Tu cum stai la capitolul stima de sine?

Tu cum stai la capitolul stima de sine?

May 17
Apreciaza postarea si da mai departe...

M-am întrebat adeseori ce se întâmplă cu acest popor, al cărui cetăţean şi eu sunt, de nu se poate ridica “din propria-i cenuşă”? Ce îi împiedică pe români să se poată exprima liberi în deplinătatea drepturilor lor şi să nu ia poziţie faţă de tot ce li se întâmplă negativ în viaţa lor?

De ce nu avem şi noi, ca popor, verticalitate şi curajul de a sta fermi şi demni pe poziţii atunci când dreptul nostru în orice domeniu ne este cu nesimţire încălcat? Ce atitudine ar lua alte popoare, să spunem din Europa,  în timp ce noi rămânem muţi şi resemnaţi în faţa a tot ce ni se impune din interior, din exterior, de la vârf, de la centru, indiferent de unde ar veni această impunere?

De ce ne aflăm mereu în coada cozii şi suntem consideraţi nomazii Europei ? De ce suntem ” groapa de gunoi” a altor ţări aşa zise civilizate, iar toate produsele greu vandabile sau refuzate pe piaţa lor, îşi găsesc la noi cumpărători chiar la preţuri mai scumpe, în timp ce produsele româneşti adevărate zac pe tarabe sau în depozite pentru că din snobism preferăm să cumpărăm din ţări străine, tot aşa cum preferăm să nu ne apreciem ţara cu oamenii şi minunăţiile ei şi să alegem alte destinaţii îndepărtate pentru a ne petrece puţinul concediu de care mai avem parte?

De ce suntem cea mai ieftină forţă de muncă,  chiar în propria ţară şi mergem ” în afară” pentru a fi umiliţi, oropsiţi pentru un ban în plus, în loc să ne cerem drepturile aici în ţară de la cei care ne-au desfiinţat pe nedrept locurile de muncă din industrie, cercetare şi din alte ramuri ale economiei?

De ce acceptăm să ni se taie pădurile, să ni se polueze apele, să ni se ia cu japca resursele naturale şi bogăţiile subterane şi chiar pământul de sub picioare? Pentru că da, am auzit că a început să se exporte “pământul nostru”, pentru că alţii ( spre exemplu austriecii), au văzut că solul nostru este mai fertil şi roditor, iar copacii noştri mai falnici şi, cu siguranţă, că vor pământul şi pădurile noastre, pentru că pământul nostru e mai bun şi preferă să taie pădurile noastre ca să nu le taie pe ale lor.

Da, ei îşi protejează stratul de ozon pe care îl dau pădurile lor, pentru că vor să respire un aer purificat, nepoluat şi atunci iau de la noi, pentru că suntem ” adormiţi” şi nu ne trezim prea curând din starea de somnolenţă ; până când nu ne vom trezi la realitate, nu vom putea observa jaful şi distrugerea din jurul nostru şi nici nu ne vom vedea starea deplorabilă în care am ajuns datorită ” adormirii” noastre continue! Noi credem că suntem veşnici, dar nu suntem; suntem doar nişte păpuşi vii, însufleţite.

Adevărata viaţă o ai când eşti trezit spiritual iar conştiinţa ta e trează. Până când nu ajungi la această “performanţă” de bun simţ, nu poţi să te consideri cu adevărat viu.

M-am întrebat toate acestea, dar ce folos? Că STAREA NAŢIUNII ESTE TOT CUM VREA POPORUL!

Oamenii continuă să accepte situaţii şi stări de lucruri nefavorabile lor:

-mulţi continuă să lucreze pe salarii derizorii, dar muncă cât cuprinde;

-aleg să se “drogheze” de bună voie cu medicamente chimice chiar dacă au observat că de ani de zile aceste medicamente nu le-au adus sănătatea;

-continuă să mănânce nesănătos, din supermarketuri, produse cu E-uri, aditivi, conservanţi şi te miri ce mai pun în ele, din import;

-continuă să se lase pe tânjeală când ar trebui să facă ceva cu viaţa lor ca să o îmbunătăţească ( dimpotrivă, aleg să îşi plângă în continuare de milă);

-se lasă în continuare amăgiţi de promisiunile deşarte ale politicienilor, în marea majoritate corupţi ( vedem asta la televizor tot timpul);

– mulţi nu se informează, nu citesc cărţi de dezvoltare personală şi spirituală, doar se uită la TV, la emisiuni de cancan şi telenovele de prost gust, butonează telefonul smart sau stau pe chat-uri pe internet;

-nu îi interesează cultura, copiii şi natura; asta înseamnă că nu frecventează o expoziţie, nu merg la un teatru ca să vizioneze o piesă bună şi educativă, la operă sau la un muzeu de artă sau oriunde îşi poate amplifica bagajul de cunoştinţe şi creşte spiritual; avem o mulţime de copii orfani, pe stradă şi nu le pasă de ei; în schimb, odraslele lor cresc fără pic de educaţie şi fără caracter, iar mai târziu vor fi printre “paraziţii” societăţii, care, chiar dacă nu vor ajunge pe stradă, vor face fapte necugetate şi nu se vor căi pentru ele, pentru că nu au fost învăţaţi că ” deţin un suflet” ci doar lucruri materiale ( mă refer în special la copiii de bani gata, pe care îi vedem, de asemenea, la emisiunile de ştiri sau de cancan); aceştia nu vor produce niciodată nimic,  ci doar vor toca banii părinţilor, poate, pe bună dreptate, pentru că aceștia nu i-au învăţat la timpul potrivit, să aibă integritate, moralitate, discernământ, disciplină, respect şi bun simţ; iar natura, ce să mai spunem, vedem peste tot gunoaie aruncate şi lipsa de respect faţă de mediul în care trăim şi faţă de minunăţiile acestei ţări; sau defrişarea şi tăirea copacilor în neştiinţă, ceea ce constituie un abuz fără margini pentru sănătatea noastră şi a planetei; poate o să ne trezim când natura nu va mai suporta şi vom învăţa din tragediile şi dezastrele naturale care vor avea loc. Dar eu sper, să ne trezim şi să începem să iubim natura, copiii si cultura română.

Ar mai fi multe de spus. Însă, fiecare din noi poate realiza care e starea naţiunii în care trăieşte şi să înceapă să declanşeze “butonul de alarmă”, pentru că, numai pornind de la fiecare individ în parte, aceste stări negative de lucruri se pot schimba.

Pentru că mi-am pus întrebări, în timp, am ajuns şi la un răspuns. La întrebarea, de ce noi ca popor suntem aşa cum am enumerat mai sus, este pentru că : NE LIPSEŞTE STIMA DE SINE!

Nu te naşti cu stimă de sine, DAR O POŢI CĂPĂTA ÎN TIMP. Dar, dacă nu faci ceva ca să o dobândeşti, nu vei face nimic în această viaţă.

Viaţa nu este făcută ca să o trăieşti în umilinţă, frică, neiubire, lipsă de consideraţie  față de sine sau faţă de TOT CEEA CE ESTE!

Cu toţii avem VOINŢA, ca înzestrare de la Dumnezeu, de a face ceva deosebit în această viaţă. Depinde cum ne canalizăm VOINŢA ŞI DORINŢA.

Dacă vei sta mereu cu braţele încrucişate, doar aşteptând să vină vremuri mai bune, să ştii că acestea nu vor veni doar pentru că aşa vrei tu, potrivit aşteptărilor tale. Având VOINŢA şi DORINŢA, apoi GÂNDIREA şi ATITUDINEA POZITIVĂ,  fără urmă de FRICĂ şi NEÎNCREDERE, care îţi vor amplifica STIMA DE SINE, ACŢIUNILE TALE vor da roade şi îţi vor schimba viaţa în bine, puţin câte puţin, producându-se o transformare extraordinară în interiorul tău, transformare care se va reflecta şi la exterior.

Noi îi putem influenţa pe oameni în bine, atunci când VOINŢA ŞI AMBIŢIA NOASTRĂ ESTE POZITIVĂ, iar lucrurile pot lua o întorsătură fantastică şi la nivel de naţiune.

Schimbarea se produce  INDIVID CU INDIVID, în timp ce TOŢI NE RECĂPĂTĂM STIMA DE SINE.

Haideţi să nu mai acceptăm stările de lucruri care nu ne convin în viaţă, fie în societate, la serviciu, în familie; să ne cerem drepturile şi aprecierea care ni se cuvin şi să nu ne mai lăsăm cuprinşi de panică şi inerţie.

Frica este cel mai mare duşman al dezvoltării omului. Oamenii ajung să fie inerţi, să nu facă nimic şi să nu ia nici o atitudine, chiar şi în condiţii defavorabile lor, datorită FRICII ŞI LIPSEI DE STIMĂ DE SINE.

Ni s-a spus de prea multe ori expresia: capul plecat sabia nu il taie! Nimic mai fals! De fapt, capul plecat, sabia il taie!

Nu ar trebui să mai aplicăm vechea expresie, noi ca naţiune. Ci ar trebui să ne punem în ordine ţara şi pe noi înşine; unul câte unul, individ cu individ!

Dacă toţi vom face lucrul acesta se vor inversa toate topurile negative în care ne-au pus alţii în mod voit. Slavă Domnului, avem TALENT şi INTELIGENŢĂ, cât cuprinde! Doar VOINŢA ŞI STIMA DE SINE REABILITATĂ NE MAI TREBUIE!

Deci, gândeşte-te  ŞI RĂSPUNDE-ŢI ASTĂZI! E FOARTE IMPORTANT! TU CUM STAI CU STIMA DE SINE?

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *