Partea I: Spiritualitate | Capitolul 6: Pacea Interioara

IntelegeViataSiFiiFericit-Oficiala-3D-200Fragment din cartea „Ințelege Viața și Fii Fericit!”

Partea I: Spiritualitate

Capitolul 6: Pacea Interioara

 

Traim vremuri care ne tulbura si care nu ne aduc pace interioara.

Conflicte, violenta si neintelegeri in familii, intre parinti si copii, intre frati si surori, intre prieteni, intre vecini, intre clase sociale, intre colegii de la munca, intre sefi si subalterni, intre religii, intre natiuni, intre popoare, intre etnii samd, fiind la tot pasul, iar valorile morale fiind din ce in ce mai rasturnate, nu e de mirare ca bolile psihicului, trupului si ale sufletului fac ravagii printre oameni in epoca in care traim.

 

E greu sa rezisti in astfel de presiuni daca nu esti inarmat cu pace, dar nu cu o pace falsa, aparenta, ci cu o pace adevarata.

 

Pacea aparenta poate imita atat de bine pacea adevarata, incat ea poate insela si pe cei mai priceputi cunoscatori la cat de reala poate aparea ea. Dar oricat ar parea de perfecta, la un moment dat tot iese la iveala falsitatea ei.

 

Oricat de mult ai ascunde sau ai reprima teama, nelinistea, anxietatea acumulata in tine, in strafundul inimii tale, ele tot ajung sa iasa “afara” si sa se manifeste, daca nu prin crize psihice si emotionale, atunci prin boala fizica a trupului.

 

Pacea adevarata, pusa la incercare, devine din ce in ce mai puternica si mai plina de vitalitate.

 

Toate incercarile o calesc si o fac mai profunda si mai viguroasa. Pacea aparenta fluctueaza si e superficiala.

 

Cu siguranta, ati cunoscut persoane care dau impresia ca totul in jurul lor este in regula, arborand pe fata zambete placide de un calm aparent autentic, astfel incat, multi dintre prietenii si cunostintele lor sunt entuziasmati de linistea si capacitatea lor de rezistenta.

 

Dar, aceasta pace in aparenta, e mai mult de complezenta.

Atata timp cat pacea nu vine din inima, pacea aparenta, risca sa tradeze slabiciunile, vulnerabilitatea si adevarata masca a celui ce o poarta.

 

De multe ori, sub o astfel de pace artificiala se ascunde o adanca durere sufleteasca. Merita sa dobandim pacea adevarata si aceasta nu e prea greu.

 

Este nevoie sa devenim precum copiii, care in simplitatea si inocenta lor, traiesc o pace adevarata.

 

IISUS ne-a spus: “Adevarat va spun ca, daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor” (Matei 18:3);

 

“Si a luat un copilas si l-a asezat in mijlocul lor (ucenicilor); apoi l-a luat in brate si le-a zis: “Oricare primeste pe unul din acesti copilasi, in Numele Meu, Ma primeste pe Mine;

Si oricine Ma primeste pe Mine, nu Ma primeste pe Mine, ci pe Cel ce M-a trimis pe Mine” (Marcu: 9-36,37)”

 

Astfel, cel mai mare Invatator spiritual al tuturor timpurilor si Fiul lui Dumnezeu, ne incurajeaza sa fim cu sufletul curat ca al unui copilas, sa zambim, sa ne bucuram chiar si in ispite si incercari, caci toate ne sunt date pentru un bine mai mare, sa iubim si sa avem pace in suflet.

 

Dar ce este Pacea? Cum poate fi ea gasita?

Pacea este sanatatea Spiritului. Ea este pentru Spirit cum este hrana pentru corp…..

 

Ti-a placut ce ai citit pana aici?

Atunci te vei bucura avand intreaga carte in mainile tale.

 

IntelegeViataSiFiiFericit-butoncomanda

minicurs-sageata-inainteminicurs-sageata-inapoi

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *