Spuneti DA! Traditiilor de Sarbatori!

Spuneti DA! Traditiilor de Sarbatori!

dec. 07
SPUNETI DA! TRADITIILOR DE SARBATORI!
Azi dimineata, in timp ce mergeam spre metrou, am vazut un politist local care admonesta un grup de colindatori veniti din tara (cu ursul si cu capra) pe motiv ca fac galagie in cartier si deranjeaza pe cetatenii care au facut sesizari in acest sens.
In timp ce le vorbea politistul, m-am oprit putin din drum si am intervenit spunandu-i politistului:
„Care cetateni? Va rog sa nu generalizati!
Eu locuiesc in acest cartier, imi plac traditiile de sarbatori si sunt pentru continuarea acestora.
Aceste jocuri traditionale, dau viata si culoare acestui oras inghesuit, poluat si gri si ne ajuta foarte mult ca sa intram in atmosfera de sarbatoare, intr-o luna absolut speciala, cum e luna decembrie, in care sarbatorim atat ziua Romaniei, cat si pe Sf.Nicolae si Craciunul.
Asadar, lasati acesti copii sa cante si sa-si vada de jocul lor!
Simplul fapt ca sunt pe alocuri si cetateni depresati, carora nu le mai convine nimic si de nimeni, dezgustati de viata, adica o infima minoritate, asta nu inseamna ca noi ceilalti, care nu suntem in frici, depresii sau psihoza, sa nu ne mai bucuram de sarbatori si de viata.”
Intr-adevar, aceste timpuri gri (sa nu le zic intunecate), cu negativitate, frici si psihoze induse populatiei, i-au transformat pe unii din conationalii nostri, in persoane vlaguite, lipsite de viata, gri la suflet, pentru ca s-au lasat prinsi in acest angrenaj al fricii si depresiei, dezgustului, bineinteles cu acordul lor.
Restul, care nu ne-am lasat prinsi in angrenajul specificat mai sus, nu trebuie sa suferim si sa ne blocam viata si bunul sau mers, doar pentru ca, chipurile, ii enervam pe oamenii-specimene in depresie, cu atitudinea noastra optimista, PRO VIATA, PRO SARBATORI, PRO LUMINA, PRO ZAMBET, PRO CANTEC, DANS SI JOC.
Daca pentru acestia viata s-a oprit, cu voia lor (prin liberul lor arbitru) nu inseamna ca noi ceilalti, trebuie sa renuntam la bucuria si fericirea proprie si personala, doar pentru ca depresivii isi doresc cu ardoare, din egoism si durere profunda „sa moara si capra vecinului”.
Asa ceva nu se va intampla.
Fiti optimisti, pozitivi, fericiti, indiferent de oameni si conjucturi!
Nu va lasati impresurati de oameni si circumstante gri!
Avem dreptul si libertatea data de Tatal Ceresc-Creatorul Suprem la o VIATA LIBERA, la BUCURIE si FERICIRE!
Nu trebuie sa ne schimbam felul nostru de a fi, doar pentru ca unii sunt in imposibilitate de a vedea partea plina a paharului in viata proprie.
Fiecare isi creeaza realitatea in functie de cum gandeste, simte si actioneaza.
Daca unii raman afundati in frici si depresii si nu fac nimic ca sa isi schimbe destinul, nu suntem noi, ceilalti, majoritarii, vinovati de lipsa lor de curaj,intelegere si implicare in propria lor viata.
Asadar, faceti lucrurile asa cum simtiti in inima si bucurati-va de viata.
Nu trebuie sa fiti la cheremul nimanui si nici la cheremul acestor asa zise realitati fabricate de unii, care se considera „mai smecheri” decat altii.
De voi depinde sa va luati viata in propriile maini, avand o atitudine pozitiva de traire a ei.
Luati atitudine si transformati negrul, griul, in culori pastelate! Se poate!
Eu Sunt Divin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *