Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Natura vs.Betoane | EU SUNT DIVIN
Natura vs.Betoane

Natura vs.Betoane

Oct 19
Apreciaza postarea si da mai departe...

A fost odată ca niciodată. A fost odată o Românie de poveste, cu oameni de poveste şi Natură de poveste. Omul iubea Natura, o proteja şi era în armonie cu ea, cu tot ce exista într-însa.

Odinioară, omul admira şi era încântat până la lacrimi de frumuseţea lucrării divine. Îl iubea pe Dumnezeu-tot ceea ce este şi avea un mare respect pentru toată lucrarea mâinilor Lui, pentru că Natura este Dumnezeu şi tot ce există este de la Dumnezeu.

Fiecare copac, fiecare plantă, fiecare frunză, fiecare pasăre, insectă, pârâiaş, fiecare animăluţ, toate au fost lăsate de Dumnezeu pe Pământ ca să bucure FIINŢA OM. Pe toate acestea le-a dat omului în stăpânire ca să le iubească şi să aibă grijă de ele.

Au urmat decenii, sute, milenii de ani şi ajungem în zilele noastre. Acum, încercăm să retrăim România de poveste, aşa cum ne-au lăsat-o strămoşii noştri.

Cu părere de rău, România nu mai este aşa cum am moştenit-o de la străbuni, chiar dacă pe alocuri încă mai păstrează puţin din farmecul de odinioară.

România este complet schimbată şi nu în bine, iar Natura e tot mai sărăcită de bogăţiile şi frumuseţile ei, chiar de către omul care avea sarcina şi care era îndreptăţit să o iubească şi să o protejeze.

Pe lângă faptul că omul poluează Natura cu bună ştiinţă prin tehnologie, acum o şi diminuează zilnic, defrişând spaţiile verzi aducătoare de oxigen, pentru tot felul de construcţii din materiale nesănătoase, impunătoare, kichoase, în disperarea lui după obţinerea unui profit sau, pur şi simplu, din ego, lăcomie sau megalomanie.

DE 30 de ani se construieşte haotic, în detrimentul Naturii. Construim, construim şi iar construim.

Am umplut ţara de betoane, de construcţii din materiale proaste şi de prost gust.

Această stare de lucruri nu o creează doar statul, guvernul, politicienii, ci chiar oamenii simpli.

Se construiesc Mall-uri, Hipermarketuri de tot felul cu diverse denumiri, construcţii mari de birouri din beton şi sticlă, blocuri de apartamente scumpe pentru care românii se îndatorează pe viaţă, în timp ce alte clădiri rămase neterminate din epoca Ceauşescu sunt în paragină şi stau să cadă peste noi în orice moment.

Dacă aceste clădiri vechi ar fi refăcute, nu ar mai fi necesar să se ia din spaţiul verde al românilor pentru construirea de malluri, hipermarketuri, sau clădiri de birouri care şi aşa sunt în exces.

Nu ştiu care este situaţia în celelalte oraşe din ţară, dar Bucureştiul este suprasaturat cu astfel de clădiri, chiar dacă populaţia Bucureştiului este în jur de 3 milioane, 3.5 milioane locuitori.

Nu ştiu exact, dar cred ca avem peste 100 de astfel de clădiri (malluri şi hipermarketuri) în Bucureşti, poate chiar mai mult.

Este o mare risipă de resurse şi o pierdere foarte mare de spaţiu verde. De multe ori stau şi mă minunez de “plăcerea” unor persoane care frecventează săptămânal aceste malluri şi hipermarketuri, poate chiar zilnic şi care sunt mari consumatoare de timp, bani şi energie.

Mă minunez de faptul cum tot mai multe persoane găsesc plăcerea de a-şi petrece puţinul timp liber în astfel de SPAŢII ÎNCHISE, în clădiri care au forma unor depozite de mărfuri sau barăci de construcţii.

De asemenea, îmi vine foarte greu să cred că lumea are atât de mulţi bani, încât să-i poată cheltui atât de uşor în astfel de locuri, încât să poată cumpăra toate mărfurile expuse în rafturi cu tot felul de produse (alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte etc) plus că au mai apărut şi magazine second hand care şi acestea sunt periculoase pentru că hainele vechi pot conţine bacterii nocive pentru om.

Totuşi, populaţia României, luată in extenso este cel mult 18 mili0ane de locuitori. Am spus cel mult, pentru că populaţia activă de muncă este aprox. cu indulgenţă vreo 6 sau 7 milioane şi tot nu ar putea să cumpere miliardele de produse expuse în aceste malluri.

Nici China sau India, care au miliarde de locuitori nu cred să aibă atât de multe malluri pe cap de locuitor.

Dar dacă în România nimeni nu se îngrijorează, ci doar sunt unii care şuşotesc pe la colţuri, antreprenorii sunt liberi să construiască după cum îi taie capul (adică capul betonat cu cifre, profit, vânzare, cumpărare, strategie, piaţă şi alte cuvinte specifice mercantilismului apocaliptic).

In această lume a mercantilismului apocaliptic, oamenii nu mai contează, aceştia nu intră în ecuaţie sau sănătatea populaţiei.

Suntem în epoca lui MUST DO şi MUST HAVE, adică trebuie să fac şi trebuie să am, nu contează unde, când şi cum şi cu ce mijloace. Noi construim, iar “deştepţii cumpără” şi ne umflă nouă buzunarele!  Din ce ? Cu ce venituri sau cu putere de cumpărare? Nimeni nu stie.

Aşadar, dacă în epoca preistorică aveam Omul de Grotă, acum în epoca mercantilismului apocaliptic avem Omul de Mall.

Omul de mall, adică omul care preferă spaţiile închise pentru “distracţie” şi “relaxare”, în detrimentul Naturii şi căruia îi convine de minune actuala stare de lucruri.

Şi ne mai mirăm de ce sunt atât de mulţi români depresivi, obezi, trişti, obosiţi, supăraţi pe viaţă şi letargici.

Faceţi un experiment: staţi vreo 2 zile în spaţii închise, chiar în propria locuinţă fară să ieşiţi în Natură şi veţi vedea că veţi începe să aveţi dureri de cap, veţi fi cuprinşi de o tristeţe apăsătoare şi veţi fi luaţi cu asalt de gânduri sumbre.

Natura nu creează depresivi, Natura ÎI VINDECĂ PE DEPRESIVI.

Natura te scapă de tot ce am enumerat mai sus: de obezitate (pentru că începi să te mişti în Natură -prin drumeţii sau cu bicicleta); îţi alungă tristeţea şi deodată începi să realizezi că viaţa ta are sens; te scapă de oboseala acută sau cronică pe care ai dobândit-o datorită stresului, prin liniştea şi verdele ei odihnitor, prin aerul proaspăt din pădure; îţi redă bucuria vieţii şi te scapă de letargie, ajutându-te să redevi dinamic şi cu poftă de viaţă.

Multe alte vindecări poţi obţine în Natură, inclusiv cele emoţionale şi sufleteşti care nu sunt deloc de neglijat, ci dimpotrivă.

Nu uita române, că nimic nu îţi aparţine şi că eşti musafir în acest colţ de Rai creat de Dumnezeu, numită ROMANIA, adică inversat OM ÎN RAI!

Nu poţi să faci tot ce vrei tu, adică să construieşti haotic, să tai păduri, să arunci gunoaie în natură, să faci gălăgie în pădure, să deranjezi spiritele naturii şi animalele în casa lor, să distrugi spaţii verzi şi copaci ca să-ţi construieşti case cât egoul tău de mare, să poluezi apele, să omori animalele, să distrugi ecosistemul, cu alte cuvinte să te întorci împotriva Naturii.

Dacă o distrugi, nu va mai avea cine să te apere, cine să te vindece de starea nebunească în care ai intrat.

Va veni vremea când Natura nu va mai fi prietena ta şi se va dezlănţui împotriva ta. Eşti doar un biet om, care dacă astăzi suflă vântul cu putere, vei fi luat pe sus şi aruncat într-o râpă, drept consecinţă pentru răul pricinuit. Să ştiţi că există blestemul Pământului, nu este o glumă.

Ea este o fiinţă ca şi noi; ne suportă, dar până când?

Treziţi-vă din amorţeala în care aţi intrat de 30 de ani! Nu vorbiţi pe la colţuri, cum că aştia pe care i-am pus la conducere ne distrug pădurile; nu mai staţi pe reţelele de socializare postând imagini cu maşini pline de lemn furat ilegal, cu pădurari omorâţi de traficanţii de lemne sau cu urşi omorâţi pentru că au cutezat să coboare în josul muntelui, în căutare de mâncare, deoarece a fost tăiată pădurea şi izgoniti din casa lor.

Suntem cu toţii vinovaţi că am tăcut 30 de ani. Acum ori niciodată! Reveniti-vă în fire şi aveţi grijă de Natură, de Pădurile Seculare şi luati-vă rolul în serios de ocrotitori ai Casei lui Dumnezeu.

Dumnezeu când a creat omul l-a adus într-o grădină superbă, în GRĂDINA EDEN, nu l-a pus într-o baracă sau într-o construcţie gen mall.

Dacă pe români îi unesc doar tragediile, căci altfel stau letargici şi impasibili, atunci haideţi să considerăm la nivel abstract că suntem în pragul unui cutremur devastator şi trebuie să ne unim forţele ca să ieşim din acest cutremur.

În aceste condiţii, privind moartea în faţă, nu mai există trădaţi sau trădători, etnici români, sau etnici maghiari, sau de orice altă naţionalitate, nu mai există interese personale sau materiale, nu mai există ego, nu mai există vrajbă şi neînţelegere ci există un singur SCOP: UNITATE ŞI IUBIRE, RESPECT PENTRU NATURĂ ŞI ORICE FIINŢĂ.

Dacă acest scenariu vă face să vă trezească conştiinţa, atunci începeţi SĂ ACŢIONAŢI ŞI LUAŢI ATITUDINE PENTRU SALVAREA NATURII, fiecare in parte şi în comunităţi, altfel, fără această unitate, nu mai avem şanse de scăpare.

Formaţi lanţuri umane PRO NATURA dacă este necesar şi fiţi voluntari pentru noi împăduriri, iar în curţile dvs. să aveţi mai puţine betoane şi mai multă Natură.

Să fie aşa ca în copilăria noastră când ne jucam în curte la bunica, care avea o căsuţă mică şi cochetă, cu grădina plină de flori în faţa casei şi livadă de pomi fructiferi şi spaţii cu legume cultivate în spatele casei.

Omul se cunoaşte acum nu numai după cum gândeşte, ce face sau ce mănâncă, dar şi după casa (casele) sau maşina (maşinile) pe care le etalează din megalomanie. Cu cât acestea sunt mai mari şi mai multe, cu atât sufletul celui în cauză este mai gol, mai nefericit şi din această cauză îşi umple viaţa cu lucruri materiale.

Haideţi să trăim simplu şi firesc, în pace şi armonie cu Natura şi cu tot ceea ce există.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *