Intelege Viata si FII Fericit! Fragment Introductiv

pozaGabyIn jurul varstei de 40 de ani, obosita de atata rutina si de dependenta de exterior, am inceput sa caut raspunsuri in jurul meu in carti, in BIBLIE, in conversatii cu alti oameni, prin observare si concentrarea atentiei spre ceea ce se intampla in afara mea si in interiorul meu, prin pelerinaje, mergand in locuri sfinte, prin accederea la grupuri spirituale si frecventare de seminarii de dezvoltare personala si spirituala.

 

De multe ori mi-am imaginat ca VIATA trebuie sa insemne mai mult decat ceea ce vad eu ca inseamna pentru majoritatea oamenilor, dar nici macar o singura data nu m-am gandit sa incep sa ma cunosc dinspre INTERIOR spre EXTERIOR si nu invers, cum faceam inainte.

 

Si de aici, curg intrebarile inerente:

Cine sunt EU? De unde vin? Incotro merg?

Care este menirea mea pe acest Pamant?

Ce rol am EU in relatie cu fiintele umane care ma inconjoara, cu natura, cu animalele, cu Dumnezeu, cu TOT CEEA CE EXISTA?

Dar omenirea? Incotro se indreapta?

Oare VIATA este o lupta sau o lunga suferinta, asa cum se spune adeseori?

De fapt ce este VIATA?

Mai exista si altceva in UNIVERS? Ce sunt Ingerii? Dar Spiritele?

Unde se duc sufletele celor decedati?

Si multe alte intrebari si cautari.

Desi am frecventat biserica crestina de mica, insa in mod constient, de la 19 ani, imi dau seama, ca foloseam BIBLIA mai mult ca sa capat invataturi si reguli morale de vietuire, pentru ca mai apoi sa le aplic in viata mea si sa fiu o buna credincioasa.

Dar, nu am intrat mai adanc in invatatura incercand sa descifrez simbolurile folosite in special in Noul Testament, din evanghelii si epistole.

Si apoi, pe langa BIBLIE erau si alte carti ajutatoare pe care trebuiasa le citesc pentru a ma edifica. Nu poti intelege de prima data si bine.

Ai nevoie de o ampla documentare si de multe cautari, timp liber, intrebari si framantari ca sa ajungi sa TE CUNOSTI PE TINE INSUTI.

De fapt, mai devreme sau mai tarziu, toti ajungem sa ne punem intrebari.

Unii cerceteaza la modul serios, altii mai la suprafata, dar trebuie sa admit ca sunt si oameni pe care nu ii intereseaza lucrurile acestea, care traiesc doar adanciti in materialitate, in sensul ca dincolo, nu mai exista nimic, iar viata pentru ei e doar o trecere a timpului si atat; si, la un moment dat ajung la final.

Care final, nu se stie ce le ofera.

Unora li se reveleaza Dumnezeu-Iubire si ajung sa devina sustinatori ferventi ai Sai (cum a devenit PAVEL din BIBLIE).

Altii, devin sustinatorii celuilalt stapan, cel al Lumii: Mamona sau Diavolul-RAUL.

Este dreptul lor sa slujeasca cui doreste. Fiecare simte pe propria piele, la un moment dat, consecintele faptelor sale.

Dar oamenii nu trebuie judecati.

Asta am invatat, invatatura pe care o transmit in continuare. De fapt, asa cum spune si titlul cartii, imi doresc sa impartasesc, prin aceasta carte, cunostintele rezultate in urma experientelor mele de viata si a cautarilor intense, cat si din activitatea mea de observare a realitatilor din lumea exterioara.

Ce am constatat Eu, este ca atunci cand nu esti CONSTIENT DE TINE INSUTI, esti la voia sortii si poti fi cu usurinta manipulat din exterior.

Toate distragerile din afara ta, daca te lasi condus de acestea, nu fac decat sa te transforme intr-o persoana slaba si lipsita de vointa.

Ti-a placut ce ai citit pana aici?

Atunci te vei bucura avand intreaga carte in mainile tale.

 

IntelegeViataSiFiiFericit-butoncomanda

minicurs-sageata-inainteminicurs-sageata-inapoi

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *