Mini curs cu fragmente din cartea: Fii constient de tine insuti! Reconfigureaza-ti viata! 6

fiiconstientdetineinsuti-simpluCartea: Fii conştient de tine însuţi!

Autor: Gabriela Stochian

Capitolul 5: Reconfigurează-ţi viaţa pentru a deveni o persoană împlinită!

www.eusuntdivin.ro

În viaţă, multe şi diverse obligaţii, faţă de oameni şi instituţii, avem de îndeplinit, cum ar fi: faţă de familie, faţă de prieteni, faţă de colegi şi cunoştinţe, faţă de stat, faţă de comunitatea în care trăim, faţă de popor, faţă de ţară şamd.

Doar faţă de noi şi propria fericire nu prea suntem responsabili.

“ Idealul nostru nu este o fiinţă abstractă, sterilă, lipsită de materialitate, idealul nostru este o personalitate integrală, real multilaterală, desăvârşită, educată” ( Feuerbach);

„Scopul adevărat al omului este acela de a trăi, nu de a exista.” ( Jack London);

„Ţine socoteala fiecărei zile, ţine cont de fiecare minut pierdut”;

„Timpul e un cadou preţios, care ne e dat să devenim, în interiorul lui, mai inteligenţi, mai buni, mai maturi, mai desăvârşiţi.”( Thomas Mann)

Lumea în care trăim este plină de suferinţă umană. Mereu au existat neînţelegeri între oameni, între comunităţi şi naţiuni, din motive de putere şi ego exacerbat.

Privim neputincioşi la felul cum evenimentele şi toate stările de lucruri scapă de sub control, sub ameninţarea terorii şi războaielor de orice fel care au loc pe planetă.

Deşi avem parte de un progres tehnologic, care ne ajută în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a confortului personal, nu putem spune acelaşi lucru şi despre un progres în plan moral şi al calităţii umane.

Oamenii sunt din ce în ce mai dezbinaţi, dezorientaţi şi tot mai nearmonioşi în relaţiile cu semenii şi cu ei înşişi.

Asta pentru că, de mii de ani, Forţele Răului, au acţionat mai intens şi mai agresiv asupra oamenilor, astfel că i-a deturnat de la calea lor divină şi i-a îndepărtat de esenţa lor adevărată.

Şi, pentru că aceste forţe îl domină, încă, pe om, ura este mai prezentă în lume decât iubirea.

Atâta timp cât vom rămâne dezbinaţi, unii împotriva altora, nimic nu va schimba aceste stări de lucruri.

De asemenea, atâta timp cât vom crede că posesiunile materiale, banii, ele singure, ne aduc fericirea, ne vom adânci tot mai mult în suferinţă şi dizarmonie.

Atâta timp cât progresul spiritual nu va egala sau chiar depăşi progresul tehnologic, ne vom afunda tot mai mult în autodistrugere.

Omul a fost creat perfect de Creatorul său. Acesta a pus suficientă iubire şi dragoste în inima lui pentru aproapele său şi toată creaţia.

Deşi a trăit atât de mult timp în negativitate, omul poate oricând să aleagă între lumină şi întuneric, între frică şi iubire, între armonie şi dizarmonie, între progres spiritual şi decădere.

Lumea în care trăim se va schimba, când noi ne vom schimba. În prezent, există un val de trezire a conştiinţei printre oameni, care înţeleg că există şi alte posibilităţi mai bune de a-ţi trăi viaţa, nu doar în suferinţă şi durere, în negativitate, frică şi materialism.

Ei realizează un alt mod de a cunoaşte, de a trăi şi de a iubi pe Pământ. Acest „alt mod” este un tărâm plin de magie şi de miracole. Este o lume nouă, care renaşte şi care îşi schimbă perspectiva de a vedea lucrurile, aşa cum de fapt trebuiau să fie văzute de la început, pe Pământ.

Până acum parcă am avut un văl pe faţă, dar acum realizăm însemnătatea reală a vieţii noastre, legătura noastră sacră cu tot ceea ce ne înconjoară şi recunoaştem sănătatea, iubirea şi pacea ca stările noastre naturale.

Acum „ ştim” cu adevărat că trăim, căci până acum doar am crezut că trăim, dar nu a fost o trăire autentică.

În noi toţi stă puterea de a invoca lumea pe care alegem să o vedem.

Asta ar putea însemna că nu ne mai bazăm doar pe simţurile noastre fizice şi pe mintea noastră excesiv de raţională, logică, în crearea realităţii, ci vom accesa şi partea mai subtilă, care are legătură cu subconştientul, intuiţia sau al şaselea simţ, cu spiritualitatea.

Până acum percepeam şi judecam totul unidimensional. Acest lucru ne făcea să fim lipsiţi de orice intuiţie, bazându-ne doar pe fapte concrete, ale noastre sau ale altora, devenind mediocrii, reduşi la stadiul de roboţi programaţi de mediul înconjurător, de anturaj, societate.

Acest lucru nu ne permitea să ne cunoaştem adevăratul potenţial care vine din interiorul fiinţei noastre, să ştim despre sursa reală din care provenim sau, referitor la măreţia misiunii pe care o avem de îndeplinit, adică misiunea sufletului.

Funcţionarea lucrurilor în sistem dual ( bine-rău, alb-negru, prost-deştept şamd), apoi condiţionarea noastră de gândurile de frică, accentul pus pe separarea dintre oameni, dintre om şi natură, pe aspectele lumii materiale, posesii, bani, alte valori, competiţie, dezordine, neiubire, ne-au făcut să uităm de puterea şi legătura cu Sursa noastră, Dumnezeu.

Astfel că, am fost şi suntem încă limitaţi de gândurile de frică, că nu putem face una sau alta, că nu avem suficienţi bani, sau talent, inteligenţă, nu avem timp sau altele. Noi ne-am impus propriile limitări prin gândurile negative, de frică sau de sărăcie, sau am ridicat ziduri în mintea noastră, cum că suntem sortiţi să facem ceea ce am mai făcut, pentru că altfel nu se poate.

Am trăit şi trăim în continuare limitaţi în existenţele noastre, pentru că am uitat de puterea sufletului şi spiritului nostru şi ne-am bazat doar pe simţuri şi raţiune.

Acum zidul din mintea noastră începe să se prăbuşească.

Începem să ne recunoaştem ca fiind copii de Dumnezeu, că avem o inimă plină de iubire, faţă de El, natură şi semenii noştri şi am diminuat tot mai mult egoul personal.

Începem să considerăm iubirea, înainte de toate, ca soluţie supremă, pentru dezamorsarea conflictelor de orice fel şi înţelegem că nu e bine să situăm banii înaintea iubirii, dacă dorim să avem parte numai de binecuvântări şi de miracole.

 

minicurs-sageata-inainteminicurs-sageata-inapoi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *