Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Sarbatorile de iarna cu sau fara Mos Craciun? | EU SUNT DIVIN
Sarbatorile de iarna cu sau fara Mos Craciun?

Sarbatorile de iarna cu sau fara Mos Craciun?

Dec 26
Apreciaza postarea si da mai departe...

În sfârşit a venit şi Sărbătoarea de Crăciun 2018! Ghiciţi cine este în centrul atenţiei cu ocazia acestei sărbători? Nimeni altul decât MOŞ CRĂCIUN, un bătrân cu barbă albă inbrăcat in roşu şi alb.

Fie că eşti copil sau adult, în această perioadă îl aştepţi cu emoţie pe acest moş bătrân ca să primeşti daruri de la el.

Pe toate canalele de televiziune numai despre el se vorbeşte. Copiii sunt intrigaţi şi nu mai ştiu ce să creadă!

Pe TVR1, care se doreşte a fi o televiziune respectabilă, a fost o emisiune în seara de ajun în care nişte copii trebuia să îl recunoască pe MOŞUL ADEVĂRAT dintre mai mulţi moşi îmbrăcaţi in roşu, negru, verde, alte culori.

Ca să fie aleşi de copii, fiecare moş încerca “să-i mituiască” cu şi mai multe dulciuri şi cadouri. Fiecare moş căuta să îşi impună supremaţia în ceea ce priveşte statutul de MOŞ CRĂCIUN, iar copiii năuciţi de împrejurare nu mai ştiau ce să înţeleagă din această întâmplare.

Dialogurile între presupuşii moşi şi copii erau pur şi simplu banale, chiar ridicole.

În dorinţa de a avea un rating cât mai mare, pur şi simplu televiziunile nu mai ştiu ce poveşti să mai inventeze. Unele dintre acestea sunt fabulaţii, care nu fac altceva decât să strice logica şi bunul raţionament al copiilor.

Dacă în fiecare an pe 06 decembrie îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, care datorită faptelor bune şi a darurilor făcute din iubire pentru oameni a devenit întruchiparea Moşului Nicolae, despre Moş Crăciun nu prea ştim nimic concret, sau ştim, însă adevărul despre realitatea Crăciunului a fost în mod deliberat falsificat.

Pe vremea copilăriei mele, Moş Crăciun a fost înlocuit cu Moş Gerilă, ceea ce înseamnă că dacă a fost inlocuit în comunism, inseamnă că legenda lui Moş Crăciun se trage din creştinism.

Crăciunul are legătură cu naşterea pruncului Iisus, este o sărbătoare a credinţei creştine şi una de familie. De regulă, are un mesaj mistic.

Dar ce vedem noi astăzi, nu mai are nici o legătură cu realitatea. Acest Moş Craciun care e prezentat pe toate posturile şi pe toate canalele de televiziune, sau în mass media nu este altceva decât un prototip inventat de societatea occidentală consumistă.

Practic ce se doreşte? Se doreşte ca acest CRĂCIUN SĂ FIE GLOBALIZAT, să se uniformizeze tradiţiile, valorile creştine ale unui neam şi să se denatureze imaginea reală a unor personaje sfinte din tradiţia poporului român.

Acest MOŞ CRĂCIUN gras şi umflat cu sac în spinare este un personaj fals, creat pentru a face parte, chipurile din “magia” sărbătorilor de sfârşit de an şi pentru stimularea vânzărilor globale ale hipermarketurilor, de orice natură ar fi ele.

De ce să îi mai minţim pe bieţii copilaşi şi de ce să nu le spunem adevărul? Nu au nevoie de un MOŞ CRACIUN ca să işi primească darurile.

Fiind o sărbătoare de familie este firesc ca de sărbători să ne facem daruri unii altora, să fim buni unii cu alţii şi să le facem bucurie copiilor noştri.

De ce trebuie inventat un astfel de personaj care zboară, intră prin horn (oare cum pătrunde în apartamentul de bloc) când dorm copiii şi de ce să îi subapreciem crezând că vor crede această nerozie.

Ei oricum vor afla adevărul şi ni-l vor spune în faţă, întrucât copiii sunt deştepţi. Atunci mă întreb de ce ar vrea un părinte să îşi prostească copilul în faţă cu orice preţ?

Putem să le spunem cu dezinvoltură că acest MOŞ CRĂCIUN care apare peste tot este un personaj inventat şi că face parte dintr-un plan al celor care vor să sporească magia acestor sărbători.

De fapt comercianţii au cel mai mare interes în a-l promova pe Moş Crăciun, pentru a le creşte cererile la produsele lor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ar trebui să le spunem copiilor adevărul despre ce înseamnă cu adevărat Crăciunul din punct de vedere creştinesc.

De asemenea, mai bine le spunem o legendă legată de naşterea pruncului Iisus şi de mama lui, decât să le umplem capul cu poveşti superficiale şi neadevărate despre acest moş creat şi inventat de societatea occidentală.

Moşul Crăciun este o asociere între filantropism şi comercialism agresiv.

Spre deosebire de Sfântul Nicolae, care este un simbol al milosteniei şi un personaj real ce ajuta oamenii atunci când aceştia aveau nevoie, Moş Crăciun este un personaj fabricat în timpurile noastre pentru anumite scopuri.

Nu credeţi că e mai bine să le spunem adevărul copiilor noştri?

Aceasta depinde foarte mult de părinţi şi de felul naiv cum privesc lucrurile. Depinde ce fel de copil vor să aibă, probabil un copil credul şi superficial la fel ca şi ei.

Multor părinţi nici nu le pasă cu adevărat de ce anume cred copiii lor, pentru ei e mai important ca aceştia să îşi primească jucăriile şi să se simtă bine.

Eu consider că aceşti copii au dreptul să fie informaţi despre adevărul acestei sărbători creştine şi să nu fie minţiti, chiar dacă sunt mici. Există o formă prin care îi putem face să înţeleagă despre adevărata semnificaţie a Crăciunului.

Crăciunul este şi va rămâne o sărbătoare de familie. Copiii au dreptul să primească daruri de la proprii părinţi, fară să îl mai inventeze pe grotescul Moş Crăciun.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *