Mini curs GRATUIT despre paraziti si deparazitare: Lectia 5

 

MiniCursParaziti-ziua5combination sevengarlicPau-D’Arcosilver-maxwhite oak

MINICURS DESPRE PARAZITI SI DEPARAZITARE

 

Lectia nr.5: Produse naturale antiparazitare / de gasit pe site-ul:

 

https://www.coralorder.com/ro/registration/?REF_CODE=916246716958 pentru inscriere, comenzi , inregistrare si vizualizare

 

1.Pau d’arco 90 de capsule costul: 45.50 lei

Descriere :

Arborele furnicilor poartă această denumire datorită faptului că toate cavităţile ramurilor sale sunt populate de furnici. Proprietăţile curative ale acestei plante sunt binecunoscute încă din antichitate locuitorilor din Mexic şi Peru, pe care au denumit-o „copacul zeilor”.

Scoarţa acestuia este un antibiotic natural, utilizat în medicina populară în cazul multor afecţiuni de natură infecţioasă.

Produsul natural „Scoarţă de arborele furnicilor”, fabricat din scoarţa acestui arbore exercită acţiune antibacteriană, antivirală şi antiinflamatoare,dar posedă totodată şi efect imunostimulator.

Lapacolul este substanţa de bază din scoarţă care asigură acţiunea antibacteriană a plantei.

Se află în stratul interior al scoarţei, împiedicând creşterea şi multiplicarea microorganismelor gram-pozitive (stafilococi, streptococi) şi celor gram-negative (brucella).

Acţiunea antivirală a scoarţei este determinată de capacitatea lapacolului de a inhiba producţia de enzime, în lipsa cărora multiplicarea viruşilor nu poate avea loc.

Scoarţa de arborele furnicilor este benefică împotriva viruşilor de gripă, herpes, viroze respiratorii etc.

Proprietăţile antimicotice sunt legate de prezenţa în scoarţă a xilodinei, care în combinaţie cu lapacolul inhibă creşterea multor specii de ciuperci microscopice, inclusiv a celor vaginale (candida, tricofiton). Chiar şi lemnul de arborele furnicilor este extrem de rezistent la acţiunea diverselor ciuperci: pe trunchiul arborelui furnicilor niciodată nu cresc ciuperci.

Acţiunea antiparazitară a scoarţei arborelui furnicilor se manifestă prin capacitatea sa de a inhiba multiplicarea şi dezvoltarea paraziţilor intracelulari.

Împiedică invaziile protozoarelor patogene, creând un mediu nefavorabil pentru paraziţii adaptabili. Se utilizează cu succes în programele de fitoterapie antiparazitară.

Proprietăţile imunomodulatoare permit utilizarea acestei plante unice în cazul proceselor alergice şi autoimune din organism, fără pericolul agravării acestora.

Scoarţa măreşte rezistenţa nespecifică a organismului, intensificând mecanismele imunităţii celulare şi umorale.

Şi cel mai important lucru este că toate proprietăţile menţionate ale scoarţei de arborele furnicilor au fost confirmate cu ajutorul cercetărilor ştiinţifice moderne.

S-a demonstrat, de asemenea, că nici una din componentele active ale scoarţei, luată separat, nu poate atinge potenţialul de acţiune al întregii plante.

Produsul „Scoarţă de arborele furnicilor” are acţiune benefică în caz de:

• afecţiuni respiratorii (viroze respiratorii, gripă, traheită, bronşită);

• procese inflamatorii cu diverse localizări;

• terapie complexă a afecţiunilor sistemului urogenital;

• afecţiuni micotice;

• leziuni purulente ale pielii.

 

2.Argintul colloidal / Silver Max 236 ml cost: 119 lei

118 ml cost 63 lei

Descriere:

Silver-Max este elaborat pe bază de argint coloidal – un puternic antiseptic natural care posedă acţiune antimicrobiană şi antiinflamatoare.

Argintul coloidal din acest produs, în concentraţie de 10 ppm, acţionează eficient asupra bacteriilor patogene, se elimină rapid din organism, fără a conduce la pigmentarea pielii.

Tehnologia de producţie a soluţiei coloidale permite particulelor de argint să se dizolve integral în apă şi garantează calitatea superioară a produsului.

Argintul coloidal acţionează asupra a peste 350 de specii de microorganisme patogene, inclusiv stafilococul şi helicobacterul pilori, care este responsabil cu generarea ulcerului gastric, fără a exercita efect toxic asupra organismului.

Posedă un puternic efect bactericid. Pătrunzând în celula infestată, ionii de argint blochează pătrunderea substanţelor nutritive către virus, condamnând celula bolnavă la moarte.

În acelaşi timp, argintul nu dăunează celulelor sănătoase, adică, distrugând bacteriile patogene, rămâne inofensiv pentru microflora benefică proprie a organismului.

Proprietăţile antiinflamatorii ale argintului se manifestă la contactul acestuia cu ţesuturile afectate.

Pătrunzând în rana purulentă argintul se leagă de proteinele din ţesuturi şi formează un strat de protecţie, iar prin învăluirea terminaţiilor nervoase împiedică iritaţia.

Sub acţiunea argintului rana se curăţă rapid de masele necrotice, ceea ce împiedică dezvoltarea diverselor patologii şi accelerează procesul de vindecare a ţesutului.

Argintul coloidal acţionează eficient în afecţiunile tractului gastrointestinal, în intoxicaţii alimentare, în unele erupţii cutanate (psoriazis, dermatită alergică), în inflamaţii ale articulaţiilor.

Argintul – este unul din microelementele esenţiale necesare pentru funcţionarea normală a organismului uman. Este necesar în special pentru creier, glandele de secreţie internă, ficat, rinichi, sistemul osos.

Argintul participă în mod activ la procesele de schimb din cadrul metabolismului, la sinteza multor enzime şi vitamine importante, reglează schimbul energetic, contribuie la creşterea numărului de limfocite, eritrocite şi hemoglobină.

Produsul „Silver-Max” reduce în mod semnificativ riscul afecţiunilor infecţioase şi oferă un rezultat pozitiv în caz de:

• afecţiuni respiratorii infecţioase;

• afecţiuni ale pielii (dermatomicoze, furunculoză, eczeme cu localizare diversă);

• afecţiuni ale tractului gastrointestinal (ulcer gastric şi duodenal, dizenterie), intoxicaţii alimentare;

• ulcere trofice şi arsuri.

 

3.Combinatia nr.7 : costul: 42 lei

Descriere:

Helmintozele reprezintă cauza multor afecţiuni.

Helminţii pot însuşi genera probleme, dar, totodată, pot acutiza dereglările deja existente.

Cele mai dese manifestări ale invaziilor helmintice sunt disfuncţiile gastrointestinale, dereglările de scaun, durerile de burtă, meteorismul, scăderea apetitului, dereglarea somnului nocturn, scrâşnirea dinţilor (bruxism).

Helminţii înrăutăţesc activitatea sistemului imunitar, inhibă microflora intestinală normală şi slăbesc imunitatea locală a tracului gastrointestinal.

Astfel, se reduce cantitatea de bacili intestinali „benefici” şi creşte cantitatea de bacterii care nu fermentează, creşte flora cocică, adică se dezvoltă disbacterioza, pe fondul căreia se acutizează dereglările funcţionale ale tractului gastrointestinal şi problemele alergice, apar modificări secundare (reactive) ale ficatului, căilor biliare şi pancreasului.

Astfel, helminţii intră în „lanţul slăbiciunilor” al dereglării activităţii normale a organismului. De aceea, preveniţia apariţiei helmintozei este extrem de importantă.

Această prevenţie poate fi asigurată cu produsul «Combination Seven».

În compoziţia sa intră antihelmintici de origine vegetală, care ajută în diverse helmintoze şi dispepsie.

Usturoiul se utilizează, în principal, pentru inhibarea proceselor de putrefacţie şi fermentaţie în intestin, pentru curăţarea de bacterii patogene şi helminţi.

Această plantă îmbunătăţeşte apetitul, creşte secreţia enzimelor digestive şi a bilei, contribuie la mai buna asimilare a hranei.

Fitoncidele şi uleiul eteric, care se conţin în usturoi, exercită acţiune bactericidă, antivirală şi antihelmintică.

Glicozida aliina posedă proprietăţi antimicrobiene, inhibând dezvoltarea bacteriilor de putrefacţie.

Cassia amara este un copac veşnic verde, care creşte în America de Sud.

Scoarţa albă a copacului conţine diterpena cassiina, substanţe tanante, alcaloizi şi tanine, care stimulează activitatea vezicii biliare şi a ficatului, scad durerile la nivelul tractului gastrointestinal, reduc formarea de gaze în intestin, normalizează digestia.

Se utilizează în calitate de remediu tradiţional cu acţiune gastrică şi antihelmintică.

Dovleacul este un produs alimentar folositor, care şi-a găsit o largă aplicare atât în arta culinară, cât şi în medicină.

Seminţele plantei abundă de proteine, fitosterine, acizi organici, vitamine din grupul B și E, carotenoizi etc. Dovleacul este sursa aminoacidului cucurbitina – rar întâlnit în natură, capabil să distrugă helminţii de tip tenie (de vită, porc, pitică, mare) şi cei cilindrici – nematodele.

De aceea, dovleacul este recomandat pentru o dehelmentizare sigură şi eficientă.

S-a observat, de asemenea, că extractul de dovleac îmbunătăţește funcţia intestinală în constipaţie, creşte diureza şi eliminarea clorurilor din corp, fără a exercita acţiune iritantă asupra ţesutului renal, are acţiune benefică în colite.

«Combination Seven» exercită următoarele acţiuni:

• antihelmintică;

• antimicrobiană, antibacteriană;

• laxativă;

• colagogă;

• îmbunătăţeşte peristalismul intestinal.

 

4.Garlic –Usturoi concentrate 90 capsule: 35 lei

Descriere:

Usturoiul, plantă preţioasă, cunoscută şi consumată în alimentaţie de secole, constituie unul dintre exemplele clasice ale alimentelor care au şi acţiune terapeutică.

Calităţile sale curative au fost descrise de Dioscorid încă din secolul I înaintea erei noastre.

Marele avantaj al usturoiului îl reprezintă cantitatea semnificativă de uleiuri eterice, cărora li se datorează proprietăţile sale antibacteriene puternice.

Usturoiul se utilizează din trecut pentru profilaxia afecţiunilor gastrointestinale, hipertoniei, aterosclerozei, gripei, atoniei stomacului şi intestinului, meteorismului, pentru inhibarea proceselor de putrefacţie şi fermentaţie în intestin, în afecţiuni bronhopulmonare.

Căpăţâna şi frunzele de usturoi conţin glicozidul aliina, carbohidraţi, fotosterine, uleiuri eterice şi grase, inulină, vitaminele C, B, D, PP, acizi organici, minerale: seleniu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, fier, mangan şi zinc, precum şi cobalt, crom, molibden, brom şi litiu.

Usturoiul este unul dintre cele mai populare remedii pentru profilaxia răcelilor. Stimulează sistemul imunitar, crescând producţia de anticorpi si fagocitoză.

Fitoncidele accentuează acţiunea distrugătoare a usturoiului asupra bacteriilor patogene.

Glicozida alliina este o substanţă specială regăsită în usturoi, sursa mirosului său specific.

Datorită aliinei şi alicinei – fracţiilor volatile ale usturoiului – această plantă posedă o puternică acţiune antimicrobiană, antimicotică şi antihelmintică.

Glicozidele, enumerate mai sus, inhibă diverse tipuri de microbi, bacterii, fungi şi paraziţi, împiedică procesele de fermentaţie şi putrefacţie în intestin fără a dezechilibra flora naturală a organismului, exercită efect coleretic.

Ele sunt capabile să inhibe multiplicarea Helicobacter Pylori, de aceea usturoiul este utilizat în ulcer gastric şi duodenal, fiind benefic în colite, gastrite, invazii helmintice, atonie intestinală.

Usturoiul normalizează nivelul de colesterol în sânge, reducându-l cu 9% şi crescând conţinutul de lipoproteine cu densitate înaltă.

Împiedică degenerarea trombocitelor, reglează tonusul vascular, scade tensiunea arterială. Este un excelent remediu pentru profilaxia aterosclerozei, hipertoniei, stenocardiei.

Usturoiul protejează organismul împotriva radicalilor liberi.

Conţine o suficientă cantitate de seleniu care, legând radicali liberi, reduce oxidarea celulelor, reglează permeabilitatea membranelor celulare, neutralizează acţiunea toxică a radionuclidelor şi metalelor grele, fiind recomandat persoanelor care lucrează cu radiaţii ionizante sau care locuiesc în zone nefavorabile ecologic.

Suplimentul alimentar „Garlic” întăreşte excelent imunitatea şi posedă următoarele proprietăţi benefice:

• previne afecţiunile respiratorii;

• normalizează nivelul de colesterol;

• exercită acţiune favorabilă în afecţiuni ale tractului gastrointestinal;

• este un puternic antioxidant;

• posedă acţiune antihelmintică.

 

5.Scoarta de stejar alb: costul: 42 lei

Descriere:

    • stejarul american alb sau de mlaştină creşte pe mlaştini, în văile râului Mississippi, unde împreună cu stejarul roşu, ceva mai răspândit, şi coniferele formează păduri mixte.

    • Lemnul stejarului alb este mai dur decât cel al stejarului roşu, iar ghindele sale sunt comestibile.

    • Fierte, ghindele erau consumate în alimentaţie încă din trecut de către indienii din America de Nord şi de primii colonizatori, în special în cazul diverselor tulburări gastrointestinale.

    • Scoarţa tânără de stejar alb se utilizează cu succes în hemoragii (inclusiv gastrice, intestinale), hemoroizi, diverse procese inflamatorii ale tractului gastrointestinal, miros neplăcut din gură.

Produsul natural „White Oak Bark”, creat pe baza scoarţei acestui arbore, reprezintă un remediu astringent şi antiinflamator cu eficienţă crescută.

Scoarţa de stejar alb conţine substanţe tanante din grupul pirogalic în proporţie de 10-20%, flavonoide, proteine, quercitină, quercit, levulină, pectine, amidon.

Acţiunea astringentă a substanţelor tanante (tanine, maklurină, acizi catehutananţi) are loc prin formarea unei pelicule protectoare pe mucoase, care împiedică inflamarea ulterioară.

Legând proteinele mucoasei, le transformă în compuşi mai rezistenţi, insolubili, lipsind de substanţe nutritive bacteriile, localizate pe porţiunile lezate ale mucoasei.

În acelaşi timp senzaţiile de durere sunt eliminate, are loc vasoconstricţia locală, limitarea secreţiei, precum şi întărirea membranei celulare, toate acestea contribuind la reducerea reacţiei inflamatorii.

Datorită proprietăţilor sale astringente, scoarţa de stejar alb este un excelent remediu antidiareic.

Quercitină aparţine grupei vitaminei P şi împreună cu acidul ascorbic participă în procesele oxido-reducătoare.

Substanţa exercită acţiune antioxidantă, antiinflamatoare şi antiedemică, stabilizează membranele celulare, scade permeabilitatea capilarelor.

Carbonatul de calciu manifestă efect antiacid, neutralizând excesul de acid clorhidric din stomac, exercită acţiune protectoare asupra mucoasei gastrice, contribuie la ameliorarea rapidă şi eficientă a bolilor epigastrice, legate de aciditatea crescută.

Produsul „White Oak Bark” are acţiune benefică în caz de:

• leziuni ale mucoasei tractului gastrointestinal;

• afecţiuni ale tractului gastrointestinal;

• hemoroizi;

• diaree.

Compoziție

  • Scoarţă de stejar alb, calciu (carbonat), excipienţi.

https://www.coralorder.com/ro/registration/?REF_CODE=916246716958 pentru inscriere, comenzi , inregistrare si vizualizare

Mai multe informatii pe site: www.eusuntdivin.ro la meniul Sanatate, pe www.coralorder.com/ anexa de mai sus; sau Facebook: Gabriela Stochian/ Sanatatea ta.


minicurs-sageata-inapoi

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *