Mini curs cu fragmente din cartea: Fii constient de tine insuti! Prefata autorului

CARTEA : FII CONŞTIENT DE TINE ÎNSUŢI!

AUTOR: Gabriela Stochian

PREFAŢA AUTORULUI

  Viața este o minune, pe care o trăim o singură dată, dar într-un timp destul de limitat. Ea este darul suprem, oferit nouă, de către Creator, în iubirea sa nemarginită; pentru că omul este o creatură a Divinităţii.

Nu există o fericire mai mare, ca atunci când un copil se naşte, întrucât venirea lui în această lume, este un izvor de bucurie, de bine şi de binecuvântare.

Niciodată n-au existat atât de mulţi oameni pe Pământ ca în zilele noastre! Şi totuși, mă întreb, oare câţi dintre aceştia, trăiesc, cu adevărat, o viaţă extraordinară?

Oare câţi dintre ei îşi iubesc viaţa şi sunt conştienţi că dispun de liberul arbitru prin care au posibilitatea să opteze în fiecare moment pentru un trai mai bun şi fericire?

Oare câţi dintre ei sunt conştienţi că, sunt singurii responsabili pentru propriile lor vieţi?

Noi nu am venit în această lume ca să o salvăm sau să o schimbăm. Lumea este aşa cum este!

Când ne-am născut, era la fel de tensionată ca şi acum. Dar nu pentru a salva lumea am venit noi, aici pe Pământ, ci pentru a ne îngriji de propria existenţă.

Adevărata noastră misiune este să devenim fericiţi.

Dar, pentru aceasta, trebuie să fim oneşti cu noi înşine, atunci când vine vorba de propria fericire.

Chiar dacă nu putem controla tot ce se întâmplă în jurul nostru, putem să analizăm cauzele nefericirii noastre; acestea pot proveni din convingerile noastre, din gândurile, cuvintele, comportamentele, sentimentele noastre, dar și din modul cum reacţionăm în diferite evenimente şi situaţii de viaţă.

Egoul interpretează tot ce se petrece în realitate prin prisma lui, ca şi cum l-ar afecta direct, fapt ce ne determină să reacţionăm înt-un anumit mod.

Dacă ar fi să luăm în considerare tot felul de ştiri şi informaţii care ne parvin prin mass-media, sau din alte mijloace de comunicare, putem spune că, tot mai mulţi dintre noi ajungem să fim neliniştiţi şi într-o permanentă stare de conflict, atât interior cât şi exterior, fapt ce ne uzează din punct de vedere fizic şi moral şi ne ştirbeşte pofta de a trăi.

Tocmai această profundă nelinişte în care trăim astăzi, ne-a îndepărtat de PACEA LUI DUMNEZEU, care este cu mult mai minunată decât ar putea mintea umană să înţeleagă.

Îngrijorarea şi neliniştea sunt cauzate de faptul că noi facem planuri fără să îl includem pe EL, Creatorul nostru, în viaţa noastră.

Lucrul acesta ne distruge viaţa, asemenea paraziţilor sau insectelor care distrug frunzele plantelor.

Îngrijorarea este ca o maladie care, netratată, ne macină interiorul spiritual până când ne va duce la pierzare.

Este asemeni unui celule bolnave care nu mai funcţionează corect şi le împiedică şi pe celelalte sănătoase, de la buna funcţionare, provocând moarte.

Atunci când năvălesc asupra noastră grijile lumii şi căutăm să le facem faţă prin propriile noastre puteri, vom constata că ne vom afunda şi mai mult în ele şi, ce este mai rău, e faptul că, ne vom pierde definitiv încrederea în noi înşine.

Noi suntem fiinţe spirituale, de esenţă divină, şi nu vom putea să rezolvăm singure, aceste probleme.

Dacă am putea crede şi aplica ceea se spune în Biblie, în Filipeni ver 4: 5-6 : „ Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulțumiri”, ne-am putea ridica deasupra vieţii poluate de nelinişte şi tulburare sufletească şi am începe să trăim o viaţă îmbucurătoare şi plină de pace interioară.

Noi trebuie să fim întotdeauna conştienţi că suntem creaţia lui Dumnezeu şi facem parte din TOT CEEA CE ESTE. El este Cel care a creat cerul şi pământul.

El este Cel care potoleşte vântul şi linişteşte marea. Al Său este Pământul, cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc.

El este Cel pe care trebuie să ne sprijinim şi asupra căruia să lăsăm grijile, dobândind pace în suflet şi încredere în depăşirea următorului obstacol din calea vieţii.

De abia de aici, ştiind că avem un aliat atotputernic de partea noastră, viaţa ni se va părea mult mai fascinantă, provocatoare şi mai plină de sens.

Nu vom putea avea o viaţă pe deplin fericită dacă nu vom auzi chemarea Sa din înăuntrul nostru şi din mijlocul vieţii monotone pe care o ducem, fără a-l cinsti şi de a-l face centrul bucuriei noastre.

Plăcerile lumii acesteia sunt limitate, însă plăcerile care vin de la Spirit sunt nelimitate.

Totul trebuie adus în mâinile lui Dumnezeu – viaţa de zi cu zi, afacerile noastre, banii noştrii, relaţiile noastre, şamd.

Nimic nu trebuie omis. Oare ce poate să gândească Creatorul nostru când vede inimile noastre triste şi obosite, cărora le lipsesc bucuria, pacea şi iubirea?

Întrucât EL ne-a creat perfecţi, în frumuseţe, iubire şi pace, e foarte greu ca şi Tată Ceresc, să vadă cum ne zbatem pe cont propriu în ispite şi încercări, fără să îi cerem ajutorul.

Oricât de greu ar fi să ne vadă în disperare, El ne-a lăsat libertatea de a ne face viaţa aşa cum ne dorim, în speranţa că, prin evoluţia sufletului, va veni momentul când ne vom reconecta la El şi la iubirea sa divină.

Vă îndemn, aşadar, să ne redescoperim pe noi ca fiinţe divine şi să fim conştienţi că ne putem trăi propria viaţă în deplină bucurie, pace şi armonie, având iubirea Tatălui Ceresc.

Gabriela Stochian Bucureşti, 15 August 2014

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *