Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Mintea care te minte | EU SUNT DIVIN
Mintea care te minte

Mintea care te minte

Nov 19
Apreciaza postarea si da mai departe...

Ati observat si dumneavoastra ca exista tot mai multa negativitate, anarhie, tot mai mult zgomot si tot mai multa uratenie?Oriunde privesti, totul pare sa iasa de sub control, butoiul rabdarii noastre sta sa explodeze si tot ce se intampla este uneori peste limitele noastre de suportabilitate.
Si totusi, nimeni nu se simte vinovat de aceste stari de lucruri.

Omul doar priveste si acuza pe ceilalti oameni, atat pe cei de la nivel macro care formeaza societatea, guvernul, parlamentul, biserica, presedintia, corporatiile, alte institutii de stat sau private, cat si pe cei de la nivel micro, care sunt mai apropiati de el si anume, parintii, fratii, surorile, rudele, prietenii, vecinii, colegii de munca, alte cunostinte.

Omul atat stie sa faca, pentru ca asa a fost invatat, creandu-si niste programe sau tipare comportamentale pe care cu greu le mai poate scoate din mintea sa.
Acestea sunt tipare de gandire autoimpuse, dar mai mult impuse de altii, care au avut efect asupra lui si care au legatura cu instinctul de supravietuire.

Intotdeauna omul a cautat sa dea vina pe alt om, din prea multa frica sau din rusine pentru a nu “descoperi” greseala in el insusi. El trebuie sa se stie in “siguranta” si “impacat cu sine” chiar daca acest sentiment este doar de suprafata.
Asa si-a creat masti pe care le poarta pentru a scapa de procesul constiintei sale.

Cu toate acestea, stiu un singur lucru si anume ca OMUL ESTE BUN si ca a fost creat perfect de Dumnezeu. Insa, l-a creat cu vointa proprie si cu liber arbitru, pentru a se bucura de rezultatele experientelor sale si totodata de a-si asuma responsabilitatea pentru ele.
De asemenea, a fost creat pentru a trai in iubire, pace si armonie.

Ce s-a intamplat pana in ziele noastre, ramane sa deslusim fiecare in parte spre a indrepta cumva situatia ca sa putem trai la fel ca inainte de cadere.
Instrumentul puternic de care dispunem toti si prin care putem sa ne facem viata mai frumoasa (sau dimpotriva) este MINTEA.
Insa, folosirea mintii necesita atentie si multa constientizare din partea noastra, altfel poate aduce multa dizarmonie si suferinta.

E ciudat insa ca toti suntem bombardati cu milioane de ganduri care invaluie mintea noastra si, ca urmare a acestui fapt, nu mai putem vedea lucurile din jur cu calm si luciditate.
Aproape ca nu reusim sa ne concentram atentia pe ce spune o persoana cu care suntem in dialog, caci mintea noastra deja “zboara” in alta parte.
V-ati pus vreodata problema de unde vin aceste ganduri si cine le implementeaza in mintea noastra? Cu siguranta, cele mai multe ganduri nu sunt ale noastre, deci nu ne apartin.
Ai putea spune ca cineva actioneaza asupra fiecarei fiinte umane in acelasi mod. Si asta, pentru a sadi cat mai multa confuzie in mintea noastra, incapacitate de concentrare si inconstanta ( prin trecerea de la un gand la altul, care nu are legatura unul cu altul).
Majoritatea de 99.99% suntem in aceeasi situatie, in imposibilitatea de a intrerupe aceasta activitate mentala si actiunile EGOULUI.
Putem, poate, sa intrerupem aceasta macinare a mintii, vreo cateva secunde, un minut sau doua, dar nu mai mult si asta cu efort.
Considerati ca aceasta macinare a mintii e normala? Si totusi, daca am constatat ca ceva nu e in regula, este imperios necesar sa recurgem la trezirea mintii inconstiente.

Importanta este constatarea noastra ca mintea nu se afla sub controlul nostru, intrucat, daca ar fi, am putea intrerupe toata aceasta activitate mentala inutila prin vointa si nu numai pentru 2-3 minute.
Cel care a constatat acest fapt este acel “ceva” din noi, observatorul (constiinta), EUL ADEVARAT care se afla dincolo de mintea care gandeste.
Astfel ca, este adevarat ca EUL, ACEL CEVA DIN MINE NU ESTE MINTEA CU CARE MA IDENTIFICAM PANA ACUM SI CU EMOTIILE DIN SPATELE GANDURILOR MELE.
Inseamna ca aceasta minte (EGO) nu sunt EU CEL ADEVARAT. Eu nu sunt aceasta minte care NU se afla sub controlul meu, iar sursa actiunilor mele este mintea superficiala (EGO) si nu mintea profunda.

Sumtem mereu sub influenta mintii superficiale (EGO) si nu a mintii profunde. Mintea superficiala este cea care dialogheaza mereu cu ea insasi, este axata pe trecut si viitor, niciodata pe momentul prezent, analizeaza totul doar in termeni de profit si pierdere (deci o minte materialista) si ia decizii avand la baza doar experientele trecute netinand cont de conjuncturile si schimbarile de moment.
De asemenea, este foarte schimbatoare si plina de confuzie si nesiguranta, incapabila de concentrare si atentie pe AICI SI ACUM.
Folosind aceasta minte, vom repeta la nesfarsit aceleasi tipare si experiente, aceleasi lucruri, vom face aceleasi alegeri si nu vom progresa deloc.

Mintea profunda este mintea tacuta si care stie sa interpreteze realitatea prin senzatii si sentimente. Ea nu functioneaza prin gandire si dialog interior, ci simte, fara sa astepte vreun rezultat. Senzatiile nu sunt totuna cu emotiile. Acestea din urma se refera la reactiile corpului la anumite experiente, imagini pe care mintea superficiala le asociaza cu conditiile care le-au declansat.
EMOTIE vine de EMOTIONEN =a scoate, a muta, a da afara, a agita, a misca.
SENZATIE-simtamant, impuls sau voce ce vine din interior, intuitie, prin care ni se comunica informatii despre cum sa interpretam si sa manifestam realitatea exterioara. Insa, noi umanii, sufocam senzatiile in detrimentul emotiilor.
Nu intocmeste planuri sau proiecte cu finalizare prestabilita, ea pur si simplu ESTE AICI SI ACUM.

Pentru ca dam prioritate emotiilor si gandurilor rationale si nu senzatiilor, avem parte de temeri, nelinisti, confuzie si suferinta.
Ne identificam cu emotiile noastre si actionam in acord cu acestea, uneori in cel mai nebunesc mod posibil. Iar intuitia, care este adevarata voce interioara este practic inabusita.

Mintea superficiala (Eul fals) ne aduce mereu in ipostaza sa ne razboim unii cu altii, sa percepem doar o realitate imaginara, adica o realitate care ne convine noua. In rest, reactionam, judecam si analizam in termeni personali, in absolut orice situatie care contravine planurilor, gandurilor sau emotiilor noastre.
Suntem prinsi cu totii in aceasta inchisoare a mintii egotice si doar cei care constientizeaza incep sa vada adevarul care a fost ascuns atat de mult timp de sub ochii nostri.
In filmul Matrix este un fragment in care se spune: “Esti un sclav, Neo. Tu,ca si toti ceilalti, te-ai nascut in lanturi. Te-ai nascut intr-o inchisoare pe care nu o poti vedea, gusta sau atinge. O inchisoare pentru mintea ta.”

Potrivit toltecilor, mintea noastra este invadata de “ceva” care o controleaza si care controleaza si visul nostru personal. Pentru ei libertatea este de a se intoarce, pentru a folosi mintea si trupul in acord cu ceea ce sunt ei cu adevarat, sa-si traiasca viata mai degraba decat sa faca ceva care li se impune de catre acest “ceva” care ne controleaza pentru scopurile sale personale. (DON MIGUEL RUIZ)

Acest “ceva” constituie un complex de forte care actioneaza in campul constiintei umane cu scopul de a o slabi si de a o mentine intr-o stare de inconstienta si care se identifica cu constructii mentale ireale.
Se comporta ca o forta opusa impulsului nostru catre evolutia si expansiunea constiintei noastre.
Acest “ceva” nu doreste sa i se demaste existenta, pentru ca altfel nu ar mai avea putere asupra noastra, a oamenilor.

Il putem numi Diavolul, Satana, forta extraterestra nebenefica, sau oricum dorim, important este sa-i constientizam actiunile si sa nu ii mai facem jocurile. A recunoaste propriul Ego si a-l desfiinta este o sarcina importanta pe care orice fiinta umana o are pentru a-si realiza propria libertate.
Poate fi dificil, dar nu imposibil. Doar asa putem trai cu totii in iubire, pace, asa cum ne-a fost destinat sa traim in acest univers minunat.

Acum ca am descoperit falsitatea mintii egotice, sa nu ne mai identificam cu ea si sa lasam lumina constiintei sa patrunda in noi. Sa facem liniste in mintea noastra si sa ne ghidam numai dupa senzatii si intuitie.

Sa traim doar in prezent AICI si ACUM si sa nu ne mai identificam cu experientele si emotiile traumatizante care sunt de domeniul trecutului, sa le lasam sa plece si sa nu le mai lasam sa ne afecteze in continuare; sa nu mai proiectam in viitor dorintele si ambitiile noastre, ci doar sa traim intr-o stare de FLOW (CURGERE), acceptand cu bucurie tot ceea ce vine, avand sentimentul ca divinitatea face parte integranta din noi. De asemenea, sa nu mai invinovatim pe nimeni pentru suferintele noastre spunand ca “Iadul sunt ceilalti”, ca si cand noi nu am avea vreo vina datorita alegerilor gresite si convingerilor noastre eronate.
Sa renuntam la rolurile impuse de EGO si la etichetele false acceptate de societate. Sa invatam arta de a trai AICI SI ACUM in LUMINA, IUBIRE, ARMONIE. Sa ne detasam de rau.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *