Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Recunostinta iti usureaza viata | EU SUNT DIVIN
Recunostinta iti usureaza viata

Recunostinta iti usureaza viata

oct. 16

” A-I mulțumi lui Dumnezeu când vântul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit; a-I mulțumi când este furtună, atunci se arată adevărata recunoștință.” (Sf.Ioan Gură de Aur)

Noi oamenii suntem nefericiți din cauza nemulțumirilor pe care le avem în continuu în viața noastră.

Aș putea spune că nemulțumirea este o boală, întrucât există oameni care sunt în permanență nemulțumiți și aparent nevindecabili.

Practic, nemulțumirea este acea capacană invizibilă prin care nu te poți bucura de viață.

Starea de nemulțumire nu este starea sufletului. Doar starea de veselie este starea reală a sufletului.

Dumnezeu, Creatorul Suprem nu ne-a lăsat aici pe acest Pământ ca să ne chinuim singuri și să îi chinuim și pe alții cu stările noastre negative, unele dintre acestea survenite fără un motiv plauzibil, iar altele chiar fără nici un motiv.

Toate categoriile de suflete umane sunt cuprinse de tristețe și nemulțumire, de la copii mici, adolescenți, tineri, până la adulții maturi și bătrâni.

Dacă ești nemulțumit sufletește înseamnă că ai probleme adânci, ale căror urmări pot fi extrem de grave.

Cauzele pot fi multiple. Cele mai des întâlnite sunt lipsa de afecțiune și iubire, iubirea neîmpărtășită, lipsa de înțelegere din partea celorlalți, conflictele interioare, traumele emoționale, credințele greșite, decepțiile sau dezamăgirile în plan profesional, alte nemulțumiri.

Aceste nemulțumiri conduc către o profundă tristețe, amărăciune, supărare adâncă, senzație de gol sufletesc, iar efectele acestor stări sunt oribile, chiar devastatoare pentru ființa umană.

Uneori omul supărat, nemulțumit, caută să ascundă ce simte și iși pun pe față diferite măști ca să nu i se cunoască stările adevărate, încercând să arate celor din jur exact contrariul: că e puternic, că face față cu stoicism la tot ce vine drept obstacole în cale, că nu îi pasă, că nu suferă pentru ce i s-a întâmplat, șamd.

În acest fel,  își face un rău și mai mare, ajungând în cele din urmă să contracteze o boală sau mai multe, în plan fizic.

Nu așa rezolvi problema, ascunzând sub preș gunoiul (sufletesc), ci măturându-l și scoțându-l din casa (inimii, sufletului) în mod responsabil, definitiv și irevocabil.

Aceste stări permanente de nemulțumire și supărare îți vor afecta relațiile cu exteriorul, relațiile cu ceilalți oameni.

De asemenea te devitalizeaza, îți fură energia și îți diminuează capacitatea de a gândi cu claritate și de a munci.

Toate aceste stări, dacă persistă, te îmbolnăvesc de boala numită cancer, care în principal, este o boală care apare datorită stării de îmbolnăvire a sufletului.

Dar poți să te imbolnăvești, de asemenea, și de alte boli precum diabet, boli psihice, de piele, boli ale stomacului, căderea părului, altele.

De aceea, nu ignorați problema(ele) și faceți în așa fel încât să evitați nemulțumirea și să treceți cu vederea, prin uitare, de aspectul neplăcut prin care tocmai ați trecut, fără a mai reveni și a vă mai gândi la el.

Astfel, e bine să practici RECUNOȘTINȚA zi de zi.

Să vezi răul cel mai mic, spunându-ți că, undeva în lumea asta mare, cineva suferă mult mai mult ca tine și din motive mult mai întemeiate.

Ai grijă să îți spui dimineața, când te scoli din pat: ” Astăzi voi avea o zi perfectă. Dau Slavă lui Dumnezeu pentru asta.”

În citatul de mai sus, Sfântul Ioan Gură de Aur spune să fii recunoscător atât pentru vântul prielnic cât și pentru furtună.

În cazul în care nu ești recunoscător pentru ceea ce ai și pentru tot ce ți-a dat Dumnezeu, vei suferi în zadar, deoarece egoul tău, orgoliul tău, se va maximiza și îți va aduce și alte suferințe de nesuportat.

Acest fapt se va petrece atât timp cât tu nu îți vei învăța lecția smereniei și a recunoștinței.

Slavă Domnului, sunt atâtea și atâtea motive de recunoștință, astfel încât poți să umpli mai multe pagini de caiet studențesc, dacă vrei.

Acestea pot fi motive personale: ești sănătos(ă), tu și familia ta; există armonie și bună înțelegere în relațiile tale; ai un adăpost deasupra capului; ai o slujbă, așa cum este ea; că banii sunt atâția cât ai nevoie și poți să te descurci dpdv material, fără să faci alte datorii sau să te împrumuți pe viață la bănci; relațiile cu rudele și familia sunt amiabile și nu trebuie să te cerți pe avere și alte posesiuni, așa cum se procedează în alte familii; șamd.

Motivele de recunoștință pot fi și generale: este liniște și pace în țara ta; afară este soare; Dumnezeu dă ploaie la timp pentru creșterea recoltelor; nu sunt calamități așa cum sunt în alte colțuri ale planetei; în pandemia aceasta, sunt mai puține restricții ca în alte țări; oamenii au mai multă credință și țara este apărată mai mult de Divinitate; țara noastră e superbă, binecuvântezi locurile și oamenii pe unde mergi și ești recunoscătoar(e) că i-ai întâlnit, șamd.

După cum am spus, poți să umpli caiete întregi cu motive de recunoștință, doar să vrei să fii recunoscător(e).

Doar ce ai spus sau ai scris un motiv sau două de recunoștință și ți-ai schimbat dintr-o dată starea de spirit.

Procedând așa, mereu, nemulțumirile, tristețile sau supărările tale vor dispărea și te vei vindeca instant de boli.

Gândirea negativă se va transforma în gândire pozitivă și astfel pentru tine vor deveni un mod de viață: binecuvântarea, recunoștința, gândirea pozitivă, asumarea vieții, bucuria, pacea, echilibrul minții și al sufletului, credința.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *