Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Sper sa dau incredere oamenilor! | EU SUNT DIVIN
Sper sa dau incredere oamenilor!

Sper sa dau incredere oamenilor!

Jul 21
Apreciaza postarea si da mai departe...

Simona Halep s-a întors în ţară victorioasă după câştigarea marelui trofeu de grand slam de la Wimbledon, unde a făcut o partidă senzaţională în finală cu Serena Williams, o prestigioasă jucătoare americană.

Campioana noastră a fost sărbătorită la Bucureşti pe Arena Naţională, dar şi în oraşul ei natal Constanţa.

Cu ocazia acestui succes istoric al campioanei noastre (fiind prima sportivă româncă care câştigă o finală in acest sport elitist care este tenisul de câmp) feţele românilor s-au înseninat; românii sunt fericiţi şi zâmbesc mulţumitori.

De mult nu am mai trăit la nivel de ţară aşa o imensă bucurie. Timp de 30 de ani, câţi s-au scurs de la revoluţia confiscată din decembrie 1989, poporul român nu a mai avut motive să se bucure, pe nici un plan.

Dacă în trecutul îndepărtat, România se mândrea la tot pasul cu oameni de geniu în economie, artă, cultură, sport, etc, după revoluţie, au avut grijă unii politicieni prin deciziile lor proaste, nepăsare şi lipsă de patriotism să ne aducă la coada Europei, să ajungem în cel mai scurt timp de râsul Europei şi să devenim sclavii ei.

În acest context, cum să mai apară zâmbetul pe feţele românilor şi cum să mai îndrăznească aceştia să mai spere că se mai poate schimba ceva în bine în mica noastră ţărişoară, dacă a fost trădată şi jecmănită de la un capăt la altul, dacă a fost bombardată cu negativitate la tot pasul,  în mass media, pe stradă, în orice loc, dacă este atacată din punct de vedere economic şi informaţional şi se află la confluenţa întereselor oculte ale marilor puteri ?

Ca prin minune a apărut Simona Halep, o sportivă care prin tenacitate, perseverenţă şi muncă asiduă “a readus” România prin victoriile ei pe harta Europei şi a lumii întregi şi ne-a făcut să credem că nu este totul pierdut.

Performanţele ei excepţionale, modestia şi patriotismul ei, precum şi a altor sportivi medaliaţi de la alte sporturi (cantoaj, caiac canoe, scrimă, tir, tenis de masă, etc) ne-au făcut să credem că încă mai există oameni de bună calitate care nu cârtesc şi care nu invocă tot felul de motive (că nu e infrastructură, că nu sunt condiţii create, bani, etc) ci, pur şi simplu, în modestia lor, îşi văd de treaba lor şi cu mijloacele ce le au la îndemână, cu hărnicie, ambiţie şi curaj muncesc asidu şi nu se lasă decepţionaţi de mass media, nu se lasă impregnaţi de veninul ziarelor, televiziunilor sau altor publicaţii şi obţin medalii prin propriile lor eforturi.

Simona Halep a fost adeseori afectată de vehemenţa oamenilor, mai ales a celor din presă şi televiziune, atunci când avea zile mai proaste şi nu juca la forma ei cea mai bună. Dacă pierdea un meci, ştia că va fi aspru criticată şi gândind astfel îi dispărea concentrarea în ţimpul meciurilor.

Asta e mentalitatea la români. Când câştigi eşti adulat şi toţi îşi doresc să fie în preajma ta, însă dacă se întâmplă să pierzi, eşti aspru criticat, efortul fâcut nu mai este vizibil şi munca ta devine neînsemnată.

Pe parcurs, a văzut că alte jucătoare din alte ţări occidentale nu făceau o mare tragedie din faptul că pierdeau o finală şi nici stafful lor. Pur şi simplu, recunoşteau că nu au dat totul şi nu au fost în formă maximă, luau totul ca pe o lecţie şi se pregăteau mult mai bine pentru competiţiile viitoare. Presa din ţările lor nu le critica aşa de aspru, dimpotrivă, le aprecia efortul şi le încuraja să se pregătească mai bine în viitor.

Simona a început să ia exemplu de la ele şi astfel a devenit tot mai echilibrată şi mai puternică în plan mental şi emoţional. Nu a mai citit presa, nu s-a mai uitat la TV (ar trebui să facem şi noi la fel) şi a fost mult mai sigură pe ea.

Pe Arena Natională ea a spus ca prin rezultatele ei vrea să dea mai multă încredere oamenilor că orice este posibil. Ar dori ca un milion de copii să vină spre acest sport şi să creadă în ei. Ea a fost ajutată foarte mult de părinţii ei atunci când aceştia i-au descoperit talentul. Aşa ar trebui să facă toţi părinţii cu copiii lor.

Timpul ne-a dovedit că nu putem să ne bazăm pe statul român ca să facă ceva pentru noi sau copiii noştri, doar noi putem să facem ceva atunci când dorinţa noastră e foarte mare. Avem exemplul familiei Simonei Halep şi a ei personal.

Ca să ajungi acolo unde îţi doreşti, nu trebuie să te încrezi în alte persoane mai mult decât crezi în tine şi în Dumnezeu.

Din acest punct de vedere, Simona Halep şi părinţii ei ne-au dat o lecţie importantă de dezvoltare personală.

Să fim mai uniţi, mai pozitivi şi să ne orientăm pe obiectivul de a ne face nouă înşine bine, fără a mai crede în iluzia promisiunilor altor persoane cu o anumită autoritate în stat.

Noi putem să ridicăm România prin propriile noastre eforturi gândind măreţ şi pozitiv, fără pic de negativitate.

E timpul să ne schimbăm pe noi înşine şi să nu mai vedem duşmani la tot pasul. Pe lângă faptul că ne facem nouă rău, aducem foarte multă negativitate în jurul nostru. E bine să ne ferim de oamenii negativişti şi de negativitate în general.

Fiind mai pozitivi şi mai încrezători, viaţa ni se schimbă în bine. Să devenim mai buni unii cu alţii şi cu noi înşine.

Să fim mai degrabă concentraţi pe noi, ca să putem smulge din interiorul nostru toate trăsăturile negative şi să nu hrănim, să nu întreţinem nici un fel de patimă, orgoliu, lăcomie, ură, etc.

Să-lrugăm pe Dumnezeu să ne arate aceşti duşmani lăuntrici, ca să-i putem elimina. Negativitatea păstrată în noi ne distruge. Este ca otrava! Îţi distruge propriul sine.

Trebuie să ne detaşăm de toate trăsăturile noastre negative. Căci, ceea ce semeni, aceea vei secera.

Când exprimăm sentimente negative, ne manifestăm egoul. Când iubim necondiţionat, exprimâm cea mai bună parte din noi.

Eliberarea din sclavia egoului trebuie să fie mai întâi în mintea omului, pentru stăpânire de sine, cumpătare, linişte sufletească.

Să ne cercetâm pe noi înşine, câci o viaţă lipsită de cercetare nu e viaţă pentru om.

 

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *