Partea II Sanatate | Capitolul 1: Corpul, prietenul cel mai bun

IntelegeViataSiFiiFericit-Oficiala-3D-200Fragment din Cartea „ Intelege Viata și fii fericit!

Partea II: Sanatate

Capitolul 1: Corpul, prietenul cel mai bun

 

Sunt o fiinta spirituala intr-un corp fizic si imi iubesc corpul. Mi s-a dat acest corp de catre Divinitate ca sa ma folosesc de el in activitatile mele zilnice, sa ma simt bine si sa ma bucur de placerile care vin prin folosirea lui.

Totodata, am si responsabilitatea de a-i acorda iubire si de a-l pastra in cele mai bune conditii, nu numai pentru faptul ca este “templul lui Dumnezeu” ci si pentru ca MA REPREZINTA.

 

De aceea este necesar sa fac alegeri intelepte in ceea ce priveste aerul, apa, hrana, gandurile si energia pe care corpul meu le primeste.

 

Doar este cel mai bun prieten al meu. El este cu mine pretutindeni.

Corpul este compus din milioane de celule, care poseda inteligenta, fiecare din ele indeplinindu-si functiile specifice in cel mai minunat mod. Mintea controleaza fiecare functie a corpului. Corpul fara minte e un nonsens.

Trupul se conformeaza ideilor si credintelor noastre, asa cum olarul modeleaza lutul dupa propriile lui idei. E un instrument prin care mintea isi exprima emotiile: razi cand te gandesti la un moment hazliu, plangi cand iti trece prin minte ceva trist, faci grimase pe fata cand te-a speriat ceva. Orice este luat drept adevar la nivel constient, este preluat si de subconstient, daca acest adevar este pastrat in mintea constienta mai mult timp.

 

Daca gandurile sunt folosite corect, atunci obtinem rezultatele mult dorite.

 

Exemplu: daca mentinem ganduri de boala, vor aparea slabiciunea, boala, infirmitatea.

Dimpotriva, daca gandurile pastrate sunt optimiste, de putere, de incredere si vigoare, atunci sanatatea e prezenta in corp.

Noi avem libertatea de a face cu trupurile noastre tot ce dorim. In mod normal, libertatea este buna, pana cand se transforma in abuz. Cand omul abuzeaza cu buna stiinta de corpul sau, atunci suporta consecintele actiunilor lui.

Sa luam exemplu alcoolul! La inceput destinde corpul, mai ales dupa o perioada de stres prelungit.

Pentru multi oameni, a bea alcool in mod regulat nu e o problema.

Depinde in ce cantitate. Una este sa bei 1 sau 2 pahare de vin pe zi, alta e sa bei 2 sticle. De aici pana la dependenta, e doar un pas.

Dependentul trebuie sa faca foarte multe eforturi pentru a depasi starea de dependenta si pentru a reveni la starea normala de pace si de echilibru.

La fel este si in cazul dependentei de tutun, droguri, sex, medicamente chimice, mancare.

Problema nu se pune daca persoanele in cauza au facut lucruri rele. Ele nu trebuie judecate.

Important de stiut este modul cum au ajuns aceste persoane la dependenta si ce le-a facut sa-si pericliteze sanatatea si sa isi denigreze corpurile cu buna stiinta.

Orice persoana trebuie sa isi aminteasca mereu ca este o fiinta spirituala intr-un corp fizic, iar corpul nu este un dusman, ci un prieten.

Daca nu ne pastram corpul intr-o stare de echilibru si avem parte doar de durere si suferinta, atunci nu avem nici un drept sa aducem acuzatii nimanui sau sa il blamam pe Dumnezeu.

Noi, singuri, suntem creatori ai destinelor noastre.

Doar de noi depinde felul cum evolueaza lucrurile in viata noastra. Doar noi suntem aceia care ne complicam sau simplificam viata.

 

Ti-a placut ce ai citit pana aici?

 

Atunci te vei bucura avand intreaga carte in mainile tale.

 

IntelegeViataSiFiiFericit-butoncomanda

 

minicurs-sageata-inapoiminicurs-sageata-inainte

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *