Un nivel nou de gandire si ego echilibrat

Un nivel nou de gandire si ego echilibrat

Nov 18
Apreciaza postarea si da mai departe...

Dragii mei prieteni divini,

Revin în atenţia dvs.cu 2 subiecte foarte importante, aş spune cruciale pentru dezvoltarea noastră personală, spirituală, emoţională şi pe care le-am mai abordat pe blogul eusuntdivin.ro.

După cum prea bine observaţi şi dumneavoastră, lucrurile evoluează repede în această lume, se întâmplă tot felul de evenimente care ne surprind plăcut, însă cel mai adesea neplăcut, trăim într-o epocă a supraîncărcării.

Creierul nostru este bombardat cu atât de multe informaţii, încât este obligat să le proceseze într-un ritm tot mai rapid şi într-un timp foarte scurt.

Lumea se află în continuă schimbare, apar multe provocări, iar dacă cineva încă mai crede în siguranţă şi în stabilitate în vremurile de acum, se înşală amarnic.

Am fost învăţaţi greşit să credem în stereotipii, în sensul că lucrurile se întâmplă din nou şi din nou, în aceleaşi condiţii şi că problemele au cam acelaşi mod de rezolvare.

Cei care se agaţă de trecut riscă să fie lăsaţi în urmă prin neadaptare, în schimb cei care observă cum stau lucrurile şi se repliază vor avea mai mult succes în această nouă ordine mondială.

În vremurile de acum, A FACE LUCRURILE SIGURE PRESUPUNE CEL MAI MARE RISC. Tot ce era sigur în vechea viziune, acum este nesigur în noua viziune.

În vremurile de acum nu mai poţi să faci lucrurile cum le făceai odată, nu mai poţi să ai acelaşi raţionament pe care îl aveai odată şi nu mai poţi să te însoţeşti cu aceeaşi oameni care nu au făcut nici o schimbare în viaţa lor, în ceea ce priveşte gândirea, sănătatea şi conştiinţa lor.

Dacă nu te repliezi şi dacă nu îţi schimbi gândirea, comportamentul şi rostul vieţii tale, rişti să devii ca majoritatea celor din jur, ca un zombi fără viaţă, târându-se fiecare în existenţa lor tăcută şi disperată.

Depresia şi bolile grele au pus stăpânire pe oamenii care nu fac nimic cu viaţa lor, pentru sufletul lor, care acceptă să fie nişte biete marionete în familiile lor, la serviciul lor, în societate.

Regulile se schimbă si trebuie să ne schimbăm şi noi. Când eram copii, părinţii ne-au spus să învăţăm bine, să obţinem o diplomă, să ne găsim un loc de muncă stabil într-o companie importantă din care să ieşim la pensie şi să fim aranjaţi pe viaţă.

Ne-au mai spus să ne căsătorim cu un partener sau parteneră cu un statut profesional şi social bun, eventual cu afacere, casă sau posesiuni proprii.

Astazi dacă am gândi la fel, am rămâne singuri şi faliţi pe toate planurile. Dacă am urmări interesul pentru avere şi statut social profesional şi nu dragostea, am rămâne singuri şi frustraţi, alienaţi, fără familie şi copii.

Nu mai trăim vremurile în care locuinţele erau asigurate de stat, cu chirii mici si rate fixe. Companiile nu mai asigură de mult stabilitate pentru angajaţi, s-au dus de muuult zilele în care longevitatea unui angajat într-o companie reprezenta o garanţie pentru siguranţa slujbei şi un semn de loialitate pentru companie.

Astazi, companiile îi consideră adesea pe angajaţii vechi adevărate poveri. Cele mai multe se întrec în a angaja persoane mai tinere, chiar şi fără experienţă, care să lucreze pe bani mai puţini, să primească mai puţine beneficii, să facă acelaşi fel de muncă cu costuri mai mici.

Tehnologia a avansat şi în scurt timp vor apărea roboţi care vor înlocui munca umană în multe sectoare de activitate. Asta se întâmplă deja în ţările dezvoltate.

Tot mai mulţi dintre noi vor fi nevoiţi să se specializeze în mai multe meserii. Până la urmă trebuie să avem mai multe alternative de joburi decât să mergem pe o singură specializare.

Diplomele pe care le obţinem acum nu mai sunt eficiente, dacă nu ai ce face cu ele. Mai degrabă cursurile pentru învăţarea unor meserii le văd mai importante decât o facultate.

Toţi cei care deţin pământuri la ţară, cât de puţin, ar trebui să le lucreze şi să le valorifice pentru ei si familia lor, sau pentru o mică comunitate. Nu ar trebui să se mai vândă pământurile! Ele au o valoare nepreţuită.

Doar trebuie să vă schimbaţi gândirea şi să vă puneţi pe treabă! Cei care nu au pământ la ţară, ar trebui să cumpere un mic lot de pământ la preţ accesibil. Aceasta e soluţia pe care o întrevăd. De asemenea, plantele medicinale si tot ce oferă natura să ne servească drept leacuri şi nu medicamentele chimice de sinteză care îmbolnăvesc şi dau dependenţă.

Agricultura produselor modificate genetic nu este benefică pentru sănătate. Mici comunitati sau grupuri regionale de agricultură biologică ar trebui să apară ca soluţie pentru sănătatea populaţiei.

De ce credeţi că sunt atâtea boli ale aparatului digestiv? Pentru că mâncăm haotic şi ingerăm produse nesănătoase din supermarketuri. Acestea influenţează şi celelalte organe şi aparate. Mai bine mai puţin şi bun decât mult şi prost.

Dacă ne pregătim din timp pentru astfel de schimbări, acestea nu ne vor lua prin surprindere, nepregătiţi.

Dacă suntem activi şi practicăm autodisciplina, văzând progresele în noi, vom căpăta încredere. Acţiunea zilnică şi gândirea pozitivă ne vor duce acolo unde vrem să ajungem. Disciplina creează libertate.

Este absolut necesar să nu cedăm ispitelor din reclamele mass media, din vitrinele magazinelor şamd.

Energia şi vitalitatea sunt rezultatul alegerilor pe care le faci: mâncarea pe care o mănânci sau nu, odihna pe care ţi-o oferi sau nu, greutatea pe care o suporţi sau nu, viciile de la care te abţii sau nu. Procesul este fizic şi mental deopotrivă.

De asemenea, nu vă mai lăsaţi programaţi de informaţiile negative, care de regulă vin din mai multe surse: mass media, reţelele de socializare, prietenii, familia, guvernul, politicienii, religia în unele aspecte şamd.

Credinţele voastre generale sunt rezultatul programării la care aţi fost expuşi. Ca să aveţi succes, trebuie să preluaţi controlul programării la care singuri v-aţi expus.

Asta înseamnă să limitaţi vizionarea filmelor negative, a emisiunilor tv sau a programelor care vin de la oamenii din anturajul vostru. Să vă opuneţi în mod conştient acestora, cu o contra programare pozitivă.

Feriţi-vă mintea de gânduri negative şi asemuiţi mintea cu o grădină. Dacă nu îţi îngrijeşti grădina cum trebuie, o să crească vegetaţie sălbatică şi buruieni în ea. Tot aşa cum un grădinar smulge buruienile din pământ una câte una, tot aşa şi voi să smulgeţi gândurile referitoare la sărăcie, frici, limitări şi negativitate din mintea voastră.

Controlaţi-vă gândurile şi astfel vă veţi apropia tot mai mult de ţelurile voastre. Egoul este un sol fertil pentru a crea frică şi îndoială sau pentru a dezvolta credinţe bune ori încredere în sine.

Depinde de tine ce fel de ego alimentezi: un ego sănătos sau unul nesănătos. Un ego echilibrat presupune ca tu să fii moderat, iar ego ul tău să nu te scoată din ţelurile tale. Presupune să îndepărtezi factorii care induc frică şi îndoială şi să îţi canalizezi energia în mod benefic pentru îndeplinirea misiunii tale în această viaţă.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *