Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Trezirea spirituala | EU SUNT DIVIN
Trezirea spirituala

Trezirea spirituala

Nov 21
Apreciaza postarea si da mai departe...

În ultima vreme, se vorbeşte foarte mult despre necesitatea trezirii spirituale.

Numai cei cu grad de conştiinţă mai ridicat vor înţelege despre ce este vorba. Pentru ceilalţi oameni este un cuvânt abstract, spus aşa, doar pentru că este la modă să fii “spiritualist” sau “dezvoltat personal”, adică este luat drept un cuvânt comercial, în baza unei promisiuni de iluminare.

Ca de obicei, să începem cu acest cuvânt “trezire” şi să vedem ce spune Dex online despre el:

  1. deşteptare, sculare din somn, din adormirea profundă;
  2. revenire în fire;
  3. a deveni conştient, a-şi da seama de realitate, de adevăr, a se dumeri, a se lămuri;
  4. a se afla într-o anumită stare care îl face pe om să-şi aducă aminte, etc.

Cei care “livrează” discursuri comerciale au obiceiul de a prezenta totul numai într-un sens pozitiv, gâdilând urechile şi orgoliul maselor, astfel încât acestora să le placă ceea ce aud şi să se simtă foarte bine.

Despre “trezire” oamenii gândesc ceva de genul: iluminare, stare de extaz, de uniune cu Dumnezeu, compasiune, înţelegere, iertare, iubire, fericire, nirvana, miracole, doar experienţe pozitive.

Într-adevăr, FERICIREA este produsul secundar al TREZIRII. Însă, trezirea nu înseamnă să invoci mantre, rugăciuni la nesfârşit, nu înseamnă să stai ore întregi, nemişcat, în meditaţie, sau mai ştiu eu ce alte practici mistice sau religioase.

Trezirea se produce uneori spontan, atunci când ceva se activează în interiorul tău, când începi să înţelegi că “ceva” foarte preţios se află în interiorul tău, că eşti mai mult decât un simplu roboţel aici pe Pământ, care doar face şi dobândeşte lucruri, titluri sau bunuri materiale.

La mine s-a întâmplat spontan această trezire. Pur şi simplu, într-o zi, m-am trezit diferită faţă de alte zile în care funcţionam, pur şi simplu, pe pilot automat: casă-servici, învăţare, mâncare, culcare, sculare, cu mici variaţiuni între ele.

Parcă un văl sau o ceaţă mi s-a luat de pe faţă şi, pentru prima dată, am început să conştientizez că stilul acesta de viaţă (pe care il avem majoritatea covârşitoare) nu duce la nimic bun, nu-mi asigură fericirea şi nici satisfacţia de a trăi, ci este doar o regulă impusă de o societate alienată, în care toţi trebuie să ne comportăm într-un anumit fel, ca să nu ieşim din anumite tipare generale, pentru că, în cazul acesta, am putea fi socotiţi persona non grata.

Trezirea începe cu conştientizarea că, este ceva în neregulă cu viaţa ta, că tot ce trăieşti nu conduce spre un ţel benefic sau spre o satisfacţie (mulţumire) sufletească deplină, după care încep întrebările existenţiale şi căutările.

Trezirea se produce în interiorul tău. Începi să te interiorizezi mai mult, să te cunoşti mai mult, de data aceasta, pornind dinspre interior spre exterior.

În momentul acela, devi tot mai avid de cunoaştere spirituală şi începi să fi ghidat şi ajutat de Divinitate, pas cu pas, prin accederea la anumite informaţii care îţi parvin din cărţi, de la alţi oameni, din alte surse, sau prin accederea la anumite grupuri spirituale, pentru aflarea anumitor învăţături spirituale de care ai nevoie, parcurgând lecţie după lecţie, urcând nivel după nivel.

Trezirea nu înseamnă că toate cunoştinţele cosmice vin la tine.

TREZIREA ESTE UN PROCES, mai mult sau mai puţin îndelungat. Unii pot avea parte de mentori, alţii, cum am fost eu, sunt genul autodidact, ghidaţi şi îndrumaţi spre învăţăturile şi experienţele de care au nevoie la momentul oportun.

De-a lungul acestui proces, are loc TREZIREA CONŞTIINŢEI.

Trezirea spirituală este diferită de experienţele mistice. Poţi avea aceste experienţe, dar să nu ajungi la esenţa lucrurilor.

Mulţi oameni merg pe o anumită practică religioasă, se opresc acolo, urmează ritualurile impuse de acea practică religioasă şi drept urmare, nu evoluează. Cercetarea lor s-a oprit odată cu limitările impuse de aceste practici.

Ele te pot ajuta până la un anumit punct, este un nivel, însă tu trebuie să urci, la nivelul următor.

Dacă te laşi ghidat de intuiţie, vei şti să alegi calea care te conduce spre nivelul următor de conştientizare.

O fiinţă care s-a trezit cu adevărat, începe să vadă “dincolo” de această realitate, începe să simtă şi să intuiască lucrurile (adică să citească printre rânduri), să observe lucruri pe care alţii nu le observă, au luciditate, li se măreşte capacitatea de observare, li se îmbunătăţeşte vederea spirituală, şamd, în funcţie de cât de mult a urcat pe scara evoluţiei spirituale.

Trezirea spirituală nu înseamnă că renunţi definitiv la experienţele materiale (spre exemplu, la locul de muncă, la câştigarea unui venit, la alte activităţi specifice traiului pământean), ci înseamnă că eşti mult mai detaşat faţă de acestea, ele nu mai ocupă locul principal în viaţa ta, pentru că ai înţeles că aceste experienţe doar te ajută în devenirea ta personală, te ajută să înţelegi mai bine cine eşti, cine sunt ceilalţi oameni, ce rost ai sau avem cu toţii venind pe Pământ şi multe alte edificări survin.

Înţelegi că toate aceste experienţe de care ai parte, fac parte dintr-un JOC, pe care trebuie să-l joci, să găseşti metodele potrivite pentru a scăpa de capcanele jocului, ca într-un final, să-l câştigi.

În tot acest proces, pe măsură ce dobândiţi cunoştinţe şi urcaţi pe niveluri de conştiinţă şi de conştientizare, aveţi grijă la Ego.

Întotdeauna trebuie să-ţi controlezi puterea spirituală şi să te stăpâneşti. Dacă priveşti o experienţă, o situaţie, gândeşti sau acţionezi din Ego, ai ieşit din echilibru şi din starea de armonie şi de trezire spirituală.

De aceea, este foarte important să-ţi monitorizezi mereu gândurile, emoţiile, comportamentul negativ şi să nu fii în Ego.

Despre Ego am scris în articole anterioare şi în video-urile de pe youtube. Le puteţi revizualiza.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *