor şi al stilului defectuos de a trăi.

Pentru că s-au îndepărtat de ei înşişi, o duc foarte greu, şi, deşi din punct de vedere material, au ajuns la un aparent confort personal, din punct de vedere al sănătăţii, sunt tot mai expuşi la boli, numite moderne, care nu sunt numai ale corpului fizic propriu zis, dar şi ale sufletului.

Starea de haos este una generală; pentru că omul imperfect, cu egoul său exacerbat, a pătruns în natura perfectă, provocând haos şi dezordine şi dezechilibrând-o.

Astfel că, alimentele modificate, aerul poluat, apele infestate, la fel solul şi subsolul, tăierea abuzivă a pădurilor, sunt „opera” minţii întunecate şi inconştiente a omului şi toate acestea, pentru că omul trăieşte într-o lume tensionată şi e la fel de tensionat în interiorul său.

Pentru aceste stări de lucruri, toţi oamenii sunt vinovaţi: unii pentru că au acţionat distructiv, alţii pentru că nu s-au opus distrugerii mediului înconjurător, sau pentru că au acceptat tacit, fără să intervină, punând mai presus de toate, confortul lor egoist şi al casei lor.

Corpul nostru are propria lui inteligenţă; celulele, comunică unele cu altele şi au conştiinţă proprie. Ca şi omul, celulele se supun legii cauzei şi efectului, ceea ce înseamnă că: ceea ce introduci în organism, vei şi scoate din organism.

Este asemănător pildei lui Iisus Hristos: Ceea ce semeni, aceea vei culege.

Problema pentru celule, este, că alimentele pe care le consumă majoritatea oamenilor, nu mai pot să susţină un nivel ridicat de conştiinţă.

Majoritatea alimentelor pe care le consumăm au un nivel inferior de energie, sau de conştiinţă, fapt ce diminuează energia care ajunge la celule şi prin urmare afectează şi energia întregului organism.

Această energie diminuată, contribuie la scăderea puterii de conştientizare a oamenilor şi explică de ce încă în lume mai există ură, răutate, ipocrizie, minciună, altceva decât iubire.

Soluţia pentru ca omul să îşi revină din bolile lui este simplă:

REVENIREA LA SIMPLITATE, LA CĂILE LUI DUMNEZEU ŞI LA NATURĂ.

Sănătatea noastră depinde de nişte reguli foarte simple: să mâncăm hrană proaspătă, neprocesată, ca şi animalele, să ne odihnim bine, să ne luăm zilnic porţia de aer curat şi de soare adecvată, să bem apă vie, de izvor, sau alcalină, să deparazităm corpul de paraziţi şi să curăţăm corpul de toxine, de chimicale, de metale grele, antibiotice, pesticide, alte substanţe dăunătoare.

Fructele au gradul cel mai înalt de energie şi alcalinitate. De asemenea, plantele medicinale pot reface ţesuturile distruse.

Introduceţi în dietă sucurile de legume şi fructe ca suplimente nutritive.

La fel şi mierea şi produsele stupului sunt foarte bune pentru corp. Într-un cuvânt, este bun: tot ceea ce obţinem direct din natură, fără să aducem modificări acesteia.

În societatea modernă, am devenit tributari produselor fast food, a celor preparate şi semipreparate, care conţin substanţe care dau dependenţă, îngraşă şi îmbolnăvesc organismul.

Din cauza gustului bun, delicios, se ajunge la boli diverse şi obezitate, care este tot o boală.

Nu ar trebui să vă lăsaţi atraşi în capcana gustului diverselor preparate comercializate prin hipermarketuri sau în restaurantele gen fast food.

Înainte de a cumpăra aceste produse, este bine să conştientizaţi efectele secundare pe care aceste produse le-ar putea avea asupra sănătăţii voastre.

Acelaşi lucru este bine să faceţi şi cu băuturile sau sucurile acidulate.

HRĂNIŢI-VĂ , FIIND ÎN ARMONIE CU NATURA!

minicurs-sageata-inainteminicurs-sageata-inapoi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *