Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Simboluri de Paste | EU SUNT DIVIN
Simboluri de Paste

Simboluri de Paste

Apr 27
Apreciaza postarea si da mai departe...

Paştele în religia creştină simbolizează Învierea Mântuitorului Iisus Cristos. Cele mai importante simboluri sunt: Lumina Învierii, Crucea şi Ouăle de Paşte.

Lumina reprezintă simbolul Învierii lui Iisus Cristos, fiind reprezentată prin lumânarea pe care orice creştin o aprinde la Înviere. De fapt, semnifică biruinţa vieţii asupra păcatului şi a morţii, asupra a tot ce este rău pe acest Pământ.

Crucea este simbolul jertfei lui Iisus Cristos, care prin moartea sa pe cruce, a salvat umanitatea.

Ouăle de Paşte semnifică, de asemenea, Învierea, simbolizând ieşirea din mormânt a Mântuitorului prin Înviere. Coaja oului este asociată cu piatra mormântului din care Iisus a ieşit înviind, iar ciocnirea ouălelor semnifică deschiderea mormântului şi Învierea.

Ouăle sunt roşii pentru că amintesc de sângele lui Cristos vărsat pe Cruce. Potrivit tradiţiei, Maica Domnului, care venise să-şi plângă fiul răstignit, a aşezat lângă cruce un coş cu ouă. Aceste ouă au fost înroşite de sângele care picura din rănile lui Iisus.

Totodată, în tradiţia populară, se spune că ouăle vopsite de Paşte au puteri miraculoase: pot vindeca boli şi protejază animalele din gospodărie.

Acestea sunt simbolurile adevărate ale creştinismului.

Pe lângă acestea, au apărut în societatea mercantilistă de azi şi alte SIMBOLURI CARE NU AU NICI O LEGĂTURĂ CU ÎNVIEREA şi care sunt PĂGÂNE, sau preluate din Biblie, în contexte greşite.

Dintre aceste simboluri, amintesc: Iepuraşul de Paşte, iepuraşul sau ouăle de ciocolată, crinul sau mielul de Paşti.

Eu nu cumpăr şi nici nu ofer de Paşte iepuraş sau ouă de ciocolată, pentru că aceasta ar însemna o înşelare, o denaturare a tradiţiei şi realităţii creştine.

Din nefericire, tot mai mulţi români spun că “sărbătoresc Paştele”, dar nu au nimic în comun cu această sărbătoare.

Aceştia nu merg la biserică (sau merg un timp scurt cât să ia lumină, adică o lumină în care cred superficial), cred că ar putea să existe un Dumnezeu, dar nu sunt siguri (decât în momentele în care au cea mai mare nevoie de El şi nu mai văd nici o scăpare în materie, în doctori, în general, la oamenii din exterior), nu înteleg adevărata semnificaţie, nu se smeresc şi “îi lasă rece” tot dramatismul tuturor faptelor întâmplate acum 2000 de ani; în schimb “importă” în viaţa lor această sărbătoare doar pentru un prilej de a mai avea încă o DISTRACŢIE de proporţii pentru a bea vin, bere, pentru a-şi umple pântecele în neştire, prin a mânca carne de miel sau de alt animal nevinovat , aceştia fiind sacrificaţi tot de alţi “nevinovaţi”, care nu ştiu, nu gândesc, nu-i interesează.

Cam asa ar putea fi portretizată majoritatea creştină de azi. O alergătură nesfârşită după mâncare, băutură, cadouri cu simboluri păgâne (ou de ciocolată, iepuraş, miel de Paşti -care în Biblie este sacrificat în Vechiul Testament dintr-un alt motiv, în alt context şi nu are legătură cu Învierea Domnului Iisus Cristos din Noul Testament).

Eu nu cumpăr aceste simboluri anticreştine, pentru că nu doresc ca Oul de Paşte, sau orice alt simbol autentic să devină un simbol comercial.

Oamenii care nu au nimic sacru în ei, nimic divin, contribuie prin mercantilismul lor, prin goana după cumpărături la întâmplare, la distrugerea identităţii şi tradiţiei creştine, care încă ne mai ţine pe “linia de plutire” ca naţiune.

Haideţi să înţelegem o dată pentru totdeauna, că nu trebuie să amestecăm lucrurile sacre cu cele profane. Dacă respectăm un obicei, o tradiţie, care ţine de tradiţia noastră naţională, păi atunci să le respectăm cu desăvârşire.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *