Cum au asteptat romanii anul 2022?

Cum au asteptat romanii anul 2022?

ian. 02

A venit și ziua revelionului 2022! Ca de obicei românii s-au pregătit „cum se cuvine” să întâmpine anul 2022, mai precis cu bucate alese, cu ținute elegante, cu mese copioase, dar și cu tone de pocnitori, petarde și artificii.

Înainte cu câteva ore bune de ajunul anului nou, am trecut prin piața Titan și am avut o stângere de inimă, când am văzut mese și tarabe întregi pline ochi cu pocnitori, petarde și artificii, puse la vânzare de unii connaționali de ai noștri.

Mi-am dat seama că e ceva în neregulă cu oamenii care vor cumpăra așa ceva, mai ales că nu e locul, nici momentul de a ne manifesta în felul acesta „fericirea”, mai ales în aceste timpuri de restriște, în care problemele nu au trecut, iar greul pentru umanitate de abia începe.

Mi-am spus că este iar o inconștiență a românilor și m-am gândit cu oroare când ceasul va indica ora 00.00 și va începe haosul general, de la toate blocurile și din toate părțile cu pocnitorile, petardele și focurile de artificii.

În primul rând m-am gândit la bietele animăluțe care se vor speria rău de tot, când se vor auzi bubuiturile, trepidația ca de tunet și zgomotul infernal produs de pocnitori, petarde și artificii.

În al doilea rând, mi-am dat seama că această așa zisa fericire, e mai mult mimată și reprezintă mai mult o refulare, o modalitate prin care oamenii vor, mai degrabă, să iasă din realitatea cotidiană, negând astfel sau uitând pentru o clipă, prin această manifestare, de problemele, de necazurile, de sentimentele și emoțiile negative acumulate.

Ora 00.00 a venit și, s-a întâmplat haosul și nebunia pe care le-am preconizat.

Spre deosebire de alți ani, să zicem 2016, 2017, 2018, când nu era plandemie, sau ceva de genul care să înfioreze toată lumea, cantitatea de pocnitori, petarde și artificii parcă nu era așa de mare și cumva nebunia de anul nou, nu dura mai mult de 15-20 de minute.

Anul acesta însă, a durat în jur de 45 de minute, pe ceas și nu exagerez cu nimic când spun asta.

Și mă întreb și vă întreb și pe voi ; De unde atâta fericire???????

Mie mi se pare mai degrabă inconștiență, iar bucuria nu este nicidecum una reală, după părerea mea, este mai mult o bucurie prefabricată.

Eu cred că atitudinea noastră față de venirea noului an trebuie să fie una mai echilibrată și să arate în mod corect ceea ce simțim, și anume o bucurie cumpătată.

Se pare că nu v-ați obișnuit cu tactica sistemului și anume, de a vă lăsa să vă „destrăbălați”, aparent să faceți ce doriți de sărbători, după care, cam pe la jumătatea lunii ianuarie, să vă găsească obosiți și vulnerabili și să vă anunțe noi restricții și noi valuri ale pandemiei, cu omicron, efsilon, și alte denumiri.

Așa suntem noi românii. Credința nu este general valabilă pentru fiecare dintre noi, iar comportamentul responsabil nici atât, cu toate că avem pretenția să ne numim, în majoritate, creștini ortodocsi.

În loc să aruncăm cu petarde, pocnitori și artificii, mai înțelept ar fi fost să spunem o rugăciune de mulțumire la sfârșit de an pentru tot ce a fost bine în anul 2021 și să exprimăm dorințele de pace, de liniște și armonie către Dumnezeu și să ne protejeze pe noi, familia și țara noastră de tot răul și de tot haosul din lume.

Nu știu câți români au procedat așa, însă felicitări celor care sunt pragmatici și echilibrați și care nu și-au pierdut simțul responsabilității și echilibrul cu ocazia acestor sărbători.

Mi-a plăcut foarte mult ce a spus dna Edith Kadar în live-ul său din 01.01.2022:

„Eu asta îți urez dragă om.Dacă tot ești fericit că a venit un an nou, apoi fă bine și schimbă-l. Fă bine și să faci altceva decât ai făcut până acum. …Și hai să facem o retrospectivă a lui 2021. Hai să ne imaginăm că suntem în 01.01.2021. Deci, fix acum un an. Te rog ascultă-mă. Dacă ți-ar fi spus cineva la o1 ianuarie 2021 că la 01 ianuarie 2022, peste fix 1 an noi vom fi în aceeași situație ca atunci, că nu se va fi terminat pandemia, din contră, că la 01 ianuarie 2022 se anunță că pe 15 ianuarie 2022 va veni deja al nu știu câtelea val, ai fi crezut?

Probabil ai fi zis: Da de unde, e teoria conspirației.

Dacă ți-ar fi spus cineva în urmă cu un an, la 01 ianuarie 2021, că dacă nu-ți vei face vaccinul, vei fi condiționat să intri în diferite instituții, ai fi crezut lucrul ăsta?

Gândește-te logic. Dacă ți-ar fi spus cineva că în loc să ne deschidem la minte, unii încep să se închisteze și mai mult?

Adică, mă refer, dragii mei, inclusiv la faptul că, nu mai trebuie să umblăm pe stradă cu mască.

Și totuși, aici în Arad (și de fapt și în București și toate orașele, completez eu), de exemplu, majoritatea oamenilor pe stradă sunt cu mască.

De ce? Am întrebat oameni. Ei au răspuns: Preventiv. Eu am spus, bă fraților, dar băgați-vă mâna în ghips, preventiv, ca nu cumva să vă rupeți mâna; sau, băgați-vă un supozitor în cur, PREVENTIV, că poate o să fiți constipați. Luați-vă medicamente, preventiv, că poate la un moment dat o să faceți o răceală, nu știu, sau o să vă doară capul.

De aia tot ce îți doresc în noul an este SĂ DEVII ÎNȚELEPT ȘI SĂ VREI SĂ VEZI ȘI ALTCEVA DECÂT ȚI SE SPUNE ȘI ȚI SE IMPUNE SĂ VEZI SAU SĂ FACI.”

Excelent spus. Sunt întru totul în asentimentul dnei Edith Kadar, că  e timpul, odată pentru totdeauna  să devenim și noi înțelepți și să terminăm cu ipocrizia, cu lașitatea și falsa bucurie, sau fericire, în care ne urăm La mulți ani, într-un mod barbar, cu pocnitori, petarde și artificii, în timp ce, vorba proverbului romanesc, pasărea încă e ținută în colivie și nu poate să zboare.

De aceea, în aceste timpuri, avem tot mai intens nevoie de un discernământ corect, de înțelepciune.

Încă odată, vă chem la ordine divină și vă îndemn pe voi înșivă să vă țineți din scurt, iar în anul 2022 să faceți alegeri responsabile, sincere și cu înțelepciune.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *