Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Prin puterea exemplului putem schimba totul in bine | EU SUNT DIVIN
Prin puterea exemplului putem schimba totul in bine

Prin puterea exemplului putem schimba totul in bine

Apr 20
Apreciaza postarea si da mai departe...

Sunt multe lucruri care se întâmplă în lumea aceasta şi cu care, eu personal sau noi, nu putem fi de acord. Deciziile cu privirea la sănătatea planetei sunt luate de o minoritate de oameni cu influenţă şi care s-au autointitulat, cumva, stăpânii planetei.

Poate nu ne-ar interesa atât de mult ce aleg să decidă aceştia, dacă nu am fi şi noi afectaţi. Însă, creşterea consumului de resurse, schimbările climaterice şi acumularea de poluanţi în Natură subminează sănătatea planetei şi sănătatea noastră.

Previziunile sunt sumbre în ceea ce priveşte mediul înconjurător. E din ce în ce mai greu să găseşti zone în care să respiri aer curat, să bei apă curată, să consumi alimente ecologice şi să foloseşti resurse regenerabile, care nu poluează.

Goana neîncetată după profitul rezultat din diverse activităţi economice, fără a ţine seama de condiţiile şi de cele mai ridicate standarde de mediu, are un impact negativ asupra vieţii pe Pământ şi asupra sănătăţii noastre.

Şi totuşi nu putem da vina la infinit pe această mică minoritate influentă de oameni. Sunt atâtea lucruri bune pe care le putem face noi înşine, în pătrăţica noastră.

Un lucru este cert: Dacă vrei să schimbi lumea, mai întâi schimbă-te pe tine!

De exemplu:

-dacă doreşti să ai mai mult ozon, plantează cât mai mulţi copaci şi înconjoară-te de plante verzi;

-dacă doreşti să mănânci alimente ecologice, elimină obiceiurile alimentare nesănătoase şi schimbă-ţi stilul de viaţă; cumpără doar acele produse agroalimentare ecologice de pe teritoriul României, care respectă factorii naturali şi de mediu;

-dacă eşti împotriva poluării, nu polua la rândul tău; caută să-ţi simplifici viaţa, renunţă la vehiculele care produc noxe peste limita admisă de lege, sau renunţă definitiv la maşină, eventual cumpără-ţi o bicicletă;

-nu te expune voit la radiaţii medicale sau la cele produse de antenele parabolice sau GSM; nu vorbi prea mult la telefonul mobil şi încearcă să nu te laşi dominat de tehnologie, de orice natură ar fi ea;

-dacă îţi place ordinea şi curăţenia, fii primul care acţionează în acest scop, prin a fi curat şi ordonat;

-dacă nu îţi place zgomotul produs de alţii, fii tu primul care nu dă muzica tare, sau care nu deranjează vecinii cu bună ştiinţă;

-dacă îţi place să locuieşti în condiţii naturale, construieşte-ţi casa din materiale naturale, anume din baloţi de paie, lemn, chirpici. Asta nu înseamnă că renunţi la confortul personal. O casă naturală înseamnă sănătate emoţională, psihică, independenţă finaciară, confort, durabilitate. Poţi găsi numeroase exemple pe internet de oameni care au renunţat la materiale de construcţii nesănătoase precum BCA, care conţin şi pastă de aluminiu pe lângă alte elemente de zidărie nu tocmai sănătoase.

Construieşte o casă micuţă, intimă, şi mulţi vor lua exemplu de la tine şi vor renunţa la megalomanie şi la luxul de prost gust.

Ş.a.m.d……

Dacă schimbarea nu doare puţin la început, înseamnă că nu este schimbare. La început e puţin dificil pentru că îţi schimbi radical convingerile. Credeai că eşti perfect, dar ai realizat că nu e chiar aşa. Iar dacă tu nu eşti perfect, nici vecinul, colegul, sau prietenul tău, nu are cum să fie. E la fel de supus greşelii ca şi tine.

Începi să nu mai judeci persoanele din jur pentru că nu gândesc la fel ca tine. Nu te mai mânii dacă acestea nu se schimbă pentru că aşa îţi doreşti tu şi te schimbi tu primul (prima).

În acest fel, pentru că nu le-ai impus să se schimbe şi pentru că au văzut ceva schimbat la tine, aceste persoane nu au mai opus rezistenţă la schimbare şi treptat s-au schimbat şi ele.

Asta pentru că tu te-ai schimbat. PRIN PUTEREA EXEMPLULUI AI TRANSFORMAT ÎN BINE TOTUL ÎN JURUL TĂU.

Şi acum, exemplul meu. Eu locuiesc într-un bloc construit de pe vremea comunismului, reabilitat de 2 ani de primărie. În jurul blocului avem un spaţiu verde generos, cu copaci de jur împrejur şi o grădină de flori şi arbuşti frumos amenajată în faţă.

Această grădină frumoasă este rodul muncii unei vecine iubitoare de frumos de la parterul blocului, care a îngrijit-o până acum 2 ani, când a plecat dintre noi, la Tatăl Ceresc.

Astfel că, ne-a rămas moştenire această grădină frumoasă şi de care nu prea se mai ocupă nimeni de ea. Noroc că plăntuţele cresc şi se dezvoltă singure, iar primăvara sunt o frumuseţe să le priveşti.

În ianuarie 2019, când a fost acel îngheţ teribil de au căzut foarte mulţi copaci din cauza greutăţii gheţii de pe crengile lor, s-a întâmplat că o mare parte din crengile corcoduşului din faţa ferestrei mele au căzut, rămănând desfigurat şi apoi tăiat.

Pentru mine a fost o mare tristeţe să nu mai am pomişorul acesta în faţa ferestrei mele, mai ales că, de mai bine de 2 ani imediat cu lăsarea serii, pe una din crengile lui, aproape de fereastra mea, dormeau mereu o pereche de guguştuci albi, frumoşi. Îmi dau seama ce tragedie a fost şi pentru ei ca să se mute în alte parte, ei fiind învăţaţi să vină în acest loc. Dar, e îmbucurător că vin în continuare, căci ştiu că la geamul meu găsesc întotdeauna mâncare (mei, seminţe, etc)

Aşa că în loc să stau să jelesc după pomii care au fost tăiaţi, am luat decizia de a planta eu personal noi pomişori, aproape de locul foştilor arbori.

Am început cu un tei şi un prun, apoi am cumpărat şi un mesteacăn, un măr, un păr şi un salcâm galben. Am mai plantat un liliac, zmeur, lămâiţă şi o plantă care se numeşte berberis. Bineînţeles, am fost ajutată de prieteni la plantare, dar pot să spun că 2 dintre ei au fost efectiv plantaţi de mine. Eu îi udam, şi uite aşa pomişorii mei încep să dea lăstari şi frunze, chiar flori (prunul).

E o satisfacţie foarte mare când faci ceva util pentru tine şi comunitate. Iniţial, am plantat din cauza ataşamentului meu faţă de pomul de la fereastra mea, dar după aceea, motivaţia mea a început să fie mult mai puternică, să manifest pe lângă pasiune şi spirit civic. Nu m-am gândit nici un moment că terenul nu îmi aparţine şi este unul public.

M-am gândit doar la faptul că omul sfinţeşte locul şi că acolo unde locuieşti şi trăieşti trebuie să-ţi îmbunătăţeşti viaţa şi s-o faci să fie cât mai frumoasă, iar dacă îmfrumuseţezi viaţa şi altor oameni, cu atât mai bine.

Dacă vrei să schimbi ceva în lumea în care trăieşti, nu trebuie să gândeşti la modul egoist.

Bineînţeles că mulţi vecini m-au observat lucrând în grădină. Mulţi mă vedeau şi se uitau miraţi, cum este posibil să facă cineva o lucrare ca aceasta. Şi înteleg de ce erau miraţi, pentru că nu erau obişnuiţi să vadă pe cineva făcând voluntariat, pur şi simplu pe banii proprii.

Însă, cea mai mare bucurie mi-a făcut-o un vecin tânăr, cam de vreo 30 şi ceva de ani, căsătorit, cu un băieţel la grădiniţă, care văzându-mă pe mine plantând în grădină, mi-a spus că şi el vrea să facă lucrul acesta. Chiar în ziua respectivă, fiind foarte hotărât, mi-a urmat exemplul şi a plantat şi el cu puştiul lui încă 3 pomişori (platani).

Nu-i aşa că e frumos, când renunţăm la egourile noastre şi luăm iniţiativa de a lucra spre binele nostru şi al comunităţii? În loc să spunem “Pentru ca să-mi fie bine numai mie”, acum spunem “Pentru ca să ne fie tuturor bine”.

Dragi prieteni, dragi români, să avem iniţiativă pentru binele comun, să scăpăm de negativitate şi să trecem la acţiune în folosul nostru, al tuturor.

G.S.

www.eusutdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *