Pacatul opulentei

Pacatul opulentei

Dec 08
Apreciaza postarea si da mai departe...

Mai sunt câteva zile până la Crăciun şi pregătirea oamenilor pentru această sărbătoare constituie principalul obiectiv al acestora.

Toate aceste produse de Crăciun mă obosesc şi mi se face lehamite de această societate consumistă pe care noi oamenii obişnuiţi o susţinem.

Hipermarketurile profită de această dependenţă a oamenilor pentru cumpărături şi au început aprovizionarea cu mărfuri de tot felul şi obiecte de Crăciun încă din luna Octombrie.

Practic, acestea se bazează pe lăcomia şi tendinţa de opulenţă a românilor pentru a obţine profituri uriaşe din comercializarea produselor lor, în special în apropierea marilor sărbători, în cazul de faţă Crăciunul.

Dacă este un lucru semnificativ care a dus la decăderea morală a acestui popor după revoluţia din 1989 este tocmai acest viciu (păcat) al opulenţei, care a atras, cu siguranţă, şi alte vicii majore sau forme ale acestora după el ( avariţie, lăcomie, răutate, agresivitate, corupţie, furăciune, invidie, nesimţire, lipsa altruismului, promiscuitate, etc).

Speram ca după 30 de ani de la revoluţie, lucrurile să se stabilizeze, oamenii să se plicitsească de lucruri şi de o viaţă insignifiantă bazată doar pe material şi plăcerea celor 5 simţuri de bază, ci să tindă spre ceva mai înalt, care contează, adică să le vină mintea cea bună, discernământul bun la cap.

Dar nu, dimpotrivă, e din ce în ce mai rău: dacă omul are o casă, mai vrea încă una sau dacă are bani, vrea mai multe, dacă şi-a luat o maşină, mai vrea încă una şi încă una, dacă e posibil pentru tot familionul, dacă are un telefon cumpărat acum 6 luni, mai vrea unul de ultimă generaţie şi mai scump, dacă are un televizor de dimensiuni mai mici, acum vrea unul, dacă e posibil, cât lungimea peretelui din sufragerie şi tot aşa.

Aşa cum îşi umple casa şi împrejurul casei de lucruri, tot aşa îşi umple stomacul şi intestinele cu tot mai multă mâncare, băutură, în exces şi acestea tot mai infestate cu e-uri, hormoni sau pesticide, pentru că foarte puţină lume se uită şi analizează ce mănâncă şi ce bea, şi mai rău, nu analizează ce dă la copii.

Dacă staţi şi vă gândiţi un minut, dacă lucrurile ajung să ne domine, înseamnă clar că noi ca oameni am luat-o rău pe arătură.

Atunci când ai mai multe lucruri decât îţi trebuie, tu ca persoană NU MAI AI LIBERTATE. Deşi aparent ( pentru că porţi o mască de opulent) te simţi ca un boier, de fapt eşti un om pierdut, un om fără timp, cu mai multe bătăi de cap pentru că ai mai multe lucruri de administrat şi gestionat, mai ursuz, mai lipsit de viaţă şi plăcerile fireşti, normale, mai leneş, ţintuit în zona ta de confort din care nu mai ieşi, mai nefericit, dar cu lucruri, şi cu datorii.

Cunosc oameni care nu s-ar deplasa EVER până la piaţă decât cu maşina, iar de cărat o sacoşă mai voluminoasă pe umăr, nici nu se pune problema de aşa ceva.

Există oameni care nu ar putea concepe viaţa, dacă nu au un smartphone sau ceas Apple de mii de Euro, chiar dacă îşi pot face treaba şi cu un smartphone sau ceas mai ieftin.

De asemenea, sunt familii care au mai multe maşini, nu neapărat că le trebuie, ci să fie acolo, de fiţe, ca să arate lumii cât de potenţi financiar sunt ei.

Cred că pe noi românii OPULENŢA ne omoară ca popor şi suntem de râsul străinilor. În timp ce străinii vorbesc de ecologie şi îşi cumpără maşini nepoluante, ai noştri cumpără pe bandă rulantă maşini de proastă calitate care degajă gaze de eşapament şi mai se şi fălesc cu ele.

Măcar dacă au dat bani mai mulţi, să se gândească şi la oamenii ceilalţi nevinovaţi şi la protecţia mediului.

Dacă în alte ţări europene, oamenii renunţă tot mai mult la maşini cumpărându-şi biciclete, la noi nici vorbă de aşa ceva. Bicicliştii noştri nici nu ar avea pe unde trece din cauza atâtor maşini la care românii nici nu concep să cedeze.

Aici este vorba de nivelul de conştiinţă al majorităţii românilor. Nu poţi să ai pretenţie să vorbeşti de ecologie, de mai mult sport, de o viaţă mai liberă şi nepoluată, când ai noştri cetăţeni încă nu şi-au însuşit cele mai elementare cunoştinte de bun simţ şi zac în modul lor vechi de gândire şi supravieţuire.

Aceştia sunt tot pe modulul luptă sau fugi, nu s-au desprins din acest nivel de A AVEA si de FACE sau de A DEMONSTRA CE TARI SUNT EI şi ce slabi suntem noi ceilalţi.

Ei nu au auzit încă de autoobservare personală şi evoluţie spirituală. Sunt un fel de morţi vii care deşi merg şi fac lucruri, sunt morţi în interior.

Oricâte lucruri ar poseda, tot nefericiţi ar fi. Toţi am trecut prin faza de a avea lucruri şi în secunda următoare, când am obţinut ceva, deja ne-am plictisit. Şi am dorit mereu, altceva, altceva, şi tot aşa.

De aici rezultă că LUCRURILE NU TE FAC FERICIT.

În epoca comunistă, când aveam mai puţin, oamenii erau mai performanţi. Uitaţi-vă câţi sportivi si oameni de valoare în toate domeniile am avut şi câţi avem acum în timpurile acestea.

Nu cumva materialismul şi-a spus cuvântul? Pe vremuri, eram mai buni pentru că eram AUTENTICI. Aveam voinţă şi determinare fară scopuri meschine. Şi eram mai patroţi, mai uniţi ÎN CUGET ŞI SIMŢIRI.

Nu eram dezbinaţi între noi, datorită lucrurilor şi a zeului ban.

Cred că a sosit timpul, dacă dorim o viaţă fericită, să avem mai puţine lucruri şi acelea de CEA MAI BUNĂ CALITATE. Si numai dacă ne sunt ABSOLUT NECESARE.

Doriţi-vă mai puţine lucruri şi faceţi mai mult pentru sufletul dvs., pentru partea non fizică din voi, pentru care aţi venit în această viaţă. Crăciun Fericit!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *