Omul a ajuns sa se sperie chiar si de o banala raceala

Omul a ajuns sa se sperie chiar si de o banala raceala

Feb 25
Apreciaza postarea si da mai departe...

Locuiesc in orasul Bucuresti si zilnic sunt agasata de sirenele zgomotoase ale ambulantelor. Sunt zile cand nici nu parcurg jumatate de kilometru si aud, iar si iar, ambulantele trecand in graba prin oras.

La poluarea aerului din cauza tevilor de esapament ale masinilor se adauga poluarea fonica produsa in special de sirenele asurzitoare ale ambulantelor, mai putin ale masinilor de politie si pompieri.

Chiar si noaptea, cand strazile sunt goale si lumea doarme, se intampla sa fi trezit(a) din somn de o astfel de sirena tipatoare, in plina noapte, in conditiile in care nici o masina nu e pe sosea si toata soseaua se afla la dispozitia soferului care conduce ambulanta.

As putea spune, ca soferii de pe ambulante, datorita stilului infernal in care isi exercita munca, nu mai pot trai fara zgmotul de fond al acestor sirene si, indiferent daca se impune sau nu, merg cu masina in viteza si cu zgomotul dat maxim, intr-un fel de paranoia.

Nu e nici o logica sau discernamant in gandirea acestora, dar se pare, nu mai pot trai altcumva decat in presiune, haos si vacarm.

Nu cred ca bolnavul care a solicitat ambulanta are nevoie sa stie tot cartierul despre aceasta. El are nevoie sa-l linisteasca cineva (in acest caz doctorul de pe salvare) ca totul este in ordine si in felul acesta incepe sa i se atenueze frica de boala.

Sunt multi oameni care cheama ambulanta din tot felul de motive, unele chiar ridicole. Adevaratul motiv este teama fata de boala, durere sau suferinta.

La orice durere sau suferinta declansata, primul gand care apare in mintea unui om obisnuit este sa cheme doctorul.

In cultura noastra, de ceva secole, doctorul este investit cu incredere si avand putere de a face un miracol instant pentru pacientul sau. Am cunoscut oameni care nu ies din cuvantul medicului si nu pun la indoiala diagnosticul sau diagnosticele puse de acesta asupra lor.

De multe ori oamenii obisnuiti suporta cu greu sa ingurgiteze toate pilulele de sinteza pe care acesta le prescrie, scrasnesc din dinti si inghit resemnati kilograme de medicamente de sinteza, considerand ca asta-i soarta lor, pentru ca daca nu ar lua aceste medicamente, cu siguranta ar muri.

Nu se gandesc si nu se informeaza asupra medicamentelor pe care le introduc in corpul lor si ii lasa pe altii (in cele mai multe cazuri medicul, alteori familia, rudele sau prietenii) sa hotarasca asupra starii lor de sanatate.

De parca totul s-ar rezolva instant cu o pilula, doua, trei…10…..20. SANATATEA ESTE ACEA STARE DE BINE LA TOATE NIVELURILE si nu poate fi restabilita doar cu PILULE SINTETICE, nici macar naturale.

Daca vrei sa fii sanatos, mai intai incearca sa intelegi ce inseamna boala si din ce cauza sau cauze (de obicei sunt mai multe) apare ea. Nu lua pilule in nestire pentru ca ti-a spus X, Y, Z persoane.

Si nu trai cu convingerea ca daca intrerupi aceste medicamente o sa iti curmi viata.

De fapt, adevarul este tocmai invers: daca nu incetezi sa introduci in corpul tau aceasta toxicitate, iti poti scurta si curma viata din clipa in clipa. Acesta-i adevarul adevarat!

Nu ai nevoie decat sa-ti resetezi mintea la 180 grade, sa iti detoxifiezi corpul,  sa bei APA cat mai purificata, sa introduci in alimentatie o dieta echilibrata (fara carne), sau sa recurgi la terapii complementare usoare spre care te indeamna intuitia ta.

Practica PREVENTIA!

Multi dintre pacientii romani nu prea stiu ce este aceea preventie, si chiar daca au auzit, nu pun in practica aceasta preventie in privinta sanatatii lor in toate aspectele sale: fizic, mental, emotional.

Si, dupa ce boala sau suferinta se instaleaza, apare teama ca ceva rau s-ar putea intampla si cheama repede ambulanta sau merg la medicul de familie.

O prietena imi spunea ca sotul ei era racit foarte rau si a mers la medicul de familie ca sa i spuna cum sa se trateze. Consultatia a durat fix 5 minute, nici mai mult nici mai putin, Acest “medic” n-a facut decat sa completeze o trimitere catre “alt medic”.

Mie mi se pare ca aceasta profesie a devenit intr-un fel inutila pentru pacienti si nu prea inteleg de ce totusi sunt cozi interminabile la aceste cabinete la care, in special batraneii nostri stau cu buna stiinta (sau fara stiinta) pentru a-si lua “portia de toxicitate” din prescrierea acestor medicamente de sinteza.

Cunosc un domn de 80 de ani caruia eu si alti colegi ii spunem “Bunicu”. Intr-o zi, am vazut cum a scos pe masa de birou o punga plina cu medicamente. Prima mea reactie a fost: “Arunca-le Bunicule, daca vrei sa te faci bine!”

Poate l-am luat pe nepregatite si i-am spus prea direct, caci s-a uitat nedumerit la mine, ca si cum privirea lui mi-ar fi transmis ca nu sunt in toate mintile ca ii spun asa ceva.

Si cu toate medicamentele pe care le ia nu se simte bine, iar noi trebuie sa respectam liberul arbitru al acestui om. Numai el are putere de decizie asupra corpului sau.

Vedeti, oameni buni, unde am ajuns cu nestiinta si cu inconstienta noastra! Ne facem rau noua insine prin ignoranta noastra!

Revenind la definitia bolii: Boala apare cand raul patrunde in om. De acesta trebuie sa se elibereze el.

In momentul in care omul spune: ” Nu mai vreau sa fiu bolnav; nu mai vreau sa fiu nefericit; si eu vreau sa traiesc bucuros fara dureri; vreau sa nu mai am griji si sa am parte de dragoste si fericire”, in acea clipa omul s-a saturat de rau, nu mai acorda atentie durerii, tristetii si se indreapta spre divinitatea, care ascunde in ea tot binele. Atunci va fi in stare sa intrezareasca totul si isi va da seama cine este autorul tuturor nenorocirilor sale si cine ii poate fi singurul salvator.

Raul va fi rapus si binele va invinge. Depinde mereu de noi insine, niciodata de altii. Cel mai mare medic este Dumnezeu.

Asa nu ne va mai fi frica de boala, ci o vom infrunta.

Pentru ca am scris in titlu despre raceala, sa stiti ca raceala nu este o boala. Primavara, toamna, natura sufera o transformare pentru anotimpul urmator. Atunci trupul se curata si se acomodeaza cu noile temperaturi.

Raceala nu este o boala, ci o curatare. Nu o vom trata ca pe o boala cu medicamente, ci vom utiliza leacurile din batrani, multe ceaiuri calde, bai fierbinti, lichide, supe, sucuri naturale si mult somn.

Noi suntem proprii nostri medici in colaboarare cu marele medic Dumnezeu!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *