Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Viata biologica sau viata sufletului ? | EU SUNT DIVIN
Viata biologica sau viata sufletului ?

Viata biologica sau viata sufletului ?

Dec 26
Apreciaza postarea si da mai departe...

A mai trecut un Craciun din viata mea, din viata noastra!  Poate mai mult ca oricand, aceasta sarbatoare ma ajuta si ne ajuta sa meditam mai mult la noi insine, la viata si la sufletul nostru.

De Craciun, mai mult decat in orice perioada din an, bisericile devin neincapatoare, pentru ca tot omul doreste sa se curete de tot raul si negativitatea acumulate in timpul anului, se spovedeste si se impartaseste, pentru a-si purifica viata si a-si elibera sufletul.

Privind la seninitatea de pe chipul pruncului Iisus care doarme linistit intr-o iesle in bratele maicii sale, ne alinam si noi sufletele impovarate si privindu-l, uitam de suferintele, oboseala si de framantarile noastre zilnice.

E asa de linistit, gingas, frumos si plin de pace! Orice prunc nou nascut ne umple inimile de bucurie si iubire, insa pruncul Iisus e mai presus de orice copil obisnuit pentru ca este Insusi Dumnezeu intrupat.

Mai mult ca niciodata, de Craciun ne aducem aminte ca am fost candva copii, la fel de frumosi si angelici si lipsiti de griji precum este acum pruncul Iisus.

Dar, am crescut si grijile acestei lumi ne-au determinat sa ne pierdem inocenta, zambetul, frumusetea si iubirea specifica copilului interior.

Caci asta am facut! Am zadarnicit orice urma de viata a copilului din noi.

Viata ne-a acaparat cu grijle si problemele ei si acestora le-am dat importanta mai mult decat ar fi fost necesar; si, am mai facut ceva: ne-am neglijat sufletul pana la a considera ca nu avem un suflet.

Acum intreb: Oare ce am facut? Nu cumva am dat mai multa importanta unei vieti temporare in detrimentul sufletului care este etern?

Un om cand moare si-a pierdut viata, cu ultima suflare; dar nu si-a pierdut sufletul.

Tocmai de aceea, este important sa tinem mai mult la sufletul nostru decat la viata noastra. Nu trebuie confundat divinul etern cu biologicul.

Daca  nu am sti ca avem un suflet care evolueaza si care are nevoie permanent de hrana spirituala, am chefui toata viata prin baruri, discoteci, cluburi si restaurante.

Insa, noi stim ca viata sufletului conteaza, pentru ca este eterna si tocmai de aceea avem mare grija de ea oferindu-i hrana spirituala de care are cel mai mult nevoie.

E mai benefic sa fim constienti de ce urmeaza dincolo de sfarsitul vietii fizice, decat sa fim preocupati  la maximum de viata biologica din prezent.

Sufletul nu poate exista in afara lui Dumnezeu pentru ca este insusi Respiratia Sa. De acest Suflet sa avem grija, iar viata noastra scurta trebuie sa ne conduca spre credinta, spirit, suflet si eternitatea lui.

Sufletul este bunul nostru cel mai de pret. Pentru el traim si trebuie sa aprofundam viata prin existenta sufletului, cultivand virtutile pe care Dumnezeu prin Legile divine ni le-a lasat: Iubirea de Dumnezeu si de Aproape.

In aceste conditii iesim din biologic si intram in eternitate. Este un castig pe care ni-l da credinta, biserica, slujbele religioase, taina spovedaniei, rugaciunea, contemplarea, care transforma omul in interior si ii primeneste sufletul.

Important este sa nu devenim robi patimilor si dependentelor noastre care ne indeparteaza de Dumnezeu si ne impietreste sufletul pana la a nu-i mai simti existenta.

Chiar daca uneori trecem prin etape de stres si oboseala, aceste etape nu pot fi vesnice atata timp cat ne dorim improspatarea si intinerirea sufletului.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *